Zegereeks Langvad-Van der Breggen stokt in Cape Epic

vrijdag 22 maart 2019 om 15:01
Zegereeks Langvad-Van der Breggen stokt in Cape Epic

foto: Cor Vos

Voor het eerst in de Cape Epic 2019 hebben Annika Langvad en Anna van der Breggen het dagsucces moeten laten aan een ander team. In de koninginnenrit moest het Deens-Nederlandse koppel toezien hoe Candice Lill en Adelheid Morath hun ongeslagen reeks doorbraken.

Langvad en Van der Breggen schoten zondag uit de startblokken in de achtdaagse MTB-wedstrijd door Zuid-Afrika door meteen te winnen in de proloog. Ook in de dagen daarna bleken zij onverslaanbaar. Daar kwam vandaag verandering in tijdens de vijfde etappe van Oak Valley Estate naar Stellenbosch.

Val Van der Breggen
Het koppel, ploegmaats bij Boels-Dolmans, kende een mindere dag en bovendien kwam de Nederlandse ten val onderweg. Lill en Morath bleven bespaard van grote pech en konden zo de overwinning pakken. Ruim vier minuten na het Zuid-Afrikaans-Duitse team kwamen Langvad en Van der Breggen als tweede over de streep.

Langvad en Van der Breggen staan nog wel aan de leiding van het klassement. Na etappe vijf bedraagt hun voorsprong ruim 21 minuten.

Andere categorieën
Ook in andere categorieën eindigden er Nederlanders in de top-3. Bij de Masters reden Erik Dekker en Maarten Tjallingii naar de tweede plek achter de Spaanse tandem Jose Hermida-Joaquim Rodriguez. En bij de Grand Masters was er succes voor Bart Brentjes met zijn Braziliaanse ploeggenoot Abraao Azevedo.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marcel1112 22 maart 2019 om 16:28

Nog steeds wel een geruststellende voorsprong.

Baik-Baik 22 maart 2019 om 16:44

Brentjens en Acevedo staan inmiddels hoger in het GC dan Dekker en Tjallingii. Toch straf.

HennieK 22 maart 2019 om 17:02

Dat mag je toch niet verbazen.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll