MTN-Qhubeka en Bora-Argon 18 krijgen wildcard voor Tour

woensdag 14 januari 2015 om 11:49

MTN

MTN-Qhubeka, Bora-Argon 18 (de opvolger van NetApp-Endura), Cofidis, Europcar en Bretagne – Séché Environnement zullen dit seizoen meedoen aan de Tour de France. De vijf ProContinentale ploegen hebben een wildcard gekregen voor La Grand Boucle. Dat maakt de Tourorganisatie vandaag bekend.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

MTN-Qhubeka is de eerste Afrikaanse ploeg die mag starten in de Ronde van Frankrijk. De formatie kent met sprinter Theo Bos één Nederlander. De zeventien WorldTour-ploegen, waaronder Team LottoNL-Jumbo, zijn al zeker van deelname aan de grote ronde. De Tour de France begint dit seizoen in Utrecht.

Tourorganisator ASO heeft bovendien de wildcards voor Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné verdeeld. Cofidis, Europcar en Bretagne – Séché Environnement mogen starten in Parijs-Nice. Het Critérium du Dauphiné heeft MTN-Qhubeka, Bora-Argon 18, Cofidis en Europcar uitgenodigd. Team Roompot heeft geen wildcards gekregen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone