Nibali accepteert excuses Dumoulin: “Een nobel gebaar”
Foto: LaPresse - Gian Mattia D'Alberto
vrijdag 26 mei 2017 om 21:20

Nibali accepteert excuses Dumoulin: “Een nobel gebaar”

Vincenzo Nibali heeft de excuses van Tom Dumoulin geaccepteerd. Dat stelt hij tegenover Cyclingnews. Dumoulin zei gisteren na afloop van de achttiende etappe “te hopen dat Nibali en Quintana hun podiumplek verliezen”, maar die woorden heeft hij inmiddels teruggenomen.

“Ik keek naar en leerde van de grote coureurs met wie ik gereden heb, maar nog nooit zag ik iemand zo arrogant als hij gisteren”, aldus Nibali. “Hij bood tijdens de start zijn excuses aan tegenover mij en anderen in het peloton, dus we hebben er nu een streep onder gezet. Dat is het mooie van wielrennen. Je kan fouten maken, je excuses aanbieden en daarna gewoon weer samen koersen. Ik denk dat het een nobel gebaar van hem was. De zaak is nu gesloten. We zijn nu allemaal gefocust op de laatste twee etappes in de Giro. Dat is wat telt nu.”

Nibali pakte vandaag wat tijd op Dumoulin. “Maar hij heeft nog steeds een kans op de eindzege”, stelt de Italiaan. “We zullen zien hoe hij herstelt van zijn mindere dag. Iedereen zal morgen proberen aan te vallen om tijd te pakken met oog op de tijdrit. De Monte Grappa is een serieuze beklimming, en daarna volgt ook een serieuze afdaling…”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2017 09:35
Hoop niet dat hij de giro wint. Liever Pinot.
27 mei 2017 11:10
Allez de helft vd chauvinisten hier begrijpt het verschil niet tussen arrogantie en koerstactiek.
Tom zijn theatraal gedrag was inderdaad voor niets nodig en hij geeft enorm geluk gehad dat yates, mollema,pozzo allemaal niet mee waren of hij stond nu op 30 min.
27 mei 2017 11:22
@JanJansen

Ja inderdaad. Zeker als je ervanuit gaat dat Nibali nooit de Tour had gewonnen zonder de val van Froome en Contador, zonder de val van Kruijswijk de Giro niet had gewonnen en zonder de val van Anton de Vuelta niet had gewonnen. De enige Giro die hij op eigen kracht won was in 2013 en dat was omdat er buiten hem, Evans en Wiggins geen topfavorieten waren, dus ook aan die overwinning moet je niet zo hard tillen.

Reacties zijn gesloten.