Nibali pakt eindzege Ronde van Kroatië, dagwinst Modolo
Foto: Sirotti
zondag 23 april 2017 om 15:27

Nibali pakt eindzege Ronde van Kroatië, dagwinst Modolo

Vincenzo Nibali heeft vandaag de Ronde van Kroatië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bahrain Merida pakte drie bonificatieseconden bij een tussensprint en passeerde daarmee Jaime Roson (Caja Rural-Seguros RGA) in het algemeen klassement. De ritzege was voor Sacha Modolo van UAE Emirates.

Voorafgaand aan de etappe bedroeg het verschil tussen Nibali en Roson in het klassement slechts twee seconden. Het gewonnen tussensprintje was precies genoeg voor Nibali om het klassement te winnen. Opvallend is dat hij hierbij Nicola Ruffoni (Bardiani-CSF) wist te kloppen. Ruffoni beschikt nochtans over snelle benen, getuige zijn twee ritzeges eerder deze ronde, maar Nibali versloeg hem met één banddikte verschil.

De etappezege leek lange tijd naar de kopgroep te gaan, maar vijf overgebleven vluchters van een ontsnapping van vijftien man werden op één kilometer van het einde ingerekend door het peloton. Op de omhooglopende aankomst in Zagreb bleek vervolgens geen maat te staan op Modolo. Zijn eigen ploegmaat Jon Polanc werd zelfs tweede, voor Boy van Poppel (Trek-Segafredo). Nibali eindigde als vierde en pakt daarmee nog wat extra tijd op Roson.

 
9 Reacties
Sorteer op:
23 april 2017
Wel zuur voor die Roson om zo te verliezen. Als Caja mag je het toch niet zo ver laten komen. Of zou het een cadeautje aan de haai zijn?
23 april 2017
Sterke jump in de laatste kilometer van Modolo, maar had ook gewoon z'n teamgenoot kunnen laten winnen.
23 april 2017
Dit slotritje is al een beetje een miniklassieker aan het worden. Veel beter kan je een finaleparcours niet uitstippelen. Nibali pakte aan de finish ook nog tijd op Roson, heeft hem bij 8 seconden.
23 april 2017
Ze ambiëren ook een WK op dat rondje.
23 april 2017
Natuurlijk is dit geen cadeautje. Dit blijft wel topsport. Roson ook (nog) geen veelwinnaar die zomaar een ronde als dit wil weggeven. Wel knap van Nibali dat hij hier Roson nog uit de trui rijdt.
23 april 2017
Boy van Poppel een mooie ereplaats op dit parcours!
23 april 2017
Schrijf hem maar weer op voor de Giro...
23 april 2017
Het lijkt me dat er gepraat is, en dat Caja Rural mee heeft gewerkt.
23 april 2017
Of hij heeft gewoon eerlijk gewonnen. De foto van die tussensprint was heel erg nipt. En aan de finish was hij gewoon sterker dan Roson.

Reacties zijn gesloten.