Nederlandse duurselectie bekend voor resterende wereldbekers

dinsdag 15 januari 2019 om 14:55
Nederlandse duurselectie bekend voor resterende wereldbekers

foto: Cor Vos

De KNWU heeft de duurselectie voor de laatste twee wereldbekers in Cambridge (18-20 januari) en Hong Kong (25-27 januari) bekendgemaakt. In Nieuw-Zeeland en China komen alleen de duurrenners in actie: de sprinters starten niet in de laatste wereldbekers van het seizoen.

In Cambridge – gelegen in Nieuw-Zeeland – komen overigens alleen de mannen in actie. Roy Eefting zal van start gaan in het omnium en de scratch. Roy Pieters en Yoeri Havik zullen dan weer deelnemen aan de madison (koppelkoers).

In Hong Kong krijgen Pieters en Havik het gezelschap van meervoudig wereldkampioene Kirsten Wild en Amy Pieters. Wild kiest voor het omnium en de madison, terwijl Pieters – naast uiteraard de madison – zal deelnemen aan de scratch.

Het verzamelen van UCI-punten 
Wat de ambities zijn voorafgaand aan de twee wereldbekers? “We rijden er om punten te scoren voor de wereldkampioenschappen in Polen”, aldus assistent-bondscoach Fulco van Gulik. “Maar het grotere doel is om voldoende punten te behalen op de UCI-ranking.”

“Dit met het oog op de Olympische Spelen van Tokio, zodat we al in een vroeg stadium zeker zijn van plaatsing.” De WK baanwielrennen zullen plaatsvinden in het Poolse Pruszków, van 27 februari tot en met 3 maart.

flag-nl Duurselectie voor wereldbekers baanwielrennen in flag-nz Cambridge (18-20 januari) en flag-cn Hong Kong (25-27 januari)

Selectie voor flag-nz Cambridge
Roy Eefting: Omnium, Scratch
Roy Pieters: Madison
Yoeri Havik: Madison

Selectie voor flag-cn Hong Kong
Roy Pieters: Omnium, Madison
Yoeri Havik: Madison

Kirsten Wild: Omnium, Madison
Amy Pieters: Madison, Scratch


WielerFlits komt dit seizoen met voorbeschouwingen op de wereldbekers in het baanwielrennen. Houd de website de komende tijd daarom goed in de gaten!

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone