Nicolai Brøchner wint Ronde van Overijssel

zaterdag 6 mei 2017 om 16:53
Nicolai Brøchner wint Ronde van Overijssel

foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Nicolai Brøchner heeft de Ronde van Overijssel op zijn naam geschreven. De Deen van Riwal Platform beschikte over de snelste sprint op de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen. Hij bleef Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise) en Johim Ariesen (Metec-TKH) voor.

De meest aanvalslustige renner van de dag was vandaag Peter Schulting (Destil-Jo Piels). De Nederlander zat in de vroege vlucht samen met Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH), Rene Hooghiemster (Baby-Dump), Sean McKenna en Sean Mackinnon (beiden An Post Chain Reaction). Later probeerde hij ook in de finale weg te rijden, ditmaal met Matthew Holmes (Madison Genesis) en Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij).

In het slotrondje van acht kilometer in Rijssen werd hij echter ingerekend, waarna een massasprint volgde. Hierin bleek Brøchner de snelste. De Deen is de opvolger van de Litouwer Aidis Kruopis.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 6 mei 2017 om 18:45

Na allemaal ereplaatsen in de 1.2 koersen in Nederland de afgelopen jaren dan toch een overwinning voor Brochner. Won dit jaar ook al in eigen land; ben benieuwd hoe ver hij gaat komen. Of hij nog de stap naar de profs maakt; Denemarken heeft wel genoeg talent om een eigen PCT (a la Roompot) te hebben.

Bassie55k 7 mei 2017 om 01:57

Hier valt me een Roompot dan toch wel een beetje tegen.

Headlines

Materiaalzone

Populair