Neilson Powless over debuutjaar bij LottoNL-Jumbo: “Met ups en downs”

zaterdag 3 november 2018 om 10:08
Neilson Powless over debuutjaar bij LottoNL-Jumbo: “Met ups en downs”

foto: Sirotti

Voor Neilson Powless was zijn eerste jaar bij LottoNL-Jumbo er één van vallen en opstaan. De pas 22-jarige Amerikaan zette een aantal knappe prestaties neer, maar zag zich ook terug worden geworpen door ziekte. “Het kost tijd. Je weet nooit precies wanneer je een goed resultaat zal behalen of wanneer je je doorbraak beleeft”, zei hij in een interview met Cyclingnews. Ook voor komend jaar heeft hij nog een contract bij de Nederlandse ploeg, die dan Team Jumbo heet.

“Ik had een aantal ups en downs. Ik werd ziek halverwege het seizoen en had enkele problemen om daarvan terug te komen. Ik voelde me niet hetzelfde daarna”, zei Powless. “Ik had enkele goede wedstrijden en mijn vorm was goed, maar ik denk dat ik veel fouten maakte – zelfs toen ik in vorm was was.”

“Het was vooral de tactiek in de koers; niet goed genoeg mijn energie sparen, niet op het juiste moment op de juiste plek zitten, zulke kleine dingen. Ze kunnen zich echter aardig opstapelen aan het einde van een koers, vooral in een etappewedstrijd.” Een voorbeeld hiervan is de nasleep van Milaan-San Remo, toen de jonge renner voor zijn kansen mocht gaan in de Settimana Coppi e Bartali. Een zesde plaats in de afsluitende tijdrit hielp hem naar een negende plaats in het klassement, maar hij ging er weg met een gevoel dat hij meer had kunnen bereiken.

Eigen kansen
“Coppi e Bartali was echt goed, maar ik denk dat ik mijn grootste tactische blunders in die wedstrijd heb gemaakt. Elke dag was er wel iets dat me terugsloeg”, zei Powless. “Soms was het mijn schuld, soms was het gewoon het lot. Maar toch was het een goede wedstrijd voor me en ik denk dat mijn conditie er heel goed was. Het was erg leuk om voor mijn eigen kansen te mogen gaan en ik pakte die gelegenheid met beide handen aan.”

“Het kost allemaal wat tijd en je weet nooit precies wanneer je een goed resultaat zal behalen of wanneer je je doorbraak beleeft. Je moet gewoon blijven werken aan je huidige niveau en hopelijk werpt het eens zijn vruchten af. Ik kijk ook al vooruit naar de toekomst. Ik was niet bezorgd over mijn resultaten dit jaar, het draaide er vooral om vertrouwd te raken met de wedstrijden en het team te leren kennen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

jessevdalen 3 november 2018 om 10:23

Begon goed in valencia en italie. Kennelijk dus ziek geworden…

rahimns 3 november 2018 om 10:59

Heeft gewoon een redelijk goed seizoen gedraaid, nergens echt uitschieters maar hij is er ook zeker niet doorheen gezakt. De TOC dan misschien, maar dat had dus waarschijnlijk met zijn ziekte te maken. Verder geeft hij dus aan komend seizoen zijn eerste grote ronde te willen rijden (waarschijnlijk dus de Giro) en geen wedstrijden in Amerika te doen maar alleen in Europa te rijden. Ben heel benieuwd naar zijn 2e seizoen bij de ploeg en zijn ontwikkeling.

nickdt 3 november 2018 om 11:20

Staat in ieder geval een goede kop op zo te zien, want laat zijn koppie niet hangen bij tegenslag.

kelderfan 3 november 2018 om 12:01

@rahimns
Zo te lezen (cyclingnews) staat hij voor zijn 1e. GT {Giro?} en geen ToC/Utah.
Hij heeft zeker een redelijk seizoen gedraaid en zo’n 1e. jaar is altijd lastig voor Amerikanen. Meer wedstrijden en een hoger niveau is een grote stap.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair