Nibali debuteert toch niet in Parijs-Roubaix

donderdag 10 februari 2022 om 14:54
Nibali debuteert toch niet in Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Nibali heeft Parijs-Roubaix van zijn programma geschrapt. De Italiaan was van plan om dit jaar zijn debuut te maken in de Hel van het Noorden, maar komt nu toch terug op dat besluit, vertelt hij aan Cyclingnews. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de dubbel Giro-Tour, ziet hij ook af van deelname aan de Ronde van Vlaanderen.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten. Kies jij renners uit deze ploeg?
Speel nu mee

De Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk zijn de hoofddoelen van Nibali dit jaar, en daar moet bij nader inzien alles voor wijken. “We hebben lang gesproken over mijn wedstrijdprogramma met het management van Astana Qazaqstan en het idee om alle vijf monumenten te rijden was echt cool. Maar na een gedetailleerde evaluatie, beseften we dat het niet mogelijk was, als ik nog de Giro en de Tour wilde rijden”, begint hij.

“Het zou een hoogtestage met de andere renners doorbreken, of ik zou deze helemaal over moeten slaan. Misschien zou ik zelfs Luik-Bastenaken-Luik moeten missen. In ieder geval zou mijn voorbereiding op de Giro op zijn kop worden gezet en dat was het niet waard geweest. We hebben besloten om op mijn sterke punten te focussen. Dat betekent dat ik de Giro doe en daarna waarschijnlijk ook nog de Tour”, legt Nibali uit.

Giro d’Italia
Daar komt nog eens bij dat Ronde van Italië voor hem een bijzondere wedstrijd is – vooral dit jaar. “Ik wil altijd goed zijn in de Giro. Dit jaar gaat de koers over Sicilië en er is zelfs een etappe die finisht in Messina, mijn woonplaats. Dat zal emotioneel zijn. Ik heb dat gemerkt toen ik vorig jaar de Giro di Sicilia wist te winnen”, kijkt de 38-jarige renner vooruit.

Meedoen om de overwinning in de grote ronden zal er waarschijnlijk niet meer inzitten, erkent de Haai van Messina, maar hij wil wel het maximale eruit halen. Wat het maximale precies is, moet nog blijken. “Ik wil niet zeggen dat ik die wedstrijd wil winnen, of dat ik daar podium wil rijden. Zulke doelen liggen nu misschien buiten mijn bereik, maar ik ga hard werken en dan zie ik wel wat er gebeurt. Ik ben optimistisch en enthousiast.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

thomasjaarsma 10 februari 2022 om 14:59

Ainooo, toch weer die kansloze klassement ambitie

Pizzi 10 februari 2022 om 15:09

Zonde! [jaja]

Mystery Rider 10 februari 2022 om 15:12

Ik begrijp het wel en begrijp het niet, als je een paar maanden geleden je programma maakte, wist toch ook al dat de Giro langskwam in Sicilië.

En waarom die drang toch om de dubbel Giro/Tour te doen – klassement is sowieso geen optie meer, ritwinst dan???

Probeer dan net zoals Gilbert een ‘strive for five’ in de najaren van je carrière!

Alfons Haavers 10 februari 2022 om 15:13

Lijkt me in ieder geval logisch dat de combinatie van 2 grote rondes en alle monumenten niet haalbaar is. En eigenlijk ook dat hij liever nog eens wil schitteren in zijn Giro (hoe realistisch dat ook nog moge zijn) dan de kasseiklassiekers mee te pikken.

In Il Fiandre kan hij vast een deftig resultaat neerzetten, maar zoals we in '18 zagen is hij in dat soort wedstrijden wellicht toch een maatje te klein als de echte kanonnen aangaan. Herinner me nog dat beeld op de Hotond waar De Haai alle kleuren van de regenboog zag toen Terpstra de turbo aanzette. In de documentaire 'De Ronde 102' zie je goed de collectieve verbazing op het moment dat de grote Nibali bergop wordt achtergelaten op een gewone asfalthelling door een ontketende Terpstra.

In Roubaix zie ik meedoen voor de prijzen, ondanks die geweldige Tour-etappe op de keien, al helemaal niet zitten eigenlijk.

Medicijnman 10 februari 2022 om 23:41

Nu Boom niet meer meedoet had hij nochtans een kans

Ronellenfitsch 10 februari 2022 om 15:33

Jammer. Jammer.

Jacco van Stierop 10 februari 2022 om 15:34

“… Messina, mijn woonplaats.”

Volgens mij woont Nibali al een jaar of tien in Lugano.

Jos Jalapenos 10 februari 2022 om 15:37

Nibali zal het zelf wel weten, Jacco.

xistnc 10 februari 2022 om 15:40

Cyclingnews heeft het dan ook over ‘hometown’, waarmee in het algemeen de geboorteplaats wordt bedoeld.

lo squalo dello Stretto 10 februari 2022 om 16:21

Doodzonde. Enkele jaren terug had ik het begrepen maar nu niet. Zoals hij zelf aangeeft gelooft hij zelf al niet echt meer in eindwinst in de grote rondes. Denk in een eendagskoers dat hij (als alles in de juiste plooi valt) meer kans heeft en er is nog meer glorie te halen aangezien hij alle grote rondes al heeft gewonnen. Misschien in 2023 bij wijze van afscheidstournee toch alle monumenten rijden?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone