Nico Denz en Asbjørn Kragh Andersen langer bij Team DSM

dinsdag 10 augustus 2021 om 15:14
Nico Denz en Asbjørn Kragh Andersen langer bij Team DSM

Asbjørn Kragh Andersen - foto: Cor Vos

Nico Denz (27) en Asbjørn Kragh Andersen (29) hebben hun contract bij Team DSM met een seizoen verlengd. De Duitser en de Deen liggen door de contractverlenging tot eind 2022 vast bij de Duitse WorldTour-ploeg.

Denz is bezig aan zijn tweede seizoen bij Team DSM, nadat hij de vijf jaar daarvoor uitkwam voor AG2R La Mondiale. “Toen ik bij de ploeg kwam, had ik meteen mijn plek gevonden. Er heerste een goede sfeer in de ploeg en we behaalden goede resultaten. Ik geloof in de manier waarop de ploeg te werk gaat en het antidopingbeleid is heel belangrijk voor mij”, vertelt de Duitser.

“Na een moeilijk eerste deel van het seizoen, met veel problemen zoals valpartijen en ziekte, ben ik dankbaar voor de manier waarop de ploeg naast mij is gaan staan. Ze hebben alles gedaan om mij terug te brengen op mijn oude niveau, en ik ben trots om nog een jaar onderdeel uit te maken van het team”, aldus Denz.

‘De perfecte plek voor mij’
“Ik vind het leuk om samen te werken met de ploeg en de mensen om mij heen”, vertelt Kragh Andersen, die twee jaar ouder is dan zijn broertje Søren, over zijn contractverlenging. Dit seizoen kwakkelt de Deense hardrijder wat met blessures, maar hij houdt de hoop erin.

“Ik houd van de omgeving en ik voel dat dit de perfecte plek is voor mij om het meeste uit mijzelf te halen. Ik maak onderdeel uit van de sprintgroep, maar ontwikkel mij ook in de rol als wegkapitein. Ik geloof sterk in de visie van de ploeg en denk dat, als we zo doorgaan, we de beste lead out van het peloton hebben”, aldus de Deen.


Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 10 augustus 2021 om 15:26

Nou, de ondersteuning van de kopmannen krijgt alvast vorm.

0
Cochise 10 augustus 2021 om 15:41

Ze lijken zich bijna te excuseren en te verantwoorden bij de wf-volgers waarom ze bijtekenen.

0
beppe-saronni 10 augustus 2021 om 15:52

Ben wel benieuwd wat al die anti-DSM wielerfans hier weer op aftegeven hebben. Prachtig nieuws. Beiden voelen zich goed in dit team en zo zijn er nog meer. En ja, zeikers heb je in ieder team.

0
Napoleon 10 augustus 2021 om 16:03

Het is nou ook weer niet zo dat de teams voor dit tweetal in de rij staan, toch? Als de hypotheek betaald moet worden verdwijnen de kritiekpunten soms.

Heel goed mogelijk trouwens dat ze zich inderdaad erg prettig voelen, voor sommige mensen kan de manier waarop de ploeg geleid wordt erg goed werken.

Dat is alleen geen bewijs dat de ploeg als geheel goed geleid wordt, want het is ook wel duidelijk dat de afgelopen jaren een substantieel deel van de renners niet tevreden was. Dat lijkt me voor de ploegleiding toch iets om serieus te nemen. Of met begeleiding op maat, of door beter te scouten op karakters die hierin passen.

0
Vinyakke 10 augustus 2021 om 16:06

De beste lead-out? Waar hebben we dat dan precies moeten zien?

0
Chasse_patate 10 augustus 2021 om 16:13

Voor top sprinter Bol

0
Verweggistan 10 augustus 2021 om 16:30

Broertje SKA rijdt nog minder koersen dan broertje Sagan.

0
Scibby 10 augustus 2021 om 18:12

Asbjørn mocht zijn zadel wel wat lager zetten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone