Nico Verhoeven baalt van lekke band Vanmarcke op slecht moment (video)

zondag 12 april 2015 om 19:40
Nico Verhoeven baalt van lekke band Vanmarcke op slecht moment (video)

foto: WielerFlits

Nico Verhoeven had vooraf met Sep Vanmarcke afgesproken om tussen de stroken 5 en 6 aan te vallen, direct daarna reed de Belgische kopman echter lek. De wedstrijd was volgens de ploegleider van LottoNL-Jumbo niet direct afgelopen daarna, maar de extra inspanningen gingen Vanmarcke wel energie kosten. “De laatste jump moest hij zelf geven, en op de strook waar het om draait – het Carrefour de l’Arbre – kom je erbij, maar daarvoor heb je je kruit al verschoten”, legt Verhoeven uit tegenover WielerFlits. Uiteindelijk eindigde Sep Vanmarcke op een elfde plaats.

Dit artikel delen:

51 Reacties

Har77 12 april 2015 om 19:47

Aanval was sowieso niet krachtig genoeg. Sep is eenvoudigweg niet sterk genoeg momenteel.

Lennimator 12 april 2015 om 19:51

tijd dat die man vertrekt.

geen topniveau, net als die zeeman.

win je de oorlog niet mee.

maar ja wie ben ik…

LinusGerdemann 12 april 2015 om 19:52

LottoNL heeft een goede koers gereden helaas weer met pech. Ploeg heeft m keurig teruggeholpen waarna hij zelf de aansluiting vond. Sterkste renner gewoon gewonnen dat zeker wel. Al vond walgelijke Wuyts dat dit alleen kon omdat Boonen er niet was…

deetje 12 april 2015 om 20:05

LottoNL zit op de plek waar de klappen vallen. Alle renners tot op het bot gemotiveerd, het enigste dat ontbreekt is de factor geluk!

Noverca 12 april 2015 om 20:08

Er ontbreekt wel meer, zoals kwaliteit en winnaarsmentaliteit. Het is gewoon een ontzettend matige ploeg die niet in de World Tour thuishoort.

Har77 12 april 2015 om 20:10

@Linus. Net op Sportweekend kreeg Wuyts het zelfs voor elkaar de naam Boonen uit te spreken terwijl ie Cancellara bedoelde. Toch nogal een verschil, ook qua mogelijkheden in het huidige veld.

mollemarijden 12 april 2015 om 20:10

Als Cancellara fit was had hij iedereen inclusief Boonen op minuten gereden. Dus slaat nergens op wat die kerel zegt

GastonM 12 april 2015 om 20:13

Dat het momenteel LottoNL-Jumbo niet meezit en dat de ploeg niet tot de sterksten behoort, ben ik het mee eens. Maar om te zeggen dat de ploeg niet in de World Tour thuishoort, gaat mij ook weer veel te ver. Overdrijven is ook een kunst…

wijnand007 12 april 2015 om 20:14

Heel jammer – en niets meer dan dat – dat het niet lukt voor TLJ. En dus is het (ook) goed om na te denken of het (de strategie) niet anders moet ….

dikkechaap 12 april 2015 om 20:19

@linus
Wat zullen ze de deksel op de neus krijgen volgend jaar, als Boonen wel fit is. Nog een jaartje ouder, die wordt echt op minuten gereden door de nieuwe generatie.

Lombarda 12 april 2015 om 20:24

Har van 77 of uit 1977 lijkt me de grootste wielerkenner op dit forum.

sooike 12 april 2015 om 20:31

Op grond waarvan hoort TLJ wel in de World Tour thuis dan? Niet alleen zonder overwinningen, maar ook, m.u.v. enkele momenten van Vanmarcke, nauwelijks zichtbaar in al die koersen. Helaas, als gevolg van een falende ploegleiding die blijft vasthouden aan één doel in iedere koers waarin ze starten: verlies de kopman geen moment uit het oog. Doe niet mee aan ontsnappingen, profiteer van het werk van anderen en zet de kopman goed af. Liever geen persoonlijk initiatief, laat dat maar aan anderen over. Dat was de tactiek van Rabo/Belkin, dat is de tactiek van TLJ! Met die houding kom je in de WT niet echt ver !

Jotto-Lumbo 12 april 2015 om 20:31

Zonde baal er echt van…

montventoux 12 april 2015 om 20:34

Tskk, verhaal van dat wiel van de neurale wagen uit het jaar nul… Raarrr

TLJ had vandaag gewoon pech. Reden verder een vrij sterke koers. Al denk ik ook dat er een fikse frisse wind nodig is aldaar, het is onterecht om de ploeg vandaag af te rekenen op gebrek aan mentaliteit en meer zoals hierboven. Wynants was supersterk, Tjallingii deed lang mee, Vanmarcke in de finale…

Javier 12 april 2015 om 20:41

Ik snap de kritiek niet helemaal die geleverd word op de renners. Wat ik niet begrijp is hoe het kan dat zulke ploegleiders überhaupt in de worldtour werkzaam zijn.

schipperaar 12 april 2015 om 20:43

Had geschiedenis kunnen schrijven met een Mavic wiel als ie wat meer kruit had gehad, neem aan dat het rond was. Bekende treurwilg verhaal weer, wat een kontrast met Giant. Hoe lang nog?

JasperVG 12 april 2015 om 20:49

Har77

Sorry hoor maar op het moment dat Vanmarcke lek reed had hij een gaatje met zijn achtervolgers en reed hij dus alleen. Die groepering kwam juist tot stand omdat Vanmarcke lek reed.
Verder vraag ik me af waarom je z’n afkeer tegen Vanmarcke hebt? Vorige week liep je ook al te verkondigen dat hij te vroeg gepiekt zou hebben. Vandaag bewees hij gewoon het tegendeel en koerste hij gewoon heel slim. Krachten sparen en dan op een bepalend moment aanvallen. Helaas heeft Vanmarcke elke koers dit jaar het zelfde en dat heet pech.

Mensen die verder verkondigen dat LottoNL World Tour onwaardig is moeten even kijken naar renners in het team. Nee, we hebben geen renners die de koersen beslissen, maar we hebben wel renners die op elk gebied top 5 kunnen rijden met uitschieters naar boven. We hebben wel eens breder gezeten qua spoeling, maar slecht is het niet wat LottoNL heeft. Gewoon hopen op wat meer geluk de volgende koersen.

Spartacus 12 april 2015 om 20:50

Niet te opportuun reageren graag. Ik word ook niet enthousiast van hoe het gaat bij Lotto-Jumbo, maar om nu meteen te schreeuwen dat ze niet in de WT thuishoren, gaat ook ver. Er zal altijd een team onderaan moeten staan.

Mag ik jullie eraan herinneren dat hier op Wielerflits moord en brand werd geschreeuwd toen Giant-Shimano Worldtour werd? Die ploeg had daar werkelijk niets te zoeken met die sprinters. Dat was de algehele strekking hier.

En nu niets dan lovende woorden. De waan van de dag regeert.

LinusGerdemann 12 april 2015 om 21:02

@spartacus klopt al heb ik altijd in de visie van argos en giant geloofd en ook altijd uitgesproken. Dat het zo goed gaat als nu had niemand verwacht maar ik heb altijd wel erin geloofd dat het een stabiele world tour formatie zou worden.

fietskoen1 12 april 2015 om 21:03

De prestaties van Lotto Jumbo dit jaar hebben niet alleen te maken met pech, ook gewoonweg met kwaliteit en mentaliteit. De lekke band van Vanmarcke was wel pure pech, ik had het wel willen zien….Vanmarcke zonder de inspanning om terug te komen. Als het al zo matig gaat met de ploeg kan dit eigenlijk het seizoen goedmaken. Liever Parijs-Roubaix dan alle ritten in de ronde van Hainan.

Tinus 12 april 2015 om 21:09

Lotto-Jumbo hoort gewoon in de WT thuis. Deze ploeg heeft, onder andere namen, ruimschoots bewezen dit niveau aan te kunnen. Een of twee mindere jaren doen daar niets aan af.

Waar ik zo onderhand wel klaar mee ben, is dat eeuwige zielepieten van die ploeg. Altijd pech, altijd tegenslag. Als we heel eerlijk zijn, doen ze tot nu toe dit seizoen nergens echt tot het einde mee voor de prijzen.

Ploegen die presteren, hoor je niet zeuren over een lekke band, een oude velg of een ander probleem. Dit gezeur drukt de renners alleen maar verder in de hoek waar de klappen vallen. Die gaan geloven in hun eigen noodlot.

tight 12 april 2015 om 21:20

Pech of niet, het leek of Vanmarcke maar 1 grote pijl op z’n boog had. Dan heb je wel heel veel geluk nodig om podium te rijden.

Coldeportes 12 april 2015 om 21:34

Sep is een topper maar om tot topprestaties te komen moet ook de hele omkadering kloppen. Het materiaal is dit seizoen al vaker niet al te betrouwbaar gebleken en de ploegleiding is onder de maat in tactisch en motivationeel oogpunt. Niet voor niks dat menig coureur die wegging bij deze ploeg (ook in het verleden bij Rabo) dan beter ging rijden en vooral: afmaken en presteren.
Nee, en niet zeuren over doping, zoals we weten pakte Rabo aan alle kanten even hard mee, inclusief bloedcentrifuges in Wenen..

debarreman 12 april 2015 om 21:36

Typisch Nederlands gezeik om alles op pech te gooien.
Typisch Nederlands om iemand of een wielerploeg tot op het bot af te kraken als het even tegen zit.
Typisch Nederlands om na de oorlog te zeggen dat je bij het verzet zat.

Romāns Vainšteins 12 april 2015 om 21:39

Ik denk dat Vanmarcke veel beter bij Soudal zou passen om daar met Roelandts en mogelijkerwijs ‘nieuwe held’ Benoot een mooi Vlaams blok te vormen dat al in ieder geval qua populariteit kan wedijveren met QS. Meteen opbellen, een hart onder de riem steken en binnenhalen, ideale man voor die ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair