Nibali wil teamgenoten meenemen bij eventuele overstap

vrijdag 19 februari 2016 om 10:22
Nibali wil teamgenoten meenemen bij eventuele overstap

Wanneer Vincenzo Nibali besluit om Astana aan het einde van het seizoen te verlaten, wil hij enkele teamgenoten meenemen naar zijn nieuwe werkgever. Dat vertelt de Italiaan aan Velonews. Nibali kan rekenen op belangstelling van Trek-Segafredo, maar er zijn meer kapers op de kust.

“Op mijn moment regelt mijn manager Alex Carera alles. Er zijn zoals de Italiaanse pers gemeld heeft enkele belangrijke contacten, maar daar kan ik nu niet meer over zeggen”, aldus Nibali.

Hij zal niet alleen vertrekken. “Bij Astana werk ik met een vaste groep en het is belangrijk dat deze groep bij mij blijft. Zo denk ik erover. Het gaat niet enkel over Vincenzo Nibali, maar ook de groep eromheen.” Volgens Velonews zou het gaan om Alessandro Vanotti, Valerio Agnoli, masseur Michele Pallini en trainer Paolo Slongo.

Door de komst van de Italiaanse co-sponsor Segafredo heeft Trek nu voldoende budget om Nibali aan te trekken. Volgens manager Guercilena zijn er echter meer kapers op de kust. De Italiaanse teambaas geeft aan dat zijn ploeg meer geld op tafel zal moeten leggen dan de concurrentie.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 19 februari 2016 om 10:26

Volkomen logisch natuurlijk. Prima aanvoerder ook die Nibali, werkt al jaren met dezelfde omkadering, het zijn overigens niet de beste Italianen binnen de equipe want Cataldo, Rosa en Tiralongo zijn een goed leveltje daarboven nog.

ah-ja 19 februari 2016 om 10:40

Wordt het Trek of Lampre?

Johnny7 19 februari 2016 om 10:46

Snel wegwezen bij Astana en naar Trek of Lampre waar hij weer de absolute kopman kan worden.
Als hij naar Trek gaat komt Mollema daar wel op het tweede plan maar dat zal Nibali een worst wezen. Deze man moet naar een ploeg waar ze hem fatsoenlijk behandelen.

zipp404 19 februari 2016 om 11:09

Persoonlijk hoop ik Lampre! Mooie ploeg, maar mist nog een paar echte afmakers. Vraag me alleen af of ze het budget hebben. Ze hebben dit jaar toch al wel een paar mooie namen binnen gehaald.

LutsenkoFan 19 februari 2016 om 11:12

Ik hoop ook Lampre want dat is geen ploeg die bij elkaar rijdt maar meer een Italiaanse Europcar/direct energie.

Kangert toch ook?

lnnrt 19 februari 2016 om 11:26

Volgens mij loopt Mollema z’n contract af aan het einde van dit seizoen (volgens procyclingstats althans), ben dan wel benieuwd of hij bij Trek blijft, mocht Nibali komen.

Beekman 19 februari 2016 om 11:38

Mollema schiet gewoon tekort t.o.v. dit soort mannen, het is met pijn en moeite aanhaken cq lossen.

Chaba 19 februari 2016 om 11:45

Vanotti en Agnoli zijn natuurlijk prima knechten voor het vlakke en de eerste heuveltjes maar zullen al snel moeten afhaken bij de echte bergen.
Er zullen dan ook nog wat echte klimknechten bij Trek moeten bijkomen als Nibali de overstap zou maken. Er zijn een paar klimmers maar die rijden vooral voor zichzelf en beginnen nu echt op leeftijd te raken.

Tutu888 19 februari 2016 om 12:33

@lnnrt
Voor Mollema zullen het ook keuzes worden. Als kopman die door zijn regelmaat een goede eindklassering kan halen heeft hij betrekkelijk weinig publiciteitswaarde, zeker voor een buitenlandse sponsor. Als renner voor etappezeges of eindzeges in kleiner rittenwerk schiet hij ook net iets tekort. Zijn carriere voortzetten als goedbetaalde meesterhelper voor een Nibali kan dan best een serieuze optie worden.

LB108 19 februari 2016 om 14:29

Ik denk dag agnoli niet mee gaat, die was dit jaar al onzeker te kunnen blijven.. Wel zie ik santaromita meegaan

Romāns Vainšteins 19 februari 2016 om 18:24

Volgens mij is Agnoli zijn zwager dus het lijkt me dat die dan lekker wel mee mag.

Headlines

Materiaalzone

Populair