Nibali geschrokken van kritiek: “Lijkt wel of ik iemand heb vermoord”

woensdag 26 augustus 2015 om 13:24
Nibali geschrokken van kritiek: “Lijkt wel of ik iemand heb vermoord”

Foto: Sirotti

Vincenzo Nibali is geschrokken van alle verwijten die hij heeft gekregen na zijn uitsluiting in de Ronde van Spanje. “Ik hou er niet van om als een monster behandeld te worden, want dat ben ik niet”, vertelde de Italiaan woensdag in een exclusief interview met Gazzetta dello Sport. “Het lijkt nu alsof ik iemand heb vermoord, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik heb een fout gemaakt. Dat is alles.”

Nibali werd zondagavond uit koers gezet wegens het opzichtig hangen aan een volgauto. Hoewel hij zijn excuses aanbood voor het vergrijp, vindt de Italiaan de straf wel erg zwaar. “Sommige mensen houden niet van het Astana-team, dat is duidelijk. Daarom weet ik zeker dat de beslissing om me te diskwalificeren niet alleen door de wedstrijdjury is genomen. Ik kan het mis hebben, maar ook de UCI zal hier wel een rol in hebben gespeeld.”

Hopen op rentree in Plouay
Zin om lang bij de pakken neer te zitten, heeft Nibali niet. “Ik wil deze bladzijde omdraaien en weer doorgaan. Misschien zelfs zondag al in Plouay. Maar dan heb ik wel de toestemming van de Vuelta-organisatie en de UCI nodig.” De Vuelta liet bij monde van directeur Javier Guillén al weten de Italiaan geen strobreed in de weg te zullen leggen.

Toekomst bij Astana
Met het einde van het seizoen in zicht, kijkt Nibali al voorzichtig vooruit naar 2016. Hij heeft een doorlopend contract bij Astana, maar het is geen geheim dat de verhouding met ploegbaas Alexandre Vinokourov danig is bekoeld. “Ik heb geen ontsnappingsclausule in mijn contract, dus de enige manier om uit elkaar te gaan is om overleg te voeren met de directie van Astana.”

“Maar ik denk dat het in ieders belang is om de goede verhoudingen te herstellen. Ik moet weer wat rust in mijn hoofd krijgen en een goede ploeg om me heen hebben. Ik heb bewezen dat ik op mijn best ben als ik vrolijk ben en relaxed. Laat me weer lachen en de resultaten komen vanzelf.”

Dit artikel delen:

46 Reacties

Wheely 26 augustus 2015 om 13:30

Op naar Canada, daar kun je nog winnen door aan de wagen te hangen, vraag maar aan Gerrans.

zoetepap 26 augustus 2015 om 13:33

Laat mij niet lachen ja. Een fout is zonder te beseffen iets verkeerd doen,dit is opzettelijke vervalsing. Wat een janker is dat geworden met vanalles erbij sleuren. Aan de kant tot na de Vuelta als straf was beter geweest ipv excuses. Wat een voorbeeld is hij toch voor het nieuwe wielrennen.

Sammysosa 26 augustus 2015 om 13:33

Jeuj! Nóg een topic over dit onderwerp! Laten we daar dezelfde discussie gewoon nóg een keer overdoen!

achtpuntzes 26 augustus 2015 om 13:37

nieuwsbericht nummer 7 over deze kwestie. op naar de 10?

Quote:
Sommige mensen houden niet van het Astana-team, dat is duidelijk.

sommige mensen houden er niet van als je demareert door middel van de ploegauto. ook houden sommige mensen er niet van als je elke keer met dit soort gejank komt aanzetten.
hoe meer Nibali spreekt over deze kwestie, hoe minder sympathiek ik hem vind. accepteer het nou gewoon, en blijf er niet over doorzaniken. en probeer mijn sympathie terug te winnen met mooi en eerlijk koersen in de toekomst. en niet door middel van dit soort slachtoffer-rol onzin.

NumberSeventeen 26 augustus 2015 om 13:39

Wat een jankbal. Stel je dan ook niet zo aan in de media. Ben gewoon formeel, geef je fout toe en ga verder met je carrière. Niemand die er dan wakker van ligt.

Rouvoet 26 augustus 2015 om 13:40

Die zal wel vertrekken!

rahimns 26 augustus 2015 om 13:41

Ik denk als Nibali gewoon zijn excuses had aangeboden (en net zoals zijn ploeg) en verder zich niet hadden verscholen achter zwakke excuses dan was die discussie nooit zo opgelaaid. Nu moet hij op de blaren zitten. Het zij zo… je hebt dan niemand vermoord, wel druk bezig aan het vermoorden van een mooie sport.

AndriesW 26 augustus 2015 om 13:42

Op het incident en de straf had ik nog niet gereageerd. Ik vond de uitsluiting terecht. En met nu weer dit bericht erbij vind ik dat Nibali en Astana wel erg in de slachtofferrol kruipen.

Mijn indruk dat Nibali doelbewust een alles-of-niets risico heeft genomen omdat hij zich al niet goed en gemotiveerd voelde om in deze Vuelta te presteren wordt alleen maar sterker.
De organisatie heeft hem niet uit de ronde gezet en zal de kans van een terugkeer van Nibali niet willen verkleinen.
Als de UCI ook akkoord geeft dan heeft Nibali het perfect voor elkaar, denk ik zo.

nafnikleb 26 augustus 2015 om 13:45

Weet niet waar hij allemaal voor is uitgemaakt, maar hij kruipt wel heel erg in de slachtofferrol en haalt er van alles bij wat volgens mij niet nodig is.

LyndaLid 26 augustus 2015 om 13:50

Zal ik het doen? Durf ik het? Ok, ik ga ervoor!

Nibali speelt de, wait for it………….. vermoorde onschuld.

Ha, de creativiteit!

Romāns Vainšteins 26 augustus 2015 om 13:51

Totaal eens dat Nibali onevenredig veel gezeik krijgt hierover.

debarreman 26 augustus 2015 om 13:55

Ja, Vicenzo, gewoon lekker blijven wrijven in die vlek, daar wordt ie alleen maar groter van.

@Wheely, 13.30 uur:
zo zie je maar, hardstikke oneerlijk en niets gedaan door de jury. Die mensen zijn niet benijden. Ik geloof niet dat de UCI-jury bij WT-wedstrijden zo politiek geladen hun werk doen als vaak wordt gesuggereerd (hierboven ook door Nibali).
Het lijkt mij meer een situatie van incompetente lui danwel een situatie waarin reeel niet van de jury verwacht kan worden dat zij real-time ingrijpende beslissingen kunnen nemen omdat zij geen goed overzicht hebben.

Ivanoviclover 26 augustus 2015 om 13:56

Ik wacht op het bericht dat hij in de weer in de belangstelling staat van Etixx, net als Kittel trouwens. Vaag gerucht, maar het is beter dan geen gerucht.

Noud89 26 augustus 2015 om 13:58

@RV

Inderdaad, dit mag voor mij in zo’n beetje dezelfde categorie als het wiel wisselen van Porte met een niet ploeggenoot. Dat was ook tegen de regels. Dit ziet er nog wat lelijker uit, heeft minder het sportieve tintje over zich heen, maar is voor mij redelijk hetzelfde. Een domme beslissing van een sporter die onder hoge druk zijn klassement probeert te redden.

Tutu888 26 augustus 2015 om 14:02

Veel interessanter is dat Nibali duidelijk al aangeeft weg te willen bij Astana. Dat kan de transfermarkt aardig op zijn kop gaan zetten. Astana zal ook capabele vervangers voor Nibali en Landa willen. Of Nibali aan zijn contract houden en hopen dat de bekoelde relatie tussen de Haai en Vino resultaten in 2016 niet in de weg staan.

DaveEvans 26 augustus 2015 om 14:03

Nibali moet gewoon maken dat hij bij Astana wegkomt! Trouwens Boom en Westra ook!

Geraint 26 augustus 2015 om 14:05

Mwa, ik mis hier eigenlijk nog het bericht dat Nibali zich in de steek gelaten voelt door Astana omdat hij enkel bekommernissen rond Aru in zijn oortje hoorde direct na de val.

Purito 26 augustus 2015 om 14:13

Nibali en Purito hebben ondertussen ook wat mot. Nibali zei dat iedereen doet wat hij deed, Purito ontkende dat en zei dat Nibali niet moet praten namens alle wielrenners, Nibali doet Purito’s woorden af als hypocrisie.

Nibali begint een beetje de loner te worden onder de grote jongens. Al ruzie met Froome, nu een woordenwisseling met Purito (terwijl ze zulke goede vrienden zijn in koers). Waarom Vincenzo? ;)

wielrenner 26 augustus 2015 om 14:13

@rahimns
Je kunt hem wel veroordelen echter wat jouw “ploegske”regelmatig laat zien met langdurig bidonnetjes aanreiken, is dat dan wél door jou geoorloofd??

Gesink4President 26 augustus 2015 om 14:23

@wielrenner dat is echt niet met elkaar te vergelijken. Heb je de beelden wel gezien?

Laatste man 26 augustus 2015 om 14:26

Nibali moet zich vooral zorgen maken dat renners als Agnoli en Vanotti voor spek en bonen rijden bij Astana en hem niet van dienst kunnen zijn. Dus of een dringend gesprek bij Astana en een paar mannen voor hem erbij, of een vertrek waarbij waarschijnlijk zijn salaris geraakt zal worden.

Offtopic:
Sneue reactie wielrenner.

rahimns 26 augustus 2015 om 14:26

@wielrenner wil je de discussie echt aan gaan? Je gaat dat toch niet vergelijken met datgene wat Nibali deed. Kom op zeg. Ik vind even blijven hangen aan een bidon wat elke renner van iedere ploeg doet, toch wat anders dan je aan een auto laten meesleuren vanuit een groep met renners.

de kasseistoemper 26 augustus 2015 om 14:38

Mijn inziens is nibali het type mens voor wie een goed gevoel echt essentieel is. De nibali van dit jaar is een heel pak minder sympathiek. Hij geeft het ook zelf aan. Zonder smile geen resultaten. Zoiets kan meespelen tot het sneller nemen van foute beslissingen.

sommige reacties hierboven zijn weer uiterst bedenkelijk en bevestigen deels nibalis opmerkingen. Hij mag zelfs niet zeggen dat hij een fout heeft begaan en is zo maar eventjes de doodgraver van deze sport. De zielige jankerd…

de kasseistoemper 26 augustus 2015 om 14:44

En inderdaad, ook wielrenners reactie mag bij de bedenkelijke reacties…

Skedel 26 augustus 2015 om 15:14

@de kasseistoemper
Wat heeft Nibali dan over zich heengehad wat hij niet over zichzelf heeft afgeroepen??
Mijn eerste gedachte toen ik zag dat hij uit koers was gezet was ook dat het best eens wat overtrokken kon zijn aangezien het astana was maar toen ik de beelden zag werd alles duidelijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair