Nibali laat van zich horen: “Voorbeeld van een schone sport”
vrijdag 3 april 2015 om 14:37

Nibali laat van zich horen: “Voorbeeld van een schone sport”

Tijdens de hoorzitting van de UCI-licentiecommissie omtrent Astana is een brief voorgelezen uit naam van Vincenzo Nibali. Hierin laat de Italiaan, winnaar van de Tour de France van vorig jaar, weten dat hij een voorbeeld is van het schone wielrennen. De inhoud van de brief werd gepubliceerd door Gazzetta dello Sport.

Astana zat donderdag om tafel met de UCI en vertegenwoordigers van het Sportwetenschappelijk Instituut van Lausanne (ISSUL), om zich te verantwoorden na een serie dopinggevallen. De UCI heeft de licentiecommissie gevraagd om Astana het startrecht in de WorldTour te ontnemen.

“Ik schrijf dit namens Vincenzo Nibali, kopman van Astana. Hij wil graag dat zijn stem gehoord wordt, zodat u tot een eerlijk besluit kunt komen”, aldus advocaat Fausto Malucchi. “Nibali wordt wereldwijd gezien als een symbool van het gevecht tegen doping en wij vinden het heel belangrijk dat we als ploeg een kopman hebben met zo’n ethisch besef. Het is duidelijk een atleet waar de ploeg zijn best voor doet en zijn harde werken wordt gekarakteriseerd door eerlijkheid en geloofwaardigheid.”

“Wij geloven dat de ploeg die de Giro van 2013 en de Tour van 2014 won, samen met Vincenzo Nibali als beste wielrenner ter wereld, actief moet blijven als voorbeeld van een eerlijke en schone sport. Dat is het beste en meest rechtvaardige voor het wielrennen en voor sport in het algemeen.”

Volgens de meest recente berichten, zal Astana tot 24 april moeten wachten voordat er een uitspraak komt in de licentiekwestie.

RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
3 april 2015 15:59
Bizar, als ik mezelf een boegbeeld van schoon rijden zou vinden, dan zou ik me toch niet aansluiten bij de ploeg met de slechste reputatie van allemaal.

Kijk stel nou dat ik mezelf nu een toonbeeld vind van een goede burger, dan sluit ik me toch ook niet aan bij de Siciliaanse Mafia? En als dan bekend wordt dat de Siciliaanse Mafia weer eens betrokken is bij criminele activiteiten zou ik al helemaal niet roepen dat de Siciliaanse Mafia een nette organizatie is omdat ik erbij hoor.
3 april 2015 16:04
Toch denk ik dat hun licentie gewoon behouden blijft (te grote belangen).
3 april 2015 16:28
Hahaha wat een humor in dit artikel.

Wat een geslijm van Astana en hoop dat de aandacht ergens anders op gelegd wordt.
Ze liegen niet alleen tegen de licentie commisie zoals in een van de vorige artikelen te lezen is maar ook tegen vertegenwoordigers van het ISSUL en de hele wereld.

"Nibali wordt wereldwijd gezien als een symbool van het gevecht tegen doping". Ik weet niet in welke wereld, maar volgens mij toch niet deze.

"Wij vinden het heel belangrijk dat we als ploeg een kopman hebben met zo’n ethisch besef". Natuurlijk, want de meeste in de ploeg werken niet echt aan dit ethisch besef. Waarschijnlijk onder druk van Vino en Kazachstaanse geldschieters.
3 april 2015 16:56
non-believer, dank voor de link. taaie nerd kost, maar topsport (doen en begrijpen) is a numbers game
3 april 2015 17:27
Als we zo redeneren dan zou Movistar kunnen stoppen omdat hun kopman niet het voorbeeld is van schoon rijden
3 april 2015 18:08
Quote:
“Nibali wordt wereldwijd gezien als een symbool van het gevecht tegen doping


Proest. Wat?

Hij staat niet bekend als een pakhaas pur sang en verdacht is ie ook niet echt per se, maar deze uitspraak is té hilarisch.
3 april 2015 18:09
Quote:

dumoman - 3 april 2015 om 17:27
Als we zo redeneren dan zou Movistar kunnen stoppen omdat hun kopman niet het voorbeeld is van schoon rijden


Ik ben voor. Waar kan ik tekenen?
3 april 2015 19:54
Wat was Nibali toch een fantastische renner bij Liquigas. Nu bij Astana verliest hij zoveel van zijn glans. Dit is weer zo'n uitspraak wat zijn laatste jaren typeert als renner bij Astana. Jammer.
3 april 2015 20:18
Als ik in de licentiecommissie had gezeten had ik die advocaat gevraagd: "Dus uw verdediging is dat Astana een schone ploeg is, omdat de kopman nooit op doping betrapt is? Hoe verklaart u dan alle dopingaffaires van de afgelopen jaren bij Astana? Waren de kopmannen van de Astana-ploeg toen niet schoon? Geeft u hiermee niet impliciet systematisch dopinggebruik van de Astana-ploeg de afgelopen jaren toe? Hoe verklaart u de gevallen van de gebroeders Iglinsky als de ploeg zou zijn? Bent u het met de licentiecommissie eens dat we achteraf kunnen vaststellen dat een van de leden van de Tour-ploeg 2014, Maxim Iglinsky achteraf gezien hoogstwaarschijnlijk de Tour niet schoon heeft gereden? Vindt u het niet vreemd dat de manager van de opleidingsploeg die geheel los zou staan van de Astana-ploeg en waarbij systematisch dopinggebruik wel bewezen lijkt, inmiddels weer als ploegleider deelneemt aan wedstrijden namens de Astana-ploeg? Hoe kan dat bij een zo schone ploeg volgens u?"
3 april 2015 23:39
Awel mijne heren...wij van Astana zullen blijven ijveren voor een ethische sport...of het nu 2,5 of 15 dopinggevallen zijn gespreid over ons ethisch bestaan...dan zeg ik u... Armstrong heeft maar 1jaar bij ons mogen rijden opdat we snel doorhadden dat we niet op zo een manier de tour wouden winnen...dan nog liever met een Contandor...die snoept maar heel miniem van de pot...en onze Nibali is net als een Indurain van het zuiverste soort hout gesneden...die heeft geen ex-zondaars nodig in zijn ploeg ...en als u nu even wil kijken naar het aapje op de fiets...

Reacties zijn gesloten.