Nacer Bouhanni loopt schouderbreuk op in GP Marcel Kint

vrijdag 20 augustus 2021 om 20:23
Nacer Bouhanni loopt schouderbreuk op in GP Marcel Kint

foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni heeft een breuk in zijn rechterschouder opgelopen bij een val in de Grote Prijs Marcel Kint. Daardoor staat de Franse sprinter van Arkéa Samsic enkele weken aan de kant.

Bouhanni werd op voorhand tot de kanshebbers gerekend in de Grote Prijs Marcel Kint, de zesde manche van de Bingoal Cycling Cup. De Franse sprinter was zondag immers nog tweede achter Niccolò Bonifazio in de Grote Prijs Jef Scherens. Door een val kon Bouhanni zich in de GP Marcel Kint echter niet mengen om de overwinning.

In het bijzijn van zijn ploeggenoot Alan Riou kwam hij nog wel als 131e over de finish, maar na de koers bleek uit nader onderzoek dat hij een breuk in zijn rechterschouder had opgelopen. Daarvan moet hij nu enkele weken herstellen. Ook moesten zijn knie en schouder worden gehecht en had hij verwondingen over zijn hele rechterzijde.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Dikke vrouw 20 augustus 2021 om 20:34

Wat een pech

0
Michelangelo 20 augustus 2021 om 22:36

Nee, geen pech. Gewoon een levensgevaarlijke finale, waarbij er linksom of rechtsom slachtoffers zouden vallen. De enige pech is eigenlijk voor Bouhanni dat Bouhanni het slachtoffer is.

Dit was echt 1 grote aanfluiting als je praat over veiligheid in de koers. En jammer genoeg denken renners er enkel pas zo over na de finish (of als ze voor die tijd tegen een stoeprand aan knallen.

Meneer Lefevere is een grote meneer in het wielrennen. Misschien had in een koers als deze zijn ploeg wel het voortouw moeten nemen. Zijn renners, ploegleiders en verzorgers zijn allemaal langs de finish gepasseerd en hebben kunnen zien wat iedereen kan zien. Maar hij zal wel vooral in zijn nopjes zijn met de overwinning van Hodeg, maar het grotere plaatje niet zien.

Hier hadden de ploegen echt zelf eens kunnen ingrijpen als je het mij vraagt. Er was alle reden toe.

0
Oostzee 20 augustus 2021 om 23:08

Haha, ook hier had Lefevere wat aan moeten doen?

Gieren man. Denk je weer aan 'm?

0
Michelangelo 21 augustus 2021 om 00:18

Ik geef lefevere niet de schuld van deze waardeloze aankomst.

Maar als grootste Belgische ploeg en blikvanger in deze koers hadden ze hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Zeker omdat ze ervaring hebben met serieuze valpartijen op onveilige aankomsten.

Maar wat mij betreft zijn andere ploegen net zo slap. Alle beren dansen voor geld, niet enkel de blauwe beren.

0
hanjovdberg 21 augustus 2021 om 00:26

Helemaal eens met Michelangelo. Heb de finale zitten kijken en het was door de constante versmallingen en bochten echt een heel gevaarlijke finish.

Alpecin Fenix nam behoorlijke risico’s door steeds helemaal buitenom via parkeervakken te passeren. Door een van hun renners ontstond ook de val onder het viaduct.

0
Turtlehead 21 augustus 2021 om 00:27

Ik zal het wel mis hebben, maarrrr…. De valpartij was op een rechte weg.
Er waren steeds renners die zich dwars door het midden vanaf de kop lieten terugzakken met 15km snelheidsverschil.
Dat komt niet door Ome Pat, of het parcours, maar door gebrek aan herseninhoud bij een boel deelnemers.

0
Chasse_patate 20 augustus 2021 om 21:45

Iets met karma ofzo. Maar eh ik wens hem een spoedig herstel toe.

0
EducationSecond 21 augustus 2021 om 00:38

Ik lees een hoop grote ophef over deze aankomst. Heb de finale teruggekeken, en vind het eerlijk gezegd nogal meevallen. OK, ze hadden misschien die lege parkeerplaatsen af kunnen zetten met hekken zodat die inhammen geen gevaar zouden zijn, maar zoals eerder al gezegd zijn het vooral de renners zelf die over die parkeerplaatsen zelf heen rijden om plekken te winnen.

Ofwel, renners nemen zelf een hoop risico. Als parcoursbouwer zou je ervoor kunnen zorgen dat renners dit risico niet meer kunnen nemen, maar wmb is dit ook een verantwoordelijkheid van de renners zelf.

0
Polleke 21 augustus 2021 om 10:16

De groote woorden van alle ‘stakeholders’ (teiltje, snel) over veiligheid etc. zijn al lang weer vervlogen…deze aankomst toelaten is idd een aanfluiting… zal vandaag in de Vuelta trouwens ook weer van datum zijn…

0
de nieuweMerckx 21 augustus 2021 om 12:21

Niet alleen een levensgevaarlijke finale, maar een levensgevaarlijk parcours voor die hele plaatselijke ronde (ken die wegen erg goed). Kon net door de beugel toen het nog kermiskoersen waren.

0
Polleke 21 augustus 2021 om 12:26

Dat is het nog steeds, ondanks de modern klinkende naam…

0
peervaneynthoven 21 augustus 2021 om 19:41

Kermiskoers! Parcours een schande en onveilig. Vooral naar andere onveilige parcoursen in het buitenland wijzen door de Wuyts'en en De Cauwer's.De verschrikkelijke valpartij werd veroorzaakt door Merlier (nr.1 als ik het goed gezien heb) die op een soort plantebak dreigde te rijden (over het fietspad passeren!) en abrupt naar rechts stuurde en zodoende de Arkea- en I-Wanty Gobert renner ten val bracht. Zelf reed hij ongedeerd verder. Zijn verantwoordelijk ontlopend.

0
Maillot à Pois 21 augustus 2021 om 20:59

Ik vind de beelden niet dadelijk terug maar Merlier was in elk geval nr 24 gisteren.
100% akkoord over het parcours trouwens. Ik ben opgegroeid in Kortrijk en daar kan makkelijk een veel veiliger finale uitgetekend worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone