Nederland met Van der Breggen, Van Vleuten en Wild op WK eSports

maandag 23 november 2020 om 15:39
Nederland met Van der Breggen, Van Vleuten en Wild op WK eSports

foto: Cor Vos

Nederland doet begin december met drie vrouwen mee aan het WK eSports op Zwift. Het officiële UCI-evenement kan rekenen op de deelname van Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild.

Bij de mannen ontbreekt Nederland op de startlijst, ondanks dat Nederland automatisch een uitnodiging ontving van de internationale wielerunie. Bekijk hier de complete startlijsten.

Onder meer Victor Campenaerts, Esteban Chaves, Rigoberto Urán, Tom Pidcock, Alberto Bettiol en Lawson Craddock staan wel op de planning om mee te doen aan het WK op 9 december.

Heuvelachtig
Het WK eSports vindt plaats op het platform Zwift, waarmee de UCI sinds vorig jaar samenwerkt. Er staan twee WK-koersen op het programma: een voor elite-mannen en een voor elite-vrouwen. De winnaars krijgen een regenboogtrui die zij in diverse Zwift-koersen mogen dragen.

De online wedstrijden voor mannen en vrouwen zijn 50 kilometer lang en worden verreden op een heuvelachtig Watopia-parcours, met finish op een heuvel van 900 meter aan 5,5%.

Dit artikel delen:

5 Reacties

lo squalo dello Stretto 23 november 2020 om 16:18

Wat een onzin

AdZ 23 november 2020 om 16:23

Krijgen we dat weer… Face it man. Gedurende de winter gaat er online gefietst worden!

FondriestTF3 23 november 2020 om 23:29

Dat geklooi op Zwift kan ik echt niks mee, ben ik een ouwelul als ik zeg dat ik er geen enkele reden voor kan vinden om dat te gaan bekijken?

En dat zeg ik als Zwift adept, al sinds 2015 rijd ik daar de hele winter op. Veel wedstrijden, het is echt een geweldige trainingstool. Maar kijken hoe andere mensen aan het klooien zijn terwijl je weet dat ze hier absoluut geen enkel doel van maken…je gaat toch geen training live volgen?

Raar verhaal.

Gitan 23 november 2020 om 23:45

Eensch.

Kaj 24 november 2020 om 09:43

Fietsen doe je normaal buiten, neus in de wind en als het niet anders kan zit je binnen. OK Old Skool wielrennen. Na de schertsvertoningen in de eerste corona periode ben ik er wel klaar mee ;-)

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair