Nankervis verslaat twee Nederlanders in België

woensdag 7 oktober 2009 om 19:54

De Oost-Vlaamse Sluitingsprijs in Zele is toegevoegd aan de palmares van Tommy Nankervis. De sprinter van Cinelli won de spurt van een kopgroep van acht renners, waarin naast de Australiër ook drie Nederlanders en vier Belgen zaten.

Plaats twee was voor Wouter Mol (Vacansoleil), die bij zijn ploeg nog voor een contract vecht. Ook nummer drie was een Nederlander, en wel één waarvan we nog niet al te veel hoorden dit jaar. Robin Chaigneau, het talent van Jo Piels versloeg Greg van Avermaet in de strijd voor de derde plaats.

“Het was erg lastig met die regen”, vertelde thuisrijder van Avermaet aan Sporza. “Misschien had ik beter onderweg wat krachten gespaard. Nu volgt Parijs-Tours en dan volgt een verdiende vakantie.” Zijn landgenoten Nico Sijmens en Nick Nuyens werden respectievelijk vijfde en zevende.

Voor de 26-jarige Nankervis kwam de zege niet ongelegen. “Ik ben nog altijd op zoek naar een team voor volgend jaar. Dit is mijn tweede zege van het seizoen. Binnenkort rijd ik de Sun Tour in eigen land. Dan zit voor mij het seizoen erop.”

Uitslag Zele (152 km)
1. Tommy Nankervis (Aus/Cinelli) 3u21m09s
2. Wouter Mol (Ned/Vacansoleil) z.t.
3. Robin Chaigneau (Ned/Jo Piels)
4. Greg Van Avermaet (Bel/Silence-Lotto)
5. Nico Sijmens (Bel/Cofidis)
6. Sven Van Den Houte (Willems Verandas)
7. Nick Nuyens (Bel/Rabobank)
8. Maint Berkenbosch (Ned/Jo Piels)
9. Matthew Green (GBr/Cinelli) +16s
10. Jonas Vangenechten (Bel/Willems Verandas) z.t.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair