Nibali vol vertrouwen na ritwinst: “Er kan nog van alles gebeuren”
maandag 21 augustus 2017 om 18:26

Nibali vol vertrouwen na ritwinst: “Er kan nog van alles gebeuren”

Als een duveltje uit een doosje. Vincenzo Nibali gaf een gezicht aan dit spreekwoord in de finale van de derde etappe in de Vuelta naar Andorra La Vella. De 32-jarige Italiaan moest weliswaar afhaken op de Alto de la Comella onder het beukwerk van zijn grote rivaal Chris Froome, maar wist met een ultieme verrassingsaanval toch nog de rit te winnen.

Na afloop toonde Nibali zich dan ook verrast met de voor hem zeer positieve uitkomst van de eerste bergrit. “Ik had niet gerekend op deze overwinning. Ik wist dat het een lastige etappe ging worden, vooral omdat het nog zo vroeg in de Vuelta is. Op de laatste klim van de dag kon ik het tempo niet volgen, maar ik wist toch nog te herstellen in de laatste kilometers.”

Chris Froome bevestigde vandaag dat zijn status als topfavoriet gegrond is. Toch voorspelt Nibali dat er nog veel kan gebeuren. “Froome is een fantastische rivaal, maar de Vuelta is nog zeer jong. Er kan er nog van alles gebeuren. Ik voel me alvast goed, en ik hoop nog verder te verbeteren de komende dagen.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
21 augustus 2017 18:30
Hoezo te verbeteren in de komende dagen? Geef hij nu aan dit-ie niet in topvorm aan de start van de Vuelta staat?
21 augustus 2017 18:38
Altijd hup haai, die kan ook winnen zonder daadwerkelijk de beste te zijn met slim & stoer rijden op precies de juiste momenten
21 augustus 2017 18:43
Mooi gebaar aan de finish, soort van mislukte alaaf. Waarschijnlijk een soort knipoog naar Boom of De Gendt.
21 augustus 2017 18:46
@wheely

dat was de rugvin van de haai, toch?
21 augustus 2017 18:48
@hunneman180,

Hij ziet toch zelf dat hij Froome niet kan volgen als hij aan gaat. Daarom hoopt hij dat dit nog niet zijn beste vorm is. Geen gekke gedachten als je kijkt naar de wedstrijddagen van Nibali de laatste tijd, die kan er zo maar in de laatste week staan...
21 augustus 2017 18:52
@moa
Dat kan ook natuurlijk ;)
21 augustus 2017 19:00
Van Nibali mag je idd verwachten dat het niveau nog omhoog gaat, die heeft sinds de Giro weinig gereden en is vaak op z'n best in de slotweek. Voor de Tourgangers zal dat toch moeilijker zijn, met uitzondering van Chaves natuurlijk, die daar geen volle bak heeft gereden.
21 augustus 2017 19:12
Als je kijkt naar de opbouw naar deze Vuelta heeft Nibali een streepje voor. Pozzovivo en A. Yates zouden er ook voordeel uit moeten halen. Chaves heeft ook de Tour gereden, maar lijkt dat niet voluit te hebven gedaan met het oog op deze Vuelta. Ik denk dat Nibali en Chaves de grootste bedreigers voor Froome zijn voor het rood. Hoogstwaarschijnlijk drijven hun 2 in de laatste week nog meer boven, terwijl Bardet, Aru en Froome wat meer weg zullen zakken.
21 augustus 2017 19:23
Het is hoopvol dat hij zich niet helemaal heeft opgeblazen op dat laatste klimmetje want ik heb dat de laatste jaren anders gezien. Het is ook van 2014 geleden dat hij niet een hoop tijd achter staat na de eerste bergrit, dus dat is ook al positief.
Al op 30 km vd meet geisoleerd zitten is een grooot probleem daarentegen. Vrees dat het niet de pelle vd giro wordt.
21 augustus 2017 21:46
Mooie renner blijft het toch!
21 augustus 2017 21:52
Doet me denken aan de Tour 2014 en aan Aru die dit kunstje tijdens de afgelopen Tour liet zien.
Die twee zijn als 2 druppels water.
Italiaans, sluw & dapper
21 augustus 2017 22:52
Jup, schitterende courreur die Nibali! Laat hem nog maar een procentje beter worden. Hij kan Froome als enige van de echte concurrenten een beetje bijblijven in de tijdrit. Dan wordt het inderdaad echt een strijd tussen rivalen. Froome is even zo opportunistisch ingesteld, is ook niet bang om erin te vliegen en kent net als Nibali weleens een wat mindere dag in de Vuelta.
22 augustus 2017 08:44
Froome pakt 2 min op Nibali in de tijdrit en 3 op Chaves, dat is het grote probleem. Aan de andere kant zijn Orica en Bahrein wel 2 ploegen die wat durven alhoewel de knechten van Nibali minder lijken dan in de Giro en hij Moreno alweer kwijt is.
22 augustus 2017 10:02
Na gisteren denk ik dat het tussen Chaves, Froome en Nibali gaat. Ik zie Bardet en Aru hun niveau niet vast houden tot het einde van de Vuelta. Verder hoop ik weer eens een goede Van Garderen te zien, en verwacht ik ook Kruijswijk aan het eind in de top 5. Als die beter is, schuift hij echt nog wel op. Pozzovivo eindigt ook hoog.

Reacties zijn gesloten.