Nibali: “Ik was graag naar Sky gegaan”

zondag 8 november 2009 om 17:19

Team Sky zou een miljoen voor hem hebben geboden, maar toch wordt Vincenzo Nibali niet de nieuwe kopman van de Britse ploeg, die nog altijd geen klassementsman heeft. De talentvolle Italiaan wordt door Liquigas aan zijn contract gehouden, maar kan dat begrijpen.

“Ik ben erg blij met dit seizoen, want zoals elk jaar ben ik weer verbeterd”, aldus de Italiaan die zaterdag zijn 25e verjaardag viert. Twee keer won hij dit jaar, in de Italiaanse 1.1 koersen Giro dell’Appennino en de GP Cita di Camaiore. Maar belangrijker: hij werd zevende in de Tour de France. “Ivan Basso, een groot kampioen, werd op zijn 24e elfde in de Tour. Mijn uitslag was nog beter, ik denk dat dat belangrijk is.”

Al vroeg in de zomer begonnen de geruchten rond een overstap naar het nieuwe Team Sky, waar een absoluut kopmanschap voor hem klaar lag. Dat is bij Liquigas niet het geval. De zaakwaarnemers van Nibali zouden zelfs enkele weken hebben onderhandeld. “Het project van Maximilian Sciandri en de andere leiders van Team Sky is belangrijk en aantrekkelijk”, reageert ‘Squalo’ (Haai). “Ik heb de kwaliteiten voor verschillende soorten wedstrijden. Natuurlijk heb ervan ik gedroomd de belangrijkste man in het team te zijn.”

“Daarom heb ik de Liquigas-leiding gevraagd of ik over mocht stappen. Maar helaas heb ik nog een contract tot december 2010 en daar houden ze me aan”, vertelt hij Tuttosport. “Ik zal me het komende jaar echter volledig voor Liquigas inzetten. Ik weet nog niet of ik de Giro en de Tour rijd, of één van de twee. Verder mik ik op de AGR en LBL. Het WK is ook een doel, misschien maakt de organisatie het parcours nog selectiever om Cadel Evans in de hand te werken. Sowieso ga ik me op de tijdrit richten, al is 50 kilometer misschien iets te veel. We zullen zien.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair