Nairo Quintana tekent deze week contract bij nieuwe ploeg
foto: Cor Vos
dinsdag 17 januari 2023 om 17:29

Nairo Quintana tekent deze week contract bij nieuwe ploeg

De toekomst van Nairo Quintana is nog altijd in nevelen gehuld, maar deze week zal de Colombiaan dan eindelijk een contract tekenen bij een nieuwe ploeg. Dat heeft de vader van de tweevoudig groterondewinnaar laten weten aan Noticias Caracol.

De 32-jarige Quintana vliegt deze week nog naar Europa om zijn handtekening te zetten onder een contract, al is het nog niet duidelijk waar zijn toekomst nu precies ligt. Zelf liet hij al wel weten dat hij in 2023 zal uitkomen op WorldTour-niveau, maar de afgelopen weken bleef het opvallend stil rondom Quintana.

De klimmer werd in augustus gediskwalificeerd in de Tour de France, waarin hij zesde werd, na een positieve test op tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Quintana ging nog in hoger beroep tegen deze diskwalificatie, maar dit werd door het CAS afgewezen.

Quintana kwam de voorbije drie seizoenen uit voor het Franse Arkéa-Samsic, maar begin oktober besloten beide partijen – ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst tot contractverlenging – uit elkaar te gaan.

Op weg naar Team Corratec? 
Volgens Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed ingevoerde journalist van La Gazzetta dello Sport, heeft de manager van Quintana gesprekken gevoerd met Team Corratec. De Italiaanse ploeg is sinds dit jaar in het bezit van een ProTeam-licentie en wist zich de voorbije maanden al te versterken met onder meer Valerio Conti, Alexander Konychev, Etienne van Empel en Charlie Quarterman. “De overeenkomst is nog niet afgerond en het is moeilijk in te schatten of dat zal gebeuren”, klinkt het.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
17 januari 2023 18:09
Bahrain heeft nog ruimte
17 januari 2023 17:35
Astana? Kan vast nog wel een truuk verzinnen…
17 januari 2023 17:55
Movistar…
17 januari 2023 18:12
Moet bahrein zijn ja , of wanty !
    Wanty had geen geld om Pozzovivo een goed contract te bieden. Dus als Quintana wel gaat lukken, dan heeft hij zelf voor een extra sponsor/ geldschieter gezorgd.
17 januari 2023 18:40
Ik gok op Bahrein. Ze hebben nog plaats in de ploeg, geld genoeg en kunnen nog wel wat kwaliteit gebruiken.
17 januari 2023 17:40
QS, meesterknecht voor REVKET
    Lefevre heeft zich eerder succesvol aan wat oudere renners met een dopingverleden gewaagd (hoewel Quintana hier niet helemaal onder valt) : Virenque en Dufaux.
    18 januari 2023 10:51
    Leipheimer vergeet je nog...
    18 januari 2023 15:27
    Gaan we nu iedereen degraderen tot een knechten voor die jongen uit Schepdaal ?
17 januari 2023 18:16
Lekker terug in een Franse ploeg, bij AG2R. Die hebben weinig kopmangeweld.
Ik gok dat het geen WT ploeg wordt maar een PCT ploeg. De ploeg uit Israël heeft nog een plekje bijvoorbeeld.
    18 januari 2023 10:52
    Die hun geld was al op na 28 renners en dan hebben ze Williams uit het B&B debacle gered, dus lijkt mij niet...

Reacties zijn gesloten.