Nacer Bouhanni richt pijlen op Vuelta
donderdag 16 juli 2015 om 10:55

Nacer Bouhanni richt pijlen op Vuelta

De Franse sprinter Nacer Bouhanni heeft in de Ronde van Spanje een nieuw doel gevonden. De Cofidis-renner kende een weinig succesvolle Tour de France. Tijdens het Franse kampioenschap kwam hij ten val, waardoor deelname zelfs lange tijd onzeker was. Uiteindelijk stapte Bouhanni wel op, maar kon geen aansprekende uitslagen rijden. Een val in de vijfde etappe naar Amiens dwong hem tot opgeven. De sprinter heeft zijn vizier nu gericht op de Ronde van Spanje.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Bouhanni stapte gisteren voor het eerst weer op de racefiets voor een eerste trainingsrondje. De Fransman zal in de aanloop richting de Vuelta meedoen aan La Poly Normande (2 augustus) en de Tour de L’ain (11 tot 15 augustus). In die laatste rittenwedstrijd zal hij samen met zijn broer Rayane Bouhanni koersen. Rayane wordt vanaf 1 augustus als stagiair toegevoegd aan de Cofidis-ploeg.

Nacer Bouhanni heeft goede herinneringen aan de Vuelta a España. Vorig jaar boekte hij twee etappeoverwinningen in de drieweekse ronde.

 
9 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2015
Bouhanni heeft hier zeker kans op etappes, zal een van de weinige sprinters zijn die aan de start komen denk ik, samen met Hofland en Kittel.
16 juli 2015
Modolo, Nizzolo, Viviani/Swift, Bonifazio en wellicht Cavendish ook wel?
16 juli 2015
Die foto, kan die man nou niet een beetje normaal over de finish komen. Goede sprinter, maar niet zo'n sympatieke jongen, wel goed dat hij de vuelta wil rijden, mag ook wel voor zijn salaris, heeft dit jaar nog niet veel bijelkaar gereden voor een top 4 best betaalde sprinter.
16 juli 2015
Swift is weer aan de kwakkel met zijn schouder na die val in Yorkshire. Twee jaar geleden kostte dat zijn gehele najaar, ik vraag me af of hij de Vuelta gaat rijden.
16 juli 2015
Argh... die foto. Verschrikkelijke vent.
16 juli 2015
Mooie foto. Weten dat je de beste bent en daar trots op zijn.
16 juli 2015
ik zie maar weinig sprintkansen. Als het al vlak is onderweg dan is de finish wel op een muurtje.
16 juli 2015
Deel je mening Zeewolde! Nou kan bouhanni nog redelijk goed een heuvel verteren, maar een echte vlakke sprinter zonder punch heeft in deze Vuelta weinig te zoeken..
17 juli 2015
Bouhanni heeft zich juist op dit gebied de laatste 1,5 jaar enorm ontwikkeld. Hij verbaasde mij door op flinke pukkels toch nog mee te kunnen.

Reacties zijn gesloten.