Nacer Bouhanni breekt halswervel bij val in Ronde van Turkije

dinsdag 12 april 2022 om 08:17
Nacer Bouhanni breekt halswervel bij val in Ronde van Turkije

foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni is niet ongeschonden uit de tweede etappe van de Ronde van Turkije gekomen. De Franse spurter was betrokken bij de val waarbij meerdere renners op een voetganger botsten, en brak daarbij een halswervel.

Bouhanni was met nog 61 kilometer te gaan, betrokken bij een val. Een voetganger dook plots op op het parcours en meerdere renners konden die persoon niet ontwijken. De Franse sprinter van Arkéa Samsic kwam ongelukkig neer en kon de wedstrijd niet voortzetten. Na de val werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd.

Daar bracht onderzoek een breuk van de eerste halswervel aan het licht. Bouhanni is behandeld in het ziekenhuis van Izmir en reist spoedig terug naar Frankrijk voor verdere behandeling.

Ook Ledanois staakt de strijd
De ploeg van Arkéa Samsic liep echter meer schade op. Kévin Ledanois verschijnt niet meer aan de start van de derde etappe. De snelle Fransman was bij dezelfde val als Bouhanni betrokken en liep een verwonding aan zijn linkerknie op. Ook kampt hij met pijn aan zijn borstwervelkolom. Hij wordt binnenkort eveneens naar Frankrijk gerepatrieerd.

Ook de broers Nairo en Dayer Quintana hielden verwondingen over aan de tweede etappe, maar kunnen de strijd wel verder zetten. Nairo Quintana liep bij een val op 3,4 kilometer van de streep zware verwondingen aan zijn linkerzijde en de rug op. Zijn drie jaar jongere broer heeft last van verschillende schaafwonden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dikke Vrouw 12 april 2022 om 08:34

Wat sneu voor de ploeg die dacht in dit rondje een hoop punten te gaan rapen ..

0
Ronellenfitsch 12 april 2022 om 08:50

Kan er hier ook een zin gemaakt worden zonder het woord ‘punten’? Drie man vallen lelijk bijna te pletter en in de WF comments gaat het om die onbeduidende hobby …

0
Ronellenfitsch 12 april 2022 om 08:50

Vier ipv drie man trouwens

0
Michiel 12 april 2022 om 09:12

Goed punt Ronellenfitsch

0
Fritsie 12 april 2022 om 13:44

Ik zou hier niet zo’n punt van maken

0
Sjonge Jonge 12 april 2022 om 08:59

Zuur voor Arkea, die met Bouhanni in de sprints en Quintana in het eindklassement hadden verwacht een hoop punten te scoren.

0
Baard 12 april 2022 om 15:10

Meestal kwakt ie anderen onderuit. Nu ligt ie er zelf eens bij. Gelukkig hebben ze nog andere sprinters

0

Headlines

Populair

Materiaalzone