Naesen verwacht wielrennen op twee snelheden: “We hebben een voordeel”

zaterdag 23 mei 2020 om 20:14
Naesen verwacht wielrennen op twee snelheden: “We hebben een voordeel”

foto: Cor Vos

Oliver Naesen verwacht cyclisme à deux vitesses als er weer wedstrijden worden verreden. De renners die buiten hebben kunnen trainen zullen volgens hem beter voor de dag komen dan alle renners die niet naar buiten mochten. “Ik zeg nu niet dat de Belgen en de Nederlanders alle wedstrijden gaan winnen, maar we hebben wel een voordeel op de Italianen, Fransen en Spanjaarden.”

Het voordeel zal volgens Naesen niet alleen fysiek zijn, maar ook mentaal. “Als ik twee weken stil­ lig in de herfst, denk ik na de eerste training: dit niveau haal ik nooit meer”, gaat hij verder in De Morgen. “Zij hebben twee maanden verloren. Niet buiten mogen komen, weet je wat dat doet met een sporter?

“Ik zag hen af en toe bij een Zoom-aperitief lachen met een glas in de handen, maar ik weet zeker dat er zijn die zaten te blèten en dat ze dit het hele seizoen meedragen. Die zien op Strava hoe zij nog maar 5.000 kilometer hebben. Dan kijken ze bij mij: Oliver zit al aan 13.000. De gedachte dat ze straks tegen renners moeten die zijn kunnen blijven trainen…”

Wordt dit dan het jaar van Naesen? Want naast het voordeel van buiten trainen ziet de Vlaming nog een voordeel voor zichzelf: de bomvolle wielerkalender. “Ik zie het helemaal zitten, omdat ik meestal aan het einde nog wat in de tank heb. Mijn type renner zal er het meeste profijt van hebben.”

Toch blijft het ondanks de perspectieven balen dat het coronavirus een streep door het voorjaar zette. “Ik ben 29, dat is toch het moment waarop het er moet uitkomen. Ik ging goed geweest zijn, dat is makkelijk gezegd, maar ik gíng goed geweest zijn”, zo eindigt hij.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Romāns Vainšteins 23 mei 2020 om 20:27

Die gast heeft geen moeite met zichzelf en neemt hem niet al te serieus, dat is een goede eigenschap voor een mens.

VerstandOpNul 23 mei 2020 om 22:25

Ik heb juist de indruk dat hij zichzelf nogal overschat als renner.. Als ik hem vol overgave voor een 6e plek zie sprinten bijvoorbeeld..

Joachim 24 mei 2020 om 10:36

@ VerstandOpNul, vreemde reactie. Als je jezelf overschat, denk je wellicht dat je niet eens vol moet gaan om het sprintje te kunnen winnen, dat is toch tegenstrijdig met wat jij zegt.

VerstandOpNul 24 mei 2020 om 16:48

Je interpreteert het niet goed.. denk er maar wat langer over na..

JVD 23 mei 2020 om 20:30

Hmmm… is dat wel zo? Half mei starten met een goede basis, dan kun je 12 weken later goed zijn en 16 weken later top. Dan zitten we half-eind augustus. Wel weinig competitie in de benen, maar dat geldt voor iedereen.

Gilberto 23 mei 2020 om 23:03

Zoals bij alle andere omstandigheden, zal het ook indeze zo zijn dat ieder zo op zijn eigen manier ergens op reageert. De EEn zal er meer moeite mee hebben dan de ander. En sommige zullen er zelfs een voordeel aan hebben denk ik zomaar

Samlambeej 23 mei 2020 om 21:24

Ollie doet weer eens uitspraak die als een boomerang in zijn face kan terugkomen.
Waaghals

pro cycling 24 mei 2020 om 07:58

Sympathieke, realistische en humorvolle gozer.
Tweeledig.
1/ dit kan in de hoofden zitten van de zuid Europeanen
2/ conditioneel zal hij sterk(-er) zijn, met daarbij sneller herstelvermogen. Neem daarbij de volle agenda dan zou hij theoretisch meer kansen kunnen krijgen

superbove 24 mei 2020 om 10:33

hij sprint vol overgave voor een 6de plek, die uci punten zijn wel belangrijk voor de ploegen.

Samlambeej 24 mei 2020 om 11:54

..sprint vol overgave voor een podiumplek, vooral om emvudupu een mirakelremonte in de weg te zitten en toekomstige deelname aan GW te ontmoedigen.

Headlines

Materiaalzone

Populair