Negen WorldTeams in komende editie van Tour of Oman

donderdag 26 januari 2023 om 12:29
Negen WorldTeams in komende editie van Tour of Oman

Soudal-Quick-Step is er straks bij in Oman - foto: Cor Vos

De organisatie van de Tour of Oman (11-15 februari) zal komende maand negen WorldTeams verwelkomen aan de start. Zo geven onder meer UAE Emirates, Soudal-Quick-Step en Intermarché-Circus-Wanty acte de présence.

Verder zijn ook AG2R Citroën, Astana Qazaqstan, BORA-hansgrohe, Cofidis, Movistar en Arkéa-Samsic van de partij in de vijfdaagse rittenkoers door het Sultanaat Oman. Vorig jaar stonden zeven teams van het hoogste wielerniveau aan het vertrek van de Tour of Oman.

De organisatie rekent dit jaar ook op ProTeams Bingoal WB, Burgos-BH, Equipo Kern Pharma, Human Powered Health, Lotto Dstny en Uno-X. Het peloton bestaat dit jaar uit achttien ploegen, met ook nog de continentale teams JCL Team Ukyo en Terengganu Polygon Cycling Team en de nationale selectie van Oman.

Grote namen
De klimmers komen in de 2023-editie van de Tour of Oman goed aan hun trekken. De organisatie heeft namelijk twee lastige etappes uitgetekend, eindigend op de flanken van Jabal Haat en Green Mountain. Ook in de tweede en vierde etappe mogen de renners zich opmaken voor een lastige finale. De openingsrit is dan weer iets voor de rappe mannen.

Op de voorlopige deelnemerslijst prijken interessante namen als Mark Cavendish, Pascal Ackermann, Tim Merlier, Emanuel Buchmann, Ide Schelling, Cian Uijtdebroeks, Ruben Guerreiro, Oliver Naesen, Greg Van Avermaet, David Dekker en Mauri Vansevenant. Ook de winnaar van vorig jaar, Jan Hirt, staat er tussen.

Lees ook:
Niet één, maar twee bergetappes in Tour of Oman 2023

Deelnemende ploegen flag-om Tour of Oman 2023 (11-15 februari)
WorldTeams
flag-fr AG2R Citroën
flag-fr Arkéa-Samsic
flag-kz Astana Qazaqstan
flag-de BORA-hansgrohe
flag-fr Cofidis
flag-be Intermarché-Wanty-Circus
flag-es Movistar
flag-be Soudal-Quick-Step
flag-ae UAE Emirates

ProTeams
flag-be Bingoal WB
flag-es Burgos-BH
flag-es Equipo Kern Pharma
flag-us Human Powered Health
flag-be Lotto Dstny
flag-no Uno-X

Continental-teams
flag-jp JCL Team Ukyo
flag-my Terengganu Polygon Cycling Team

Nationale selecties
flag-om Oman

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone