Nibali richt zich na Vuelta op Lombardije, WK onzeker

Nibali richt zich na Vuelta op Lombardije, WK onzeker

Foto: Sirotti

dinsdag 12 september 2017 om 09:00

Vincenzo Nibali wist afgelopen zondag voor de tiende maal in zijn carrière het eindpodium te beklimmen van een grote ronde. Na een derde plaats in de voorbije Giro d’Italia, was alleen een oppermachtige Chris Froome hem de baas na drie weken Vuelta a España.

De bijna 33-jarige Italiaan richt zijn pijlen nu op het vijfde en laatste monument van het jaar, de Ronde van Lombardije. Een koers die Lo Squalo twee jaar geleden nog wist te winnen. “Het seizoen is nog niet voorbij. Er staan nog enkele belangrijke Italiaanse najaarskoersen op het programma, met de Ronde van Lombardije als hoofddoel.”

Tegenover de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport geeft de kopman van Bahrain Merida aan in 2018 naar alle waarschijnlijkheid opnieuw de Vuelta te betwisten, vooral met het oog op het wereldkampioenschap in het Oostenrijkse Innsbruck. “Het parcours in Innsbruck is me op het lijf geschreven. Om daar in topvorm aan de start te staan, moet je de Vuelta in de benen hebben.”

De viervoudig winnaar van een grote ronde is echter ook nog in de running om de selectie van La Squadra Azzurra te halen voor het aankomende wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. Nibali zelf plaatst echter zijn vraagtekens achter een eventuele deelname. “Allereerst moet een medische test uitsluitsel geven over mijn ribben, waar ik nog altijd last van heb na mijn val in de afdaling van de Cordal. Daarnaast zit ik met twijfels of ik wel een rol te vervullen heb dit jaar. Het parcours ligt me niet, en de bondscoach kan al een uitstekende selectie samenstellen. Welke rol rest er dan nog voor mij?”

Dit artikel delen:

9 Reacties

lottojumbofan 12 september 2017 om 09:15

ik dacht dat er genoeg bergjes in Bergen zijn of wordt het een sprint?

Mathieu Moller 12 september 2017 om 09:16

Niet meenemen dan. Als hij zelf al aangeeft dat er zonder hem ook een sterke selectie te maken is, zou ik hem lekker thuislaten.

Wheely 12 september 2017 om 09:36

“Het parcours in Innsbruck is me op het lijf geschreven. Om daar in topvorm aan de start te staan, moet je de Vuelta in de benen hebben.”

Niet perse, de wereldkampioen kwam de laatste jaren vaak niet uit de Vuelta. Juist de soort winnaars waar Nibali het tegen op zal moeten nemen hadden een andere voorbereiding toen ze wk werden. Costa, Kwiatkowski.

pjam4 12 september 2017 om 09:42

@Wheely: het parkoers van Innsbruck past meer bij het profiel van de Vuelta dan met de meeste andere WK-parkoersen, uitgezonderd wellicht die van Florence. En je moet niet alleen naar de winnaar kijken, maar naar degenen die op de WK’s top waren. Velen daarvan hadden wel de Vuelta gereden.

Italia 12 september 2017 om 10:43

Indrukwekkend lijstje opgebouwd, 10 keer podium. Winst in Lombardije zou een prachtige afsluiter van zijn seizoen zijn.

CyclesGoff 12 september 2017 om 12:59

Als hij ons weer trakteert op zo’n weergaloze afdaling als die van twee jaar geleden, dan mag hij Lombardije van me winnen!

Nibs 12 september 2017 om 13:13

Goed om te horen dat hij er nog zin in heeft. Ik weet wel dat bahrain hem in de tour zal willen volgend jaar om publicitaire redenen maar ik zou hem terug graag in de giro willen zien.

AWestie 12 september 2017 om 14:04
Quote:
Om daar in topvorm aan de start te staan, moet je de Vuelta in de benen hebben.

Dat belooft veel goeds voor de Vuelta van 2018 qua toppers in de bergen (niet dat er daar meestal al genoeg meedoen)

LyndaLid 13 september 2017 om 08:41

Weten we het parcours in Innsbruck dan al?? Dan ga ik dat vanavond namelijk ff fietsen :)

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair