Na ritsucces in Tour en Vuelta denkt Wout Poels aan ritzege in Giro d’Italia
foto: Cor Vos
maandag 13 november 2023 om 18:45

Na ritsucces in Tour en Vuelta denkt Wout Poels aan ritzege in Giro d’Italia

Wout Poels won in zijn carrière al etappes in de Tour de France en Vuelta a España, maar in de Giro d’Italia wist de inmiddels 36-jarige Nederlander nog niet te zegevieren. Poels hoopt de komende jaren dan ook de hattrick te voltooien. “Nu moet ik bijna wel naar de Giro. Om in alle drie een etappe te kunnen winnen”, laat hij weten in de podcast In Koers van het AD.

Poels stond in zijn carrière al drie keer (in 2014, 2018 en 2022) aan de start van de Ronde van Italië, maar won nog nooit een etappe in La Corsa Rosa. De ervaren klimmer hoopt dit voor het einde van zijn carrière nog te verwezenlijken. “Het zou mooi zijn als je in alle grote rondes een rit hebt gewonnen. Het is een persoonlijk doel om dat een keer te gaan proberen.”

Giro-deelname in 2024?
“Een deel van de komende Giro gaat over de route van de Strade Bianche, dus misschien moet ik die ook in mijn planning opnemen”, blikt Poels vooruit op het nieuwe wielerseizoen. “Het zou niet verkeerd zijn om er een keer overheen te hobbelen.”

Of Poels volgend jaar ook daadwerkelijk aan de start zal verschijnen van de Giro, is nog niet helemaal duidelijk. Een elfde deelname aan de Ronde van Frankrijk staat wel op de planning. “Het kan een van de mooiste Tours ooit worden, maar het blijven wel de renners die de koers maken. Bovendien hangt het er natuurlijk wel van af hoe het klassement ervoor staat”, aldus Poels.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
3 Reacties
Sorteer op:
13 november 2023 21:50
Precies de goede focus. Heeft toch zowel de vorm als kopman niet meer om te gaan hengsten zoals in zijn allerbeste jaren. Voluit trainen en meermaals meezitten, het kan.
    13 november 2023 21:57
    Op hangen en wurgen stiekem de top 10 in sluipen moet hem, zeker in de Giro, wel lukken. Denk alleen niet dat hij daar nog voldoening uit haalt. Die ritoverwinning in elke grote ronde overduidelijk wel.
14 november 2023 21:20
Hij won afgelopen jaar niet door toeval of een uitschieter, maar omdat hij gewoon op dat moment de beste was in klimmen, raceplan, tactiek en inzicht. Ongelofelijk van genoten (verder was er weinig Ned. succes in de grote rondes). Wie weet wat 2024 brengt...

Reacties zijn gesloten.