Nicola Conci (Gazprom-RusVelo) haalt uit naar UCI: “Stop met praten, begin met handelen”

woensdag 20 april 2022 om 11:41
Nicola Conci (Gazprom-RusVelo) haalt uit naar UCI: “Stop met praten, begin met handelen”

Nicola Conci reed de laatste weken voor de nationale selectie - foto: Cor Vos

Nicola Conci, die onder contract stond bij het geschorste Gazprom-RusVelo, heeft op sociale media uitgehaald naar de UCI. De 25-jarige Italiaan vindt dat de Internationale Wielerunie niet genoeg doet om een oplossing te vinden voor de renners van de voormalige ploeg uit Rusland. Conci en zijn ploeggenoten kunnen op dit moment niet koersen, behalve voor bijvoorbeeld een nationale selectie.

“De woorden in deze post zijn gericht aan de UCI”, begint Conci, die jarenlang uitkwam voor Trek-Segafredo en afgelopen winter de overstap maakte naar Gazprom-RusVelo. “Het is alweer vijftig dagen geleden dat ik en mijn ploeggenoten van het voormalige Gazprom-RusVelo hebben moeten toezien hoe ons recht om ons werk te doen ons afgenomen is. We hebben onze salarissen en onze doelen opgeschort zien worden.”

“We hebben gewacht en op een professionele manier met zowel jullie als de CPA (Cyclistes Professionnels Associés, red.) gepraat, maar jullie moeten jullie verantwoordelijkheid nemen en deze situatie oplossen. De tijd voor antwoorden is gekomen. Stop met praten, begin met handelen. Ons toekomst hangt af van jullie keuzes”, wijst Conci erop dat de UCI beslissingen heeft genomen die grote gevolgen hebben gehad voor hem en de andere renners van Gazprom-RusVelo.

Nationale selectie
De laatste weken reed Conci, net als veel van zijn Italiaanse (ex-)ploeggenoten, meerdere keren voor de nationale selectie van Italië. Zo werd hij negende in Per Sempre Alfredo, tiende in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en zevende in de Giro di Sicilia. De Italiaan – naast het wielrennen ook gitaarvirtuoos – valt niet onder het management van Alex Carera, die eerder bij WielerFlits een soortgelijke oproep deed: “De consequenties voor alle renners en staf die niets met de oorlog van doen hebben, en ook niet om deze situatie hebben gevraagd, zijn groot.”

“De UCI had ook kunnen helpen in de zoektocht naar een sponsor”, zei Carera in maart. “Gazprom Germany heeft al een deel van de sponsoring voor dit jaar betaald. Er is niet 100% dekking nodig. Er is twee miljoen euro nodig om deze ploeg voor 2022 in de lucht te houden. In mijn ogen had de UCI garant moeten staan voor het salaris van de mechaniekers, masseurs, ploegleiders en renners. Nu verbieden ze de Russische licentie en het aannemen van Russisch geld, met de boodschap: jullie probleem. Fout: alle partijen hebben hier een probleem.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

storm-biker 20 april 2022 om 12:05

Heel vervelend voor deze renners en de staf. Maar volgens mij hebben zij verkeerde verwachtingen, waarom zou de UCI het voor ze op moeten lossen?

0
AdZ 20 april 2022 om 12:39

Omdat de renners net zo goed slachtoffer zijn van de situatie?

Behalve dat ze een contract relatie met Gazprom hebben/hadden, zijn t ook leden van de bond. Het is de bond die het foute geld uit de sport weert. Dan zou ik ook oplossingen uit die hoek verwachten voor de renners…

0
klootje kriekeljon 20 april 2022 om 12:37

Diezelfde oproep even bij het Kremlin doen.

0
Daren Cole 20 april 2022 om 15:50

Politiek en sport gescheiden houden aub

0
klootje kriekeljon 20 april 2022 om 16:09

Kun je uitleggen wat je daar mee bedoelt? Als er 2 zaken niet gescheiden zijn (te houden) dan zijn het die 2 wel. Of wij dat nu leuk vinden of niet. Zelfs als we afspreken dat we de definitie van politiek beknopt houden.

0
Mwielerfan 20 april 2022 om 17:53

Zolang foute regimes juist sport enorm inzetten, is dit compleet achterhaald

0
Polleke 20 april 2022 om 13:00

Er moet op zijn minst een bankgarantie van 3 maandsalarissen bij de UCI liggen anders hadden ze nooit een licentie mogen krijgen…

0
Mwielerfan 20 april 2022 om 17:53

Misschien zelf eens je verantwoordelijkheid nemen en niet voor oorlogsmisdadigers werken?

0
argon18 21 april 2022 om 18:02

schandalig dat de uci dit besluit genomen heeft
als iedereen verkeerde regimes en hun geld zouden weren om wat voorreden dan ook dan kunnen meerdere ploegen geboycot worden
wat kunnen de renners er aan doen
de westerse wereld had er beter aan gedaan om te zorgen dat Poetin de oorlog niet had begonnen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone