Nederlands kampioene Chantal Blaak: “Droom die uitkomt”

zaterdag 24 juni 2017 om 18:05

Chantal Blaak kan haar geluk niet op na haar gewonnen rood-wit-blauwe tricot in Montferland. De 27-jarige renster uit Zuidland kreeg het vertrouwen van haar ploeg om het af te maken en beschaamde dat niet. “Ik denk dat het zo uniek is om een jaar in zo’n trui te rijden”, jubelt ze voor de camera van WielerFlits.

Eén keer proberen
De renster van Boels-Dolmans maakte deel uit van een vroege aanval en wist dat tot een goed einde te brengen, al kwam het peloton nog dichtbij. “Ik wilde eigenlijk op de sprint wachten. Maar toen hoorde ik dat het gat vijftien seconden was. Ik weet dat Amy (Pieters, red.) het af kan maken in een sprint en dat Anna (van der Breggen, red.) ook een aardige poef heeft. Dus ik dacht: ‘Ik moet het gewoon één keer proberen. Ben ik weg, dan win ik. Lukt het niet, dan houd ik direct mijn benen stil’. […] Op zo’n moment moet je gewoon je hart volgen en gewoon doen wat goed voelt. Toen ik in de laatste vijfhonderd meter omkeek, zag ik: Het is binnen!

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

havana 24 juni 2017 om 18:07

Straf nummertje met die wind.

0
Chaba 24 juni 2017 om 19:19

Zo knalde echt weg op de power. Was nog krap met Koster maar ze had net iets langer die power in haar benen om door te trekken in haar aanval. Daarna goed doorgeknald. Terechte winnares. Goed afstopwerk ook van Van der Breggen in het peloton.

0
marehoek 24 juni 2017 om 22:33

Als het bij de elite dezelfde wedstrijd wordt , mogen ze mijn portie hebben.
Knwu zorg dat er volgend jaar eens weer een echt psrkoers wordt, want dit
was weer onwaardig.

0
Youri IJnsen 24 juni 2017 om 23:05

@Marehoek
Parcours is prachtig! Maar de renners maken de koers. LottoNL-Jumbo heeft morgen de sleutel van attractiviteit in handen. Zetten ze alle ballen op Groenewegen, dan wordt het waarschijnlijk saai. Doen ze dat niet, dan denk ik dat we een prachtige wedstrijd gaan zien!

0
timplify 25 juni 2017 om 00:12

@Marehoek
Wat had het wedstrijdverloop van vandaag met het parcours te maken? Het is in ieder geval niet weer zo’n voorspelbare massasprint. Het feit dat Boels, Sunweb en WM3 een renster vooruit hadden is gewoon de reden voor een enigszins saaie koers. Deze ploegen hoefden en wilden hierdoor gewoon niet achtervolgen.

0
wielrenner 25 juni 2017 om 08:40

Was een mooie finale met een verdiende winnaar. Hopelijk haalt TLJ vandaag een andere tactiek uit de kast. Vorig jaar was beschamend met Bouwman en BJ Lindeman die in de kopgroep continue in het staartje reden.

0
Hoebele 25 juni 2017 om 11:43

Van mij mag het vaker op een parcours als dit. Niet biljartvlak (dus massasprint), maar ook niet te selectief waardoor iedereen wacht tot de laatste keer Cauberg/Gulperberg/Duivelsbos (of hoe heette die in Kerkrade?)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone