Nibali via Ronde van Polen naar Vuelta

Nibali via Ronde van Polen naar Vuelta

foto: Sirotti

zondag 11 juni 2017 om 09:34

Vincenzo Nibali rijdt dit jaar niet de Tour de France. De nummer drie van de voorbije Giro d’Italia zal zich in het najaar focussen op de Vuelta a España, schrijft La Gazzetta Dello Sport.

Eind deze maand zal de kopman van Bahrain Merida zijn pijlen richten op een derde nationale titel. Daarna reist Nibali af naar de San Pellegrinopas voor een hoogtestage. In de Ronde van Polen (eind juli) zal hij zijn rentree maken in wedstrijdverband, wat ook direct zijn laatste voorbereiding is op de Vuelta, die op 19 augustus begint.

Binnen Bahrain Merida is Ion Izagirre de aangewezen kopman voor de Tour de France.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Chaba 11 juni 2017 om 10:03

Zou hij fitter zijn dan de mensen uit de Tour. In eerste instantie denk ik dan aan Froome en in tweede instantie de Spanjaarden Valverde en Contador, Kan hij die verslaan. Wel een grote kans voor hem om dit jaar wederom een grote ronde op zijn naam te zetten.

Wielrennertje 11 juni 2017 om 11:57

Had verwacht dat Bahrain hun enigste uithangbord wel naar de grootste wielerkoers ter wereld zou sturen.

illu 11 juni 2017 om 12:35

Enige uithangbord? Niet eens het enige italiaanse uithangbord…

Scott Sunderland 11 juni 2017 om 13:23

Hij zou gek zijn wanneer hij nu de Tour reed. De Giro was zijn hoofddoel. Alles gegeven. Geen enkele kans om het podium te halen in de Tour dus is de Vuelta de verstandige keuze. Daar kan hij wel derde worden ofzo.

Jungle Man 11 juni 2017 om 17:19

Verstandige keuze. In de giro was nibali na dumoulin en quintana de best of the rest. Vuelta biedt nieuwe ronde, nieuwe kansen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair