Nederlanse helft Eneco Tour-organisatie gaat naar CAS

woensdag 10 december 2008 om 16:54

De Benelux Tour overweegt om een rechtszaak te starten bij het internationaal sporttribunaal CAS. Onder leiding van de Nederlandse organisator Henk van Mulukom wil men het besluit van de ProTour, om het Belgische deel van de organisatie 4 jaar ProTour-status te geven, aanvechten.


Na de laatste editie van de etapperace door Nederland en België gingen de twee delen van de organisatie uit elkaar. Sponsor Eneco koos de zijde van de Belgische organisator Discart en kreeg van de UCI gisteren een nieuwe ProTour-licentie toegewezen.

“We stappen naar het sporttribunaal CAS en er lopen daarnaast nog wat rechtszaken tegen onder meer Eneco”, zo klinkt het strijdlustig uit de mond van Van Mulukom in BN/De Stem. De Nederlander vindt dat hij als voormalige Ronde van Nederland-organisator het recht heeft op een ProTour wedstrijd.

Discart niet dat zijn Nederlandse rivaal bij het CAS zijn gelijk zal krijgen. “De UCI heeft steeds duidelijk gesteld dat de Eneco Tour een geheel nieuwe wedstrijd is. En niet de voortzetting van de Ronde van Nederland.” De Eneco Tour staat op de kalender van 19 tot en met 26 augustus 2009.

Wielerupdate zegt dat Van Mulukom al een bijna compleet etappeschema heeft, terwijl de Belgen nog geen plaats gecontracteerd hebben. “Wie al een contract heeft getekend met Van Mulukom kan eventueel ook bij ons terecht”, zo is de opvallende reactie van Discart.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.