Mühlberger kopman in Turkije: “Ben niet bang voor die rol”

Mühlberger kopman in Turkije: “Ben niet bang voor die rol”

foto: Sirotti

vrijdag 13 oktober 2017 om 09:31

Vrijdag staat er in de Ronde van Turkije een aankomst bergop naar Selçuk op het programma. BORA-hansgrohe won de eerste drie etappes en als het aan de Duitse ploeg ligt, komt daar een vierde bij. De 23-jarige Gregor Mühlberger mag in deze ronde voor het eerst aan het kopmanschap ruiken. “De concurrentie voor de zege is groot”, vertelt hij aan WielerFlits.

Niet in allerbeste vorm
De Oostenrijkse kampioen op de weg ziet mogelijkheden, maar hij is voorzichtig. “Ik ben niet bang voor de rol als kopman. Ik ben namelijk niet in mijn allerbeste vorm. Bovendien zijn er hier heel veel klassementsrenners die kunnen winnen. Ik verwacht zelf veel van Diego Ulissi en Andrey Zeits. Maar eigenlijk zijn er tien tot vijftien jongens die hier zouden kunnen winnen. Het ligt, denk ik, vrij dicht bij elkaar. Ik ga in ieder geval mijn best doen. Ik hoop dat ik net als donderdag over heel goede benen beschik. Dan moet er een mooie uitslag voor mij inzitten.”

Tevreden over ontwikkeling
Mühlberger is blij met de kans als kopman. Hij ziet het als een beloning voor zijn ontwikkeling de laatste twee seizoenen. “Dit jaar heb ik weer een aantal sterke prestaties neergezet. Ik geraakte tijdens de derde week van de Giro d’Italia heel erg goed in vorm. Daar profiteerde ik van in de Ronde van Slovenië, Ründ um Köln en het nationaal kampioenschap op de weg. Daarna heb ik een rustperiode ingebouwd. Onlangs reed ik in de Tre Valli Varesine en de Ronde van Lombardije. In die wedstrijden heb ik geprobeerd om nog één keer de goede benen boven te halen en daar hoop ik vrijdag van te profiteren.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Secondant 13 oktober 2017 om 10:31

Wat een waardeloos deelnemersveld ook echt hé. Een WT-koers waar rittenkaper Ulissi en C-klassementsrenners Muhlberger en Zeits om de prijzen mogen meedoen. Rob Ruijgh had hier ook voor de zege mee kunnen doen onderhand..

ChefSpijker 13 oktober 2017 om 10:35

Iets met roeien met de riemen die je hebt. Het heeft weinig zin om onder elk etappeverslag of interview te benadrukken hoe slecht het deelnemersveld wel niet is. Als Ulissi deze koers zou winnen heeft de ronde gewoon een mooie naam op de erelijst staan.

Secondant 13 oktober 2017 om 10:45

@chefspijker,
Eens dat het weinig zin heeft om elk artikel dit te benadrukken. Maar moet zeggen dat ik me nog niet eerder op de klassementsmannen voor dit rondje had gefocust. Heb de voorbeschouwing dan ook overgeslagen.

Maar mocht Ulissi dit rondje winnen dan staat hij inderdaad toch maar mooi in het rijtje Durasek, Gonzalvez, Djatsenko en Jemfikin. Is nu natuurlijk wel WT, maar over 2 jaar niet meer als het zo doorgaat.

tvm 13 oktober 2017 om 11:06

Is dat een probleem dan Secondant? Niet alle wt koersen kunnen sterk bezet zijn. Op een creatieve manier aan wt punten komen is ook een toevoeging. Andere ploegen kunnen ook starten als ze willen. Vooral de ploegen rond de degradatiestreep.

Mwielerfan 13 oktober 2017 om 12:59

Het is jammer als een van de laagste ploegen beter scoort in echt mooie wedstrijden, maar door een iets groter budget kan een wat mindere ploeg hier en in China nog wat punten pakken teken een stel veredelde semi profs en er net overheen wippen.
Dit soort wedstrijden haalt de geloofwaardigheid van de worldtour omlaag. In elke wt zouden wereldtoppers moeten meedoen voor zege. Als dat niet Zo is dan moet de westrijd degraderen

Veloburto 13 oktober 2017 om 13:35

Hoe werkt het precies met de degradatie van WT-ploegen?

ChefSpijker 13 oktober 2017 om 14:02

@Mwielerfan >>> Als je als WT-ploeg het je niet kunt veroorloven om met een selectie naar Turkije af te reizen, kun je ook je vraagtekens zetten of die ploeg wel levensvatbaar is voor de WT. Ik denk dat wanneer volgend jaar het promotie/degradatiesysteem ingevoerd wordt, er ook wel meer WT-ploegen aan de start zullen verschijnen.

Mwielerfan 13 oktober 2017 om 17:54

Ikzelf vind het juist prettig als het om echte prestaties blijft draaien.
Maar in dat laatste zal je vermoedelijk wel gelijk hebben.

wielrenner 13 oktober 2017 om 22:06

Mühlberger is niet in zijn beste vorm, maar…. is niet bang voor de rol als kopman en….hoopt dat hij net als donderdag over “heel goede” benen beschikt.
Gaaf, niet in beste vorm maar wel heel goede benen……

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair