Nathan Van Hooydonck: “Ik hoop soms mijn eigen kans te krijgen”

Nathan Van Hooydonck: “Ik hoop soms mijn eigen kans te krijgen”

foto: Sirotti

donderdag 14 december 2017 om 18:48

Sinds 15 mei van dit jaar is Nathan Van Hooydonck neoprof bij BMC. Het neefje van Edwig Van Hooydonck hoopt de komende jaren zijn eigen naam te vestigen in het peloton. “Ik heb heel veel respect voor hem, al blijft hij wel mijn oom. Het is anders dan bijvoorbeeld met Tom Boonen, die echt een idool is voor mij”, vertelt hij aan Sporza.

De 22-jarige Belg kijkt vooral uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Ik hoop meer en meer mijn ding te kunnen doen voor de ploeg. Ik zou graag vaker de kans krijgen om de eerste schifting door te komen en mezelf in de finale te kunnen tonen. […] Het koersverloop van Parijs-Roubaix ligt me volgens mij beter, maar de start van de Ronde in Antwerpen is ongelooflijk. Dat moet echt kippenvel geven om daar het podium op te komen. Maar als ik ergens lang kan meegaan, dan is het wel in de Hel van Roubaix.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Noud89 14 december 2017 om 19:57

De tekst in het artikel impliceert eigenlijk dat hij langer hoopt te overleven in beslissende fases, en spreekt niet echt over eigen kansen. Kan me ook niet voorstellen dat hij daar op rekent met bijvoorbeeld GvA in zijn team.

Arry1337 14 december 2017 om 22:58

Volgens mij wil hij gewoon meer verantwoordelijk, en zichzelf kunnen tonen als waardevolle kracht in een van de grootste teams in de wereld. Wat mij betreft een gezonde en realistische kijk op zijn eerste volledige jaar in dienst. Lekker leren en jezelf onderscheiden.

Headlines

Materiaalzone

Populair