Nederlandse teamsprinters verslaan Groot-Brittannië ook in Glasgow

Nederlandse teamsprinters verslaan Groot-Brittannië ook in Glasgow

foto: Cor Vos

vrijdag 8 november 2019 om 22:06

De Nederlandse baansprinters hebben ook tijdens de Wereldbeker in Glasgow de winst gepakt op de teamsprint. In de eindstrijd werd net als vorige week in Minsk Groot-Brittannië verslagen. BEAT Cycling Club greep in de kleine finale tegen Frankrijk nipt naast het brons.

Nederland met Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland moest in de finale de opening aan Groot-Brittannië laten (17,112 om 17,373), maar het verschil was na de tweede omloop al bijna ongedaan gemaakt. Het slotwoord was aan Hoogland en de sprinter uit Nijverdal reed vervolgens weg bij de Britten. Aan de streep had hij het verschil opgerekt tot 1,4 seconde, waarmee de klok werd stilgezet op 42,163 – amper drie tienden boven het wereldrecord.

Net als vorige week klokte de Nederlandse ploeg niet de snelste tijd in de kwalificatie. Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee zetten de klok stil op 43,389 en daarmee was het team vierde achter de nummer een Groot Brittannië (43,084), Frankrijk en BEAT Cycling Club. In de volgende ronde was Rusland de opponent. Met Jeffrey Hoogland op de plek van Ligtlee had Nederland geen kind aan de Russen en plaatste zich in 42,406 als snelste voor de finale.

BEAT Cycling Club, dat aantrad met de andere nationale sprintkanonnen Roy van den Berg, Theo Bos en Matthijs Büchli, versloeg weliswaar Team Erdgas.2012 in een rechtstreeks treffen, maar moest genoegen nemen met de kleine finale. Groot-Brittannië had haar eerste ronde immers in een snellere tijd gewonnen (42,497 om 43,115) en werd zo de tegenstander van Nederland in de finale. BEAT Cycling Club trof Frankrijk in de strijd om het brons.

Eerste ronde eindstation voor Nederlandse vrouwen
De Nederlandse vrouwen werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Nadat Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink in de kwalificatie de vijfde tijd geklokt hadden, wachtte een confrontatie met Team Erdgas.2012 (Pauline Sophie Grabosch en Lea Sophie Friedrich). Beide teams ontliepen elkaar niet veel, maar uiteindelijk waren het de Duitse vrouwen die aan het langste eind trokken. Rusland won vervolgens de strijd om het goud van China. Team Erdgas.2010 pakte het brons.

Dit artikel delen:

2 Reacties

ghostwriter 8 november 2019 om 22:48

Op de Olympische Spelen zullen de mannen en vrouwen van British Cycling allen opeens weer in topvorm zijn.

0
Merlinappa 9 november 2019 om 06:46

Toch zal dat niet genoeg zijn om de Nederlandse mannen in topvorm te verslaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone