Nederland schittert in Team Relay: “Speciaal om met de mannen te koersen”

woensdag 7 augustus 2019 om 16:51
Nederland schittert in Team Relay: “Speciaal om met de mannen te koersen”

foto: Cor Vos

Nederland was vandaag heer en meester in de nieuwe discipline Team Relay tijdens de Europese kampioenschappen. In eigen land werd de snelste tijd geklokt op de 44,8 kilometer lange route rond Alkmaar. “Iedereen was erg gemotiveerd, mooi om hier te winnen.”

Bauke Mollema vormde met Koen Bouwman en Ramon Sinkeldam de mannenploeg die de tijdrit mocht aftrappen namens Nederland. In 25:07 zette de mannen halfkoers al de snelste tijd op de tabellen. “Het was heel gaaf, vooral ook omdat het in ons thuisland was”, reageerde Mollema in het flashinterview. “Iedereen was erg gemotiveerd. Het was mooi om hier te winnen.”

Zodra de Nederlandse mannen over de streep kwamen bij start-finish, mochten de vrouwen de definitieve eindtijd bepalen. Riejanne Markus kwam samen met Floortje Mackaij en Amy Pieters tot 52:48, voldoende om uiteindelijk Duitsland en Italië van de winst te houden.

foto: Cor Vos

“Het was mooi om zo te koersen in Nederland, er stonden zoveel mensen langs de kant”, zei Markus. “Het was ook een speciaal gevoel om met de mannen samen te koersen. Ik kijk ernaar uit om dit vaker te doen.”

Rust voor Bauke Mollema
Voor Mollema breekt nu een rustperiode aan na deelnames aan ook de Giro d’Italia en de Tour de France. “Dit was mijn laatste zware koers. Hier wilde ik graag rijden; het was de eerste keer en dan ook nog in Nederland. Het was een grote teamprestatie om het af te maken.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Random wielerliefhebber. 7 augustus 2019 om 17:31

Mollema, de Tefalpan.

Verrijking voor deze sport wat een kerel haha

Tinus 7 augustus 2019 om 18:52

Mollema hoeft stiekem best veel uit zijn carrière gehaald vind ik. Blinkt nergens absoluut in uit, geen bijzondere talenten, maar simpelweg door een goede kop en hard werken. Chapeau!

Covadonga 7 augustus 2019 om 19:57

Heer en meester, is dat niet als je met overmacht wint? Dat vind ik wel meevallen.

NumberSeventeen 7 augustus 2019 om 20:50

Toch mooi dat Mollema hier graag wilde starten. Het is allemaal niet en veel echte toppers laten het onderdeel links liggen, terwijl het juist veel potentie heeft om een spannend onderdeel te zijn.

sooike 7 augustus 2019 om 22:59

De echte toppers laten het onderdeel links liggen, omdat ze morgen individueel aan de bak moeten. Met een andere koersindeling zullen ze er wel staan en dan heeft dit onderdeel absoluut toekomst .

Fast Freddy 7 augustus 2019 om 21:03

Klasse hoor van Mollema, dat hij hier gewoon staat. Niks kapsones, gewoon knallen voor je land en er nog lol in hebben ook.

A.M.M. Jonkers 8 augustus 2019 om 08:52

Sterker nog, Mollema heeft bondscoach Koos Moerenhout gebeld met de vraag of hij misschien een plaatsje overhad in de relayploeg.
Een sieraad voor de sport en………meer ereplaatsen dan veel zogenaamde wielerkenners denken te weten.

KennyKlimmen 7 augustus 2019 om 23:47

Zaterdag start ie nog in 7bergen als ik het goed heb.

peervaneynthoven 8 augustus 2019 om 00:26

Mollema is een sieraad voor het Nederlandse wielrennen. Groot respect voor zijn altijd positieve instelling en “eenvoud” Hij heeft veel bereikt met zijn zijn talent, zijn niet aflatende ijver en karakter. “Mollemalen” is een begrip geworden. Ook vandaag weer volop te zien met een EK winst als resultaat. Hoed af.

chasse patat 8 augustus 2019 om 00:58

Ik vond het een ongepaste vraag om Bauke te vragen naar de rest van zijn seizoen terwijl ze daar stonden voor een flashinterview na een teamrelay-overwinning. Bauke draaide in zijn antwoord mooi weer terug naar het onderwerp waarover het moest gaan. Een sieraad voor de sport!

Joachim Agostinho 8 augustus 2019 om 07:54

Prachtige vent die Bauke. Ik vroeg me af of hij op tijd voor de huldiging zou zijn, vlak daarvoor liep hij met zijn dochtertje op zijn arm en vroeg: “is hier ergens een wc”? Het kind moest nodig….

Headlines

Materiaalzone

Populair