Nibali kritisch over parcours Milaan-San Remo
foto: Sirotti
dinsdag 17 maart 2015 om 09:33

Nibali kritisch over parcours Milaan-San Remo

Vincenzo Nibali betwijfelt of hij dit jaar een rol van betekenis kan spelen in Milaan-San Remo. De lenteklassieker staat komend weekend op de kalender, maar de Siciliaan vraagt zich openlijk af wat hij zondag in de eendagskoers moet gaan doen. Hij betreurt het ontbreken van de beklimming La Manie.

Nibali rijdt momenteel Tirreno-Adriatico, maar hij kan daar geen rol van betekenis spelen. De tweevoudig winnaar (2012 en 2013) staat met nog één dag te gaan op een achttiende plek, op twee minuten en 23 seconden van klassementsleider Quintana. De resultaten maken hem niet ongerust. “Ik heb niet dezelfde vorm als renners die zich door middel van trainingskampen op grote hoogte voorbereid hebben,” vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport. “Alles verloopt volgens plan richting mijn grote doel: de Tour.”

De renner van Astana denkt niet dat zijn vorm hem zal weerhouden van een goed optreden in La Primavera. “Bij een eendagskoers ligt dat anders. Je begint vol energie aan de wedstrijd terwijl je hier in de Tirreno al veel verbruikt hebt. Zelfs wanneer je twee of drie kilo boven je normale gewicht zit, dan is dat geen probleem. Het parcours is dat wel. Ik vraag mij af wat ik zonder La Manie moet gaan doen in Milaan-San Remo”, geeft hij aan.

La Manie werd in 2009 voor het eerst verreden in Milaan-San Remo. Vorig jaar werd de beklimming eruit gehaald omdat de organisatie La Pompeiana wilde toevoegen aan het parcours. Nadat deze door een aardverschuiving toch niet opgenomen werd, zou La Manie desondanks niet terugkeren.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
24 Reacties
Sorteer op:
17 maart 2015 10:08
Ik ben het met hem eens. Of hebben ze een goede reden gegeven om La Manie niet meer in het parcours op te nemen? Die klim gaf toch bijna iedere keer weer een interessante draai aan de koers, die invloed had op de mate van frisheid in de finale.
17 maart 2015 10:11
Nibali moet niet zeuren. Voor het jaar stelde hij dat hij er vroeger wilde staan en nu is de vorm er weer niet. Om dan toch terug te zeggen dat hij zich niet ongerust maakt en alles op de tour zet vind ik maar zwakjes...
17 maart 2015 10:13
Zorg dat je team in vebrond met een ander team de koers hard maakt. Hebben de sprinters geen tot weinig helpers aan het einde, dan is er geen sprinter die gaten dicht gaat rijden.
Dit zal denk ik het koersverloop ook een beetje gaan worden. 300 km is lang, heel lang en heb sterk het vermoeden dat we getrakteerd gaan worden op een spektakel stuk.
17 maart 2015 10:15
ik vind het zo een goed parcours, zo maken sprinters tenminste ook nog een kans om een monument te winnen. de heuvelspecialisten krijgen nog genoeg kansen.
17 maart 2015 10:22
Vincenzo dekt zich al in mocht het niet zo lekker gaan.
17 maart 2015 10:25
@vlek : idd, veel betere aanvulling ook dan bv.de Pompeiana
17 maart 2015 10:46
@8.6, Er zijn genoeg monumenten voor sprinters. Meerdere etappes in grote rondes. Vattenfall, Gent-Wevelgem, Parijs tours. Ik heb nooit het idee gehad in het wielrennen dat er een bepaald type renner voorgetrokken wordt. Het is prima in balans eigenlijk.

Maar je hebt gelijk het is een prima parcours zo, echt een voor renners met inhoud. Een klim erbij is overbodig, want 300 km is selectief genoeg als je je best doet.
17 maart 2015 11:12
Ja Vincenzo, dat is de tol die je betaalt voor je huidige rijstijl. Als je maar één moment in het jaar goed wil zijn, kom je de overige keren gewoon tekort.
17 maart 2015 11:33
More like:

Nibali kritisch over eigen kansen parcours Milaan-San Remo.

Wat leukefans zegt; hij heeft aangegeven dit seizoen vroeger goed te zijn en overal competatief te zullen zijn, dit is gewoon een wanvertoning. Om dan nu kritiek te leveren op het parcours, én te zeggen dat je op schema zit is bijna zielig.
17 maart 2015 11:34
Le Manie is niet een klim die de sprinters buitengooid en had zeker niet mistaan in het parcours om de antciperende renners een kans te geven cq de beter klimmende sprinters een kans had gegund om concurrentie kwijt te spelen. Desalniettemin blijft er gewoon een parcours over waar gewoon koers op gemaakt kan worden en ik vind het geen probleem dat dit momument traditiegwijs als koningsdoel voor de snelle mannen blijft gelden.
17 maart 2015 11:38
Tja, sprinter klassiekers blijven boring, boring en nog eens boring ;)
17 maart 2015 11:56
@CJJelle
Helaas zijn dat geen monumenten :P

On-topic: Ik wil wel eens een MSR zien waarin een team vanaf de start hard doortrekt, en waar alleen de kopman over blijft om de race uit te rijden.
17 maart 2015 11:58
Toch jammer als hij hem niet zou rijden. Vorig jaar smaakmaker, samen met Tjallingii.
17 maart 2015 12:30
Waar is de oude Vincenzo Nibali, die een heel jaar, in elke wedstrijd, vol ambitie streed voor de overwinning? Het wordt een beetje een oude zeurpiet, die slechts in één koers echt zijn neus aan het venster steekt.
17 maart 2015 13:23
Ik zou het geen gezeik willen noemen van Nibali, want hij heeft gelijk. In deze koers heeft hij niet veel te zoeken, zelfs niet mét LA Manie. Het wordt toch een sprintersbal. Daarnaast is Nibali maar met één ding bezig en dat is De Tour.
Ben het wel met 8.6 eens. Van de monumenten is MSR de minst interessante. 1. Start. 2. Kopgroepje krijgt 12 minuten 3. Sprintersploegen werken samen 4. Punchers rammen de Poggio op 5. Alles toch weer samen 6. Sprinten maar. Waarbij de sprints vaak wel éxtra mooi en spannend zijn om naar te kijken trouwens.
17 maart 2015 13:30
Ik vind anders MSR in al zijn traditie en pracht een heel stuk mooier dan totaal verpeste flutklassieker die GdL geworden is en sinds het gehannes met Kwaremont-lussen(lussen in een klassieker, doodzonde) en het dumpen van de muur daar is ook de RvV redelijk kapotgemoderniseerd. Gelukkig hebben we de strade erbij gekregen.
17 maart 2015 13:32
@redactie
Waar is Nibali dan Kritisch op het parcours? Hij geeft aan dat het parcours zonder La Manie hem niet ligt, das geen kritiek, da's een opmerking.
OFF: Ik weet dat iedereen bij wielerflits.nl goedwillende vrijwilligers zijn en ik ben jullie ook zeer dankbaar voor jullie werk en inzet, maar ik zou jullie toch willen vragen jullie af en toe iets minder aan de sensatiekoppen te wagen. De waarheid dekt de inhoud meestal voldoende...
17 maart 2015 15:03
@ RV. Klopt, Lombardije is ook niet meer wat het was. Er zijn niet veel klasbakken meer die aan het eind van het seizoen daar nog zin aan hebben, jammer. En ook De Muur mag wat mij betreft terugkomen.
17 maart 2015 18:01
Nibali klaagt niet en is ook niet kritisch over het parcours. Hij constateert enkel dat het weglaten van Le Manie voor hem betekent dat hij waarschijnlijk weinig kan uitrichten in de koers, of in ieder geval geen grote kans maakt op de winst.
17 maart 2015 19:14
Dit is nu net de klassieker waar ik het kortste naar kijk. Laatste half uur is meestal genoeg
17 maart 2015 21:17
@Purito,

De Tour is een allesoverheersende koers. Zodra een goede renner denkt in de Tour goede kansen te hebben dan lijkt het wel of alle andere koersen alleen in het teken van de voorbereiding staan. Als zo'n goede renner zichzelf in de Tour niet te veel kansen toedicht zal hij misschien meer een insteek hebben om alles te zetten op andere wedstrijden. Ik vrees dat we Nibali die nu een kandidaat Tourwinnaar is nooit meer in zijn vroegere strijdersrol een heel seizoen bezig zullen zien; helaas.
17 maart 2015 22:23
't is LE Manie
17 maart 2015 22:46
Ben je zeker, le is meervoud in Italiaans en geen enkelfout.
18 maart 2015 10:26
Google het even en je komt erachter dat het inderdaad Le Manie is.

Reacties zijn gesloten.