Na Orica-GreenEDGE ook Katusha uit MPCC

Door , woensdag 24 februari 2016 om 10:51
Na Orica-GreenEDGE ook Katusha uit MPCC

foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

In navolging van onder meer LottoNL-Jumbo en Orica-GreenEDGE, heeft ook Katusha besloten haar lidmaatschap aan het Mouvement Pour un Cyclisme Crédible (MPCC) op te zeggen. “We hebben geen andere optie”, luidt het in een officieel statement van de Russische ploeg.

Eruit gestapt op schorsing te ontlopen
“Katusha werd in 2013 lid van de MPCC, omdat de wielersport toen een duidelijke boodschap voor een zuivere sport moest geven”, gaat men verder. “Maar de UCI heeft de voorbije jaren enkele regels van de MPCC overgenomen. De MPCC had zijn regels dan ook moeten aanpassen. Aangezien de UCI zelf een richtlijn had opgesteld, had de MPCC zijn regel over een collectieve straf na meervoudige dopinginbreuken moeten opgeven.”

De ploeg zit daarom nu in een lastig parket, omdat het met Luca Paolini en Eduard Vorganov twee dopingzaken in één jaar had. “Voor de UCI is er geen schorsing nodig, maar de MPCC volgt zijn eigen regels en acht een straf toch nog noodzakelijk. We betreuren dat standpunt en hebben dus geen andere optie dan onmiddellijk uit de MPCC te stappen.”

[poll id=”179″]

Dit artikel delen:

6 Reacties

aardappeljager 24 februari 2016 om 10:59

Dat zat eraan te komen. Opheffen die handel. Heeft totaal geen meerwaarde meer

sven241 24 februari 2016 om 12:01

Dit betekend het definitieve einde ben ik bang.

Het heeft wel zijn waarde gehad, aangezien de UCI goede regels deels heeft overgenomen. Nu dat is gebeurd en de MPCC niet met vernieuwingen komt, is dit een logisch gevolg.

Othello 24 februari 2016 om 15:42

Opheffen en energie steken in Velon. Daar ligt nu de volgende belangrijke opgave om te zorgen voor structurele stabiele financiering en inkomstenverdeling in de wielersport

jan jansen 24 februari 2016 om 15:43

MPCC is voortgekomen uit idealisme,
maar het realisme zet ze weer met beide benen op de grond.
Doping is niet te bestrijden

Manuel Beltran 24 februari 2016 om 22:44

Zou dokter Manuel Rodriguez deze beslissing hebben genomen?

obikliki 25 februari 2016 om 00:46

Blijkbaar vonden ze de regel over 2 dopingzaken in een jaar ok tot onlangs.
Nu in de slipstream van OGE eruit stappen met deze reden is triest. Had het dan direct na de positieve test van Paolini gedaan als je toch niet van plan was de regel te respecteren.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair