Nicolas Portal: “Geen sprake van een felle strijd tussen Kwiatkowski en Bernal”

zaterdag 16 maart 2019 om 13:47
Nicolas Portal: “Geen sprake van een felle strijd tussen Kwiatkowski en Bernal”

foto: Cor Vos

Team Sky heerst vooralsnog in Parijs-Nice met Michał Kwiatkowski en Egan Bernal op de hoogste twee plekken. Met nog twee lastige etappes voor de boeg moeten zij de Britse formatie de zesde eindzege bezorgen in de acht recentste edities. Van een felle concurrentiestrijd tussen beide renners is geen sprake, beweert ploegleider Nicolas Portal in dagblad Le Dauphiné Libéré.

“De aankomst bergop zet iedereen op zijn plaats en tussen Michał en Egan zit alles goed. Er heerst een geweldige sfeer en iedereen wil dat er een Sky-renner wint zondag. Er zijn geen ego’s en dat is het belangrijkste. Als Michał zich geweldig voelt, zal iedereen loyaal zijn aan hem”, stelt de Franse ploegleider, die zijn ploeg in een geweldige positie ziet.

“We kunnen ons niet meer wensen. Onze twee kopmannen staan een en twee in het klassement. We hebben een erg jong team hier, maar ze maken geen enkele fout.We waren sterk toen het hard waaide en het ging geweldig in de tijdrit.”

Veelbelovend
Portal is onder de indruk van Bernals optreden in de Franse rittenkoers. “Petje-af voor Egan. Hij heeft ons ronduit verrast. Dit is echt veelbelovend voor de toekomst. Vandaag staan we voor de zwaarste etappe van de week en ik geloof dat degene die vanavond de gele trui draagt, morgen de wedstrijd wint.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone