Nicolas Roche bevestigt transfer naar Sunweb

Nicolas Roche bevestigt transfer naar Sunweb

foto: Sirotti

dinsdag 4 september 2018 om 18:00

Sunweb heeft het nog niet officieel bekendgemaakt, maar Nicolas Roche rijdt komend seizoen in het tenue van de Duitse WorldTour-ploeg. Dit laat Ier weten in gesprek met het AD. “Het team past uitstekend bij de huidige fase van mijn loopbaan. Ik vind het een goede stap”, zo is hij van mening.

Roche laat weten dat hij voornamelijk in dienst zal rijden van Tom Dumoulin, maar in sommige koersen ook zijn eigen kans mag gaan. “Ik wil mijn ervaring delen met de jonge renners binnen de ploeg. Ik ben heel erg blij dat ik onderdeel mag uitmaken van een dergelijk goed georganiseerde en ambitieuze ploeg.”

De ervaren klimmer is ervan overtuigd dat Dumoulin ooit de Tour kan winnen. “Tom heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld. Ik geloof echt dat hij een kanshebber is.”

De 34-jarige Roche – die op dit moment actief is in de Vuelta a España – reed de afgelopen twee seizoenen voor BMC. Hij wist in dienst van de Amerikaanse formatie geen overwinningen te boeken.

Dit artikel delen:

60 Reacties

Johnny7 4 september 2018 om 18:03

God wat een slechte aankoop, deze man kan niet meer met de beste klimmers mee!

Henk 4 september 2018 om 18:22

Hij hoeft ook niet met de beste klimmers mee. Daar hebben ze Kelderman en Oomen al voor. Roche is er bijv. voor om tempo te maken in de vallei. Een beetje de Castroviejo rol.

LutsenkoFan 4 september 2018 om 23:35

Alleen klimt Castroviejo ook veel beter.
Onderschatte renner.

Polleke 4 september 2018 om 18:05

Bij Sunweb weten ze nog niet dat je geld ook kan verbranden om het sneller kwijt te raken….

Theo Smits 4 september 2018 om 23:45

Als ze dan toch zulke aankopen doen kunnen ze ook wel Robert Wagner overnemen van TLJ hebben ze misschien ook een goede renner voor op het vlakke.
En met Roche misschien een goeden renner in de bergen

Stenalic 4 september 2018 om 18:06

not good, not good…

Geflitst 4 september 2018 om 18:09

Zou 5 jaar geleden een mooie transfer zijn geweest, nu helemaal niet.

Jotto-Lumbo 4 september 2018 om 18:12

Hij werd vorig jaar nog 14e in de Vuelta en 33e in TDF en dat grotendeels als knecht. Dat is toch helemaal niet zo slecht? Beter dan Geschke en ten Dam lijkt me..

Fast Freddy 4 september 2018 om 18:25

Vorig jaar ja. Kijk nu eens…

LutsenkoFan 4 september 2018 om 23:36

Geschke was echt goed hoor dit jaar. Beter dan Roche laat zien.

Scott Sunderland 5 september 2018 om 00:15

Geschke heeft zeker dit jaar meer indruk gemaakt dan Roche. Hij kon bergop behoorlijk lang bij Dumoulin blijven in de Tour. Roche als klimmer heb ik niet zo veel vertrouwen (meer) in.

Viktrodriguez 4 september 2018 om 18:14

Gewoon een prima aankoop. Staat op het moment 35e in het klassement in Spanje, wat voor een knecht van zijn kaliber en verwachte rol bij Sunweb in dit veld een prima stek is. Dat is niet slechter dan Ten Dam in de Giro en Geschke had in de Tour ook een vroege vlucht nodig om beter te doen.

Gebruikersnaam 4 september 2018 om 21:07

Hij moet in deze Vuelta passen op de momenten dat een knecht hoort te passen nadat hij zich heeft leeg gereden. Alleen is hij hier als kopman, heeft hij niets moeten doen en gaat hij volgend jaar nog een stapje meer hebben terug gezet. Dit is een 1 op 1 vervanging van Ten Dam en die voldeed niet.

Op zich geen probleem als je Kelderman en Oomen nog hebt en hij pas “3e” knecht is. Alleen is ’t toch ontzettend jammer dat 2 jonge kerels zich weer moeten wegcijferen als knecht en niet voor zichzelf mogen rijden. Kelderman kan nu alleen maar schitteren in de Vuelta omdat hij eerder in het seizoen onderuit ging, anders mocht die zich netjes leeg rijden in de Tour en stond die hier moe aan de start om dan te sneuvelen in de 3e week. En Oomen mocht een heel klein beetje voor zichzelf rijden in de Giro, maar dat was heel beperkt en hij kreeg daar zelfs hier en daar al kritiek voor.

Dumoulin moet daar weg. Beter voor hem, beter voor de anderen in de ploeg.

irrichman 5 september 2018 om 12:08

@gebruikersnaam
Prima koop, wat mij betreft. Hij zal ook niet als kopman betaald worden.

Hij is alleen kopman omdat Porte en Dennis er al op dag 2 doorheen zakken. Dumoulin mag ook een andere voorbereiding rijden dan Ten Dam of Oomen.
Roche zal niet zijn beste seizoen hebben, maar dit is wel een renner die zijn dagen mee kan in de bergen.
Ten Dam komt in de tour ook 1x in de top 30 binnen, die heeft echt wel goed werk geleverd. Roche is 3 jaar jonger, dus heeft nog een paar prima jaren als chef in zich.

Een team als Sky laat Poels ook gewoon zijn dagen rust pakken om in week 3 er te staan. Dat Poels dan op 45 minuten aan week 3 begint zegt iets over de teamspirit en het grotere doel. Met voldoende klimknechten kun je de krachten verdelen.

Mensen die Oomen nu al als kopman willen zien zijn een beetje ongeduldig. Laat hem lekker een paar rondes met Tom en Wilco mee rijden, meesterknechten, witte truien proberen te pakken en lang mee zitten. Dan komt de hardheid vanzelf om de volgende stap te maken.
En Samen een Tour de France Winnen Lieve Mensen. Dat mag best een doel op zich zijn.

hanzul 4 september 2018 om 18:20

Hopelijk geen jurgen van den broek 2.0. Ik blijf hopen op Konrad als versteking. Schachmann na Bora en Konrad na Sunweb. Zou mooi zijn.

vevie 4 september 2018 om 18:23

Konrad hoop ik niet. Dat is gewoon een jonge goede renner die voor eigen kansen moet rijden. Roche is nu op een leeftijd waar hij prima nog 2 á 3 jaar kan knechten. We moeten zoveel mogelijk naar een situatie waar de beste renners voor eigen kans rijden

Rico. 4 september 2018 om 18:39

Volgens mij is het verwachtingspatroon wel iets anders dan bij Van den Broeck.

Grobbel 4 september 2018 om 18:42

Wat een negatieve sentimenten hier… Wat mij betreft een prima aankoop voor de genoemde rol als knecht.

Wheely 4 september 2018 om 18:43

Lijkt mij wel een goede knecht/kapitein. Next please!

KnightBiker 4 september 2018 om 18:50

Absoluut geen verbetering, eerder status quo.
Dit is niet De verbetering die Dumoulin nodig heeft, en Ik verwacht nog iets uit de hoge hoed van Sunweb.
En dat voor eigen kans rijden? Bij mijn weten nog nooit iets van belang gewonnen.. te lui om Het op te zoeken. En rijdt toch vooral rond als De zoon van, Met een willekeurige naam zou hij niet De kansen hebben gehad die hij keer op keer verkwanselt voor een aardig top 20 in een grote ronde: dit is geen aankoop die getuige van Het grote master plan waar Sunweb pretendeert op uit te zijn.

Viktrodriguez 4 september 2018 om 19:01

Onder meer meerdere ritten in de Vuelta gewonnen, maar Roche is net zo’n renner waarbij het palmares dus bitter weinig, of gerust geen snars, zegt. In grote delen van zijn carrière natuurlijk vooral knecht, zeker de laatste jaren. Die rol zal hij ook dragen bij Sunweb.

Sowieso wint er per daguitslag en etappekoers maar één persoon. Max. 22 winnaars op 176-200 renners, dan winnen er 150-170 dus niet eens.

Grobbel 4 september 2018 om 19:03

7 keer top 15 gereden in een grote ronde als ik het goed tel, inclusief een vijfde en zevende plek in het eindklassement van de Vuelta. Toch niet slecht.

Mwielerfan 5 september 2018 om 01:06

Montfort heeft een 5de plaats en zou je daar blij mee zijn?
Top 10 is van belang, er zijn genoeg renners 14de die nauwelijks een klassement proberen. Zeker in vuelta en giro.
Maar hij heeft ook etappes gewonnen. Destijds zag je gen wel eens op de voorposten in koersen. Daarna nog een enkele keer als knecht in beeld maar de laatste keer dat hij indruk maakte is denk ik 3 jaar geleden. Erg vergelijkbaar met ten dam. Absoluut geen versterking dus ben benieuwd waarneer sunweb zn aankondiging waar gaat maken.

Natrix maura 4 september 2018 om 18:58

Wellicht helpt het dat hij een “Fransman” is.

ti-raleigh 4 september 2018 om 19:02

Lijkt me prima aankoop. Zijn eigen prestaties kunnen we vergeten. Hij gaat voor Tom dienen als knecht, spreekbuis, boksbal, psycholoog, steun en toeverlaat etc…. In die rol gewoon een goeie aankoop.

peterwinnen 4 september 2018 om 19:13

Gewoon uitstekende aankoop natuurlijk. Sommigen zeggen hier dat hij niet de man is die tot het laatst meegaat. Hoeft ook niet, daarvoor hebben ze Kelderman en Oomen al. Roche wordt de man die beneden aan de berg flink het tempo opschroeft of die tot de helft van de beklimming mee kan. Volste vertrouwen in dat hij dat kan.

Mwielerfan 5 september 2018 om 01:06

Is dat vertrouwen nog ergens op gebaseerd?

Scott Sunderland 4 september 2018 om 19:19

Hij wordt puur een knecht bij Sunweb. Zijn dagen als potentiële klassementsrenner zijn voorbij. Toch ben ik sceptisch of dit een verstandige zet is van de ploeg. Beetje vergane glorie toch wel. Zouden er geen betere opties geweest zijn om in de ploeg op te nemen ?

jacco4 4 september 2018 om 19:20

Een goede aanwinst met ervaring, als het hierbij blijft is het niet genoeg. Dan is de selectie nog te smal. Je kunt dan geen blessures opvangen. Nog twee goede versterkingen zijn nodig.

Javier 4 september 2018 om 19:22

Zou hij überhaupt de Tour selectie halen?

Jean Dumas 4 september 2018 om 19:30

Het vorige verhaal was deels waar, dus komt Dombrowski niet. Wat blijft er over? Clement?

Mwielerfan 5 september 2018 om 01:07

Als die nog kan fietsen

rahimns 5 september 2018 om 01:43

Als Clement hersteld blijft hij bij TLJ… hij heeft in principe al een nieuw contract daar

joeri van der sman 4 september 2018 om 19:36

Wat is iedereen negatief. Lijkt me een enorme stap vooruit ten opzichte van Geschke/Ten Dam. Te meer door zijn tijdrit capaciteiten/het tempo kunnen maken op het vlakke in een vallei. Afwachten waar Sunweb nog meer mee komt.

joeri van der sman 4 september 2018 om 19:40

Overigens, als Kelderman fit is en klaargestoomd voor de Tour (en Oomen), dan heeft Sunweb toch een top 2e man. Die moet normaal gesproken in de Tour er bij de laatste 10 nog wel bij zijn en heeft ook het vermogen om voor TD tempo te maken (in tegenstelling tot een klein klimmertje als Reichenbach).

josi 4 september 2018 om 19:43

Op papier geen slechte vervanger voor Geschke/Ten Dam. Heeft veel ervaring en zal ongeveer even ver meekunnen in de bergen. Een echte stap vooruit lijkt het me echter niet. Voor een goede ondersteuning van Dumoulin in de bergen is gewoon nog een extra renner nodig die er tot de voet van de laatste klim bij kan blijven. Anders ben je te afhankelijk van het reilen en zeilen van Kelderman en Oomen.

Sebas 4 september 2018 om 19:43

Ben allang blij dat Roche komt! Welkom vent!

Zoveel goede alternatieven zijn er ook niet meer vrij.

LucasR 4 september 2018 om 19:48

Precies! En hij lijkt me beter/meer allround dan zowel Geschke als Ten Dam. Aan die laatste mis je mijns inziens weinig.

Geit in mijn Kelderman 4 september 2018 om 20:04

Als dit de enige transfer is deze zomer staat Dumoulin er even alleen voor als dit jaar als het er echt op aankomt. Dit is verre van het niveau waar ik op hoopte.

peterwinnen 4 september 2018 om 20:14

want je verwachtte dat Thomas en Landa wel even voor Dumoulin kwamen knechten?

joeri van der sman 4 september 2018 om 20:20

Kelderman toont deze Vuelta wederom dat hij gewoon een wereldtopper is. Als Kelderman zich volgend jaar als hoofddoel het schaduwkopmanschap voor de Tour stelt, is het team al zo veel sterker in de bergen…

Theo Smits 4 september 2018 om 23:36

Ja dit is een misschien , heeft hij nog wel eens een goede dag ,of twee,.Een afdankertje
Die ze nergens anders meer willen. En zeker geen vervanging voor Geske
Er moeten meer zekere en sterkere krachten komen , renners die er staan als TD die nodig heeft en dan heb je niet genoeg aan Keldermans en Oomen.
Als het zo blijft zal TD bij deze ploeg nooit de Tour winnen en is het misschien verstandiger om een andere ploeg te zoeken?

wielrenner 4 september 2018 om 20:26

Geschke is onvervangbaar!

Slurpie Blauw 4 september 2018 om 20:46

3 jaar jongere wegkapitein in de bergen. Roche voor LTD, hoop dat Roche nog wat in de ballen heeft.

MME 4 september 2018 om 20:52

Nu nog Lachlan Morton en/of Maximilian Schachmann

Grobbel 4 september 2018 om 20:57

Schachmann lijkt me geen serieuze optie. Die zal inmiddels wel de hoofdprijs willen hebben qua salaris…

Samlambeej 4 september 2018 om 21:06

@MME
Lachlan Morton is een vrije geest die puur voor de fun gaat rijden dwars door de landschappen heen ongeacht hoe lang die weg blijft. Hij is al eens gestopt met professioneel fietsen omdat hij de passie kwijtraakte. Bij Sunweb duwen ze hem weer rechtstreeks into resignation. Met hun verplichte, tot op de halve meter voorgekauwde en binnen de 5 seconden na aankomst up te loaden-trainingsritjes. Volgens mij dé reden dat een gelouterde prof als Geschke het kamp verlaat.

Scott Sunderland 4 september 2018 om 23:19

Schachmann maakt kennelijk momenteel de keuze tussen bij Quickstep blijven of naar Bora. Van Sunweb kennelijk geen sprake. Hij zal geen zin hebben ook om zich voor Dumoulin weg te cijferen. Zelf scoren.

Headlines

Materiaalzone

Populair