Neri Sottoli met strijdlustig negental naar de Giro d’Italia 2014

vrijdag 2 mei 2014 om 22:10
Neri Sottolo

foto: Sirotti

Neri Sottoli weet met welke negen rijders het van start gaan aan de Ronde van Italië. De Italiaanse ProContinentale ploeg kreeg een wildcard van de organisatie en zal veel in beeld willen rijden en gokken op een etappezege of een nevenklassement.

Bij Neri Sottoli richt men de pijlen vooral op Mauro Finetto, Matteo Rabottini, Simone Ponzi en Francesco Chicchi. Ponzi, die over sterke sprintersbenen beschikt, heeft dit jaar al drie overwinningen geboekt, waaronder in Dwars door Drenthe. Mauro Finetto greep eerder dit seizoen al de winst in de GP Lugano.

Matteo Rabottini wist in 2012 een ritzege te pakken in de Giro en zal ook dit jaar weer vaak in de aanval trekken, terwijl de 33-jarige Francesco Chicchi zich zal richten op de vlakke sprints. Daniele Colli, Jonathan Monsalve, Andrea Fedi, Ramón Carretero en Giorgio Cecchinel vervolledigen de selectie.

Vorig seizoen wist de ploeg, toen nog Vini Fantini, de veertiende etappe te winnen. Mauro Santambrogio kwam toen als eerste over de streep. Na de Giro werd echter duidelijk dat de Italiaan EPO had gebruikt, waarna hij een schorsing kreeg. Vlak voor de start van de Giro trok men nog Danilo di Luca aan, maar ook hij testte positief tijdens de rittenkoers.

Selectie Neri Sottoli voor Giro d’Italia 2014
flag-pa Ramon Carretero
flag-it Giorgio Checchinel
flag-it Francesco Chicchi
flag-it Daniele Colli
flag-it Andrea Fedi
flag-it Mauro Finetto
flag-ve Yonathan Monsalve
flag-it Simone Ponzi
flag-it Matteo Rabottini

Meer selecties Giro d’Italia 2014
AG2R La Mondiale, Androni Giocatolli-Venezuela, Astana Belkin, BMC Racing Team,Cannondale, FDJ.fr, Giant-Shimano, Lotto-Belisol, Team Colombia, Team Sky

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair