Nans Peters komt met de schrik vrij na val in Parijs-Nice

zondag 15 maart 2020 om 08:49
Nans Peters komt met de schrik vrij na val in Parijs-Nice

foto: Cor Vos (archief)

Goed nieuws voor Nans Peters: de Fransman heeft niks gebroken na een vervelende valpartij in de slotetappe van Parijs-Nice. De renner van AG2R La Mondiale crashte in aanloop naar de slotklim naar Valdeblore La Colmiane en bleek niet in staat om de finish te bereiken.

Peters kwam op hoge snelheid ten val in een afdaling. De 26-jarige renner bleef groggy op de grond zitten en moest niet veel later definitief opgeven in de 78e editie van Parijs-Nice. In het ziekenhuis bleek de schade echter mee te vallen voor de Fransman, zo laat hij weten op Twitter.

Peters begon zijn seizoen met een 59e plaats in de Tour de la Provence, terwijl hij in de daaropvolgende Tour du Var knap tweede werd in de slotetappe met aankomst op de Mont Faron. In de Faun-Ardèche Classic (negende) stak hij ook zijn neus aan het venster, maar in Parijs-Nice reed hij vooral in dienst van Romain Bardet.

Peters was niet de enige renner die de top van Valdeblore La Colmiane niet wist te bereiken. Zo konden we onderweg de opgaves noteren van onder meer Peter Sagan, Bryan Coquard, voormalig bergkoning Jonathan Hivert, Sep Vanmarcke en Nacer Bouhanni. Er wisten slechts 61 renners de Franse rittenkoers uit te rijden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Jean Dumas 15 maart 2020 om 09:49

Gelukkig, zag er erger uit.

Arie den Blanken 15 maart 2020 om 10:26

Was dat de val tegen die houten vangrail in een afzink?

ProfrondeZevenbergen 15 maart 2020 om 13:42

Wuyts was bij de val niet echt snugger. Niet dat dit iets nieuws is, want hij is al wat langer over de datum. En als hij praat, is het net alsof hij op de pot zit.

Ik kan het zelf overigens niet beter.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair