Nairo Quintana, Hagens Berman Axeon, Talents Cup
dinsdag 7 januari 2020 om 19:15

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Nairo Quintana en Hagens Berman Axeon.

Nairo Quintana
Nairo Quintana heeft voor het eerst mogen juichen in het tenue van Arkéa-Samsic. De 29-jarige Colombiaan won in zijn thuisland de twaalfde uitgave van de Circuito Ciclístico Jenesano. Deze koers staat niet op de UCI-kalender en telt dus niet mee voor de zegeteller. Er zijn wel diverse beelden van de wedstrijd opgedoken op social media.

Daarop is te zien hoe de Colombiaanse rasklimmer op een steile klim luidkeels wordt aangemoedigd door enthousiaste supporters. Quintana werd in de koers vergezeld door zijn broer Dayer Quintana en Winner Anacona. Nairoman won de wedstrijd met dertien seconden voorsprong op UAE Emirates-renner Cristian Camilo Muñoz.

Hagens Berman Axeon is klaar voor 2020

De Amerikaanse continentale ploeg Hagens Berman Axeon is compleet. De ploeg heeft de Nieuw-Zeelander James Fouché als laatste aanwinst gepresenteerd. Fouché is de regerend Nieuw-Zeelands kampioen op de weg bij de elite. Afgelopen seizoen reed hij voor Wiggins Le Col en mocht hij stage lopen bij Mitchelton-Scott.

“Zolang als ik koers ken ik Hagens Berman Axeon”, zegt Fouché in een persbericht. “Veel Nieuw-Zeelanders in het team zijn doorgestoten naar de top en daar hoop ik ook op. Met de hulp van de staf geloof ik dat dit kan lukken.”

Nieuwe ploeg voor Nicolai Brøchner

Nicolai Brøchner, winnaar van de Ronde van Overijssel van 2017, rijdt dit jaar voor ColoQuick. Dit nieuws bracht de Deense continentale formatie naar buiten. De 26-jarige Deen komt over van het ProContinentale Riwal-Readynez.

Naast de Ronde van Overijssel staan er nog meer .2-koersen op het palmares van de snelle Brøchner. Zo werd hij tweemaal winnaar van de Scandinavian Race in Uppsala.

Konijn en Steyaert winnen Talents Cup

De Talents Cup tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam is gewonnen door Alexander Konijn (20) en Michael Steyaert (21). Het Nederlands-Belgische koppel won met een ruime voorsprong op Milan Frenten en Siebe Deweirdt, terwijl Luca Felix Happke en Moritz Augenstein namens Duitsland als derde finishten.

Rozanne Slik
De Noord-Hollandse Rozanne Slik gooit het komend seizoen over een andere boeg. De voormalig renster van  Team Sunweb, Parkhotel Valkenburg, FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope en Tibco-SVB gaat namelijk off-roadwedstrijden rijden voor KMC. Daarmee keert ze terug naar haar oude liefde.

Op het wegpalmares van Slik staan twee UCI-zeges. In 2015 won ze een etappe in de Auensteiner Radsporttage en in 2018 won ze op de Hankaberg een rit in de Thüringen Rundfahrt.