Nacer Bouhanni start in Driedaagse Brugge-De Panne

zondag 24 maart 2019 om 12:18
Nacer Bouhanni start in Driedaagse Brugge-De Panne

foto: ASO

Wielerflits Kort

Nacer Bouhanni zal aankomende woensdag starten in de Driedaagse Brugge-De Panne. Dit ving WielerFlits op bij de start van de GP de Denain. De 28-jarige sprinter van Cofidis reed zaterdag nog Milaan-San Remo.

Bouhanni kent een moeizaam begin van zijn wielerseizoen. De Fransman begon het jaar nog hoopgevend met ereplaatsen in de Ronde van Valencia én de Tour of Oman, maar in Tirreno-Adriatico kwam hij buiten tijd aan in de openingsploegentijdrit. De rappe renner bleek ziek.

Hierdoor was het lange tijd onzeker of Bouhanni wel kon starten in Milaan-San Remo. De spurter bleek op tijd fit voor La Primavera, maar kon zaterdag geen rol van betekenis spelen. Hij eindigde uiteindelijk als 62e, in het spoor van zijn ploeggenoot en mede-kopman Christophe Laporte.

Flinke concurrentie 
Aanvankelijk zou Bouhanni niet starten in de Driedaagse Brugge-De Panne, maar de renner heeft alsnog besloten om de trip naar België te maken. Hij zal het in de WorldTour-wedstrijd moeten opnemen tegen rappe mannen als titelverdediger Elia Viviani, Dylan Groenewegen en Fernando Gaviria.

Dit artikel delen:

4 Reacties

tdola 24 maart 2019 om 12:22

En niet te vergeten tegen groenewegen!

0
Mwielerfan 24 maart 2019 om 12:41

Is dat ook al wt? Gênant

0
pirazzi 24 maart 2019 om 15:37

In 2017 was het nog een driedaagse 2.HC categorie. Sinds vorig jaar is het 1. HC en duurt de race 1 dag. Vreemd genoeg is de naam onveranderd gebleven.

0
Hollow Knight 24 maart 2019 om 20:58

Oorspronkelijk was het plan om dinsdag een sprintcriterium te houden, woensdag de wedstrijd voor de elite mannen en donderdag de wedstrijd voor de elite vrouwen. Het sprint criterium ging niet door omdat er te weinig interesse was bij de ploegen. Het is dus eigenlijk een Tweedaagse tegenwoordig.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone