Nacer Bouhanni kent verre van vlekkeloze Vuelta-voorbereiding

Door , dinsdag 14 augustus 2018 om 18:26

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Er lijkt maar geen einde te komen aan het rampseizoen van Nacer Bouhanni. Na zijn niet-selectie voor de Tour de France, is het maar de vraag of de Cofidis-sprinter aan de start zal staan van de Vuelta a España. Bouhanni verliet de Ronde van Polen namelijk met buikgriep. “Hij kon nauwelijks iets eten”, aldus ploegleider Roberto Damiani in gesprek met Cyclingnews.


De 28-jarige Bouhanni – die dit seizoen regelmatig negatief in het nieuws komt – wist in de Poolse rittenkoers geen indruk te maken. Hij kwam er in de eerste sprintetappes niet aan te pas. “Hij kon na twee etappes nauwelijks iets eten. We besloten vervolgens om hem uit koers te halen, omdat hij zich gewoon niet goed voelde.”

“Een andere renner en een staflid hadden hetzelfde probleem. Dit soort dingen gebeuren, maar het is jammer genoeg wel vijftien dagen voor de start van de Vuelta”, aldus Damiani, die wel vertrouwen blijft houden. “Het plan was om Christophe Laporte naar de Tour te sturen, en Nacer naar de Vuelta.”

“Hij zal de komende tijd moeten herstellen, maar hij is inmiddels weer aan het trainen in de Vogezen”, zo besluit de Italiaan. Bouhanni reed in 2014 en 2015 al eens de Spaanse ronde. In zijn eerste deelname wist hij twee etappes te winnen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

WernerFranke 14 augustus 2018 om 18:35

Vermoedelijk veroorzaken verre van vlekkeloze Vuelta-voorbereidingen vernederende verliezen.

Romāns Vainšteins 14 augustus 2018 om 23:17

test

Chaba 15 augustus 2018 om 08:34

Gezien de laatste periode van Bouhanni zal hij er ook geen zin meer in hebben voor Cofidis en verwacht ook helemaal niets van hem totdat hij volgend jaar bij een nieuwe ploeg rijdt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair