Movistar zonder favoriet aan de start in Giro
dinsdag 5 mei 2015 om 11:54

Movistar zonder favoriet aan de start in Giro

Movistar zal zaterdag met een in de breedte sterke selectie aan de start staan in San Lorenzo al Mare, waar de Giro d’Italia op gang geschoten wordt. De WorldTour-formatie neemt geen favoriet voor de eindzege mee naar Italië, maar heeft wel enkele outsiders op de deelnemerslijst. Titelverdediger Nairo Quintana is er niet bij.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Beñat Intxausti eindigde twee jaar geleden als achtste in het eindklassement van de Ronde van Italië en pakte in dat jaar ook een ritoverwinning. Ook Igor Anton (2011), Ion Iazaguirre (2012) en Andrey Amador (2012) behaalden al een etappezege in de Italiaanse wedstrijd. Giovanni Visconti heeft zelfs twee dagoverwinningen op zijn palmares staan, alle twee in 2013.

De Spaanse ploeg neemt ook sprinter Juan Jose Lobato mee. De 26-jarige sprinter moet het voor het team gaan doen in de massasprints.

Selectie Movistar voor Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-cr Andrey Amador
flag-es Igor Anton
flag-es Rubén Fernández
flag-es Jesús Herrada
flag-es Beñat Intxausti
flag-es Ion Izaguirre
flag-es Juan José Lobato
flag-co Dayer Quintana
flag-it Giovanni Visconti

 
38 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2015
Een dag zege meschien
5 mei 2015
Het is misschien geen topfavoriet maar ik heb Intxausti toch hoog zitten. Denk dan aan de plaatsen 8 7 6 5 van het klassement. Tevens gaat deze ploeg nog wel een aantal ritjes kapen. Heb lobato in me poule opgenomen.
5 mei 2015
Mwah, met Anton, Izaguirre en Intxausti zie ik ze nog wel mooie dingen doen voor het klassement. Verder hebben Visconti en Lobato al laten zien dat ze ritten kunnen winnen. Gewoon een prima, sterk team!
Benieuwd hoever Ruben Fernandez kan komen in het GC, tenminste, mocht dat zijn doelstelling zijn.
5 mei 2015
Iemand al een zwakke schakel kunnen ontdekken in deze ploeg? Ze hebben misschien geen favoriet voor het podium, maar er zijn genoeg opties op ritzeges en truien.
5 mei 2015
Intxausti vind ik een vreemde renner. De ene keer wordt hij 8e, de volgende keer 88e. Geen pijl op te trekken. Natuurlijk, hij heeft ook regelmatig moeten knechten, maar je ziet toch vaak dat knechten van zijn kaliber automatisch alsnog rond de 30e stek eindigen. Als ze hem niet als absolute kopman uitspelen zou ik, behalve in de tijdrit misschien, geen al te hoge verwachtingen van deze man hebben. Izagirre daarentegen, die zou nog wel eens kunnen gaan "verrassen" denk ik (in welke mate dan ook)
5 mei 2015
Niet direct een team met een podium kandidaat in de gelederen met deze line up. Maar wel rittenkapers zou ik denken. Dit is bepaald geen pepernotenteam.
5 mei 2015
Movistar zal de koers niet hoeven te controleren bij het ontbreken van een echte kopman/favoriet voor de eindoverwinning, dus kunnen vrij uit koersen en aanvallen in de heuvel/bergetappes. Misschien rekening houden met Herrada als verrassing ?
5 mei 2015
Quote:
Unzue: An analysis on the final roster, one by one: “This Giro should be the confirmation of Beñat (Intxausti)'s abilities: it's a race he already knows, he's done really well there and finished in the overall top-10. Both Ion (Izagirre) and Jesús (Herrada) should also be able to build up on their big success to date, while Rubén (Fernández) and Dayer (Quintana) will ride their first GT with a more comfortable role - they only have to gain experience, see how their bodies react to the efforts and get used to the three weeks. "Giovanni (Visconti) will have the task, together with Beñat, of leading the group - considering he's an Italian rider, an experienced one in this race and all his years in the peloton, he will do well and surely have good chances in some stages. Regarding Juanjo (Lobato), I hope this Giro confirms him as a top sprinter; I think he has many chances to succeed. Andrey (Amador) has got experience, good form and is a super 'joker' for any kind of stage. In general, not having to contest the overall classification from the start of the race will give us a chance to ride with freedom and make a classic out of every stage.”
Daar word je dus niet heel veel wijzer van. Ik kan er niet uit opmaken of ze definitief niet voor een klassement willen rijden of het gewoon aankijken. Ik denk Izaguirre en Intxausti allebei voor een top 10 kunnen gaan in dit veld, Izaguirre vooral vanwege zijn tijdrit en de niet al te moeilijke aankomsten bergop. Lobato zie ik samen met Matthews als de enige echte gegadigden voor de puntentrui, en Visconti zal vast een ritje meepakken.
De Giro ligt Intxausti wel, zowel in 2012 als 2013 reed hij met de besten mee omhoog. En man, wat heb ik genoten van die ritzege in Ivrea. In potentie heeft hij alles in zich om top vijf te kunnen rijden. Dan moet je echter wel 21 dagen achtereen goed genoeg zijn, en dat heeft hij dan nog nooit gehad. Maar hij nadert nu ook de dertig, en je zou verwachten dat -ie het inmiddels wel aan moet kunnen.
Antón en Intxausti voor het klassement. Izagirre kan in bergritten voor dagzeges gaan en misschien het bergklassement. Daarnaast Lobato voor de lastige sprint-aankomsten en Herrada en Visconti voor de overgangsritten.
5 mei 2015
@ VBN Waarom Anton voor het klassemen en Izaguirre als rittenkaper? Met dit parcours lijkt dat me helemaal de omgekeerde wereld.. Een redelijk goede Anton is nou juist rittenkaper bij uitstek en Izaguirre is op zo'n parcours prima kanshebber op een goed klassement, Anton verliest in de tijdrit al 23 minuten.
5 mei 2015
Erg leuk team. Lobato-Matthews wordt een leuke strijd. En benieuwd wat Fernandez laat zien, zijn vroege voorjaar was alvast veelbelovend.
5 mei 2015
Izagirre en Intxausti zie ik allebij in de top-10 eindigen. Ben net als een aantal anderen hier heel erg benieuwd naar Ruben Fernandez @LyndaLid Mijn verwachting is dat Matthews de giro niet gaat uitrijden met het oog op de tour. De puntentrui ligt in dat geval helemaal open. Nizzolo, Mezgec en Viviani lijken mij ook kanshebbers. Lobato en Viviani hebben het nadeel dat ze niet echt een ploeg meekrijgen die voor hun gaat werken.
5 mei 2015
Jesus Herrada is ook goed in vorm, lijkt me toch ook wel iemand om rekening mee te houden. In Asturie liet hij zijn vorm zien en in een ronde als Romandie vorig jaar toch ook al negende. Ik denk dat hij nog wel een stap gemaakt heeft...
5 mei 2015
Wel leuk nu rijd Quintana toch nog de Giro, zouden ze hem ook nummer 1 gaan geven? Zou wel humor zijn..
5 mei 2015
Mooie kans voor die jongens om uit de schaduw van Valverde en Quintana te treden, want zo'n Intxausti blijft toch wel wat hangen. Amador kan ook veel meer dan we er al van zagen.
Die gaan puur voor de ritten.
5 mei 2015
@ wolfje Een Viviani lijkt me volslagen kansloos voor de puntentrui eigenlijk, er zijn maar een vijftal ritten waar ie überhaupt voor winst kan meedoen.
5 mei 2015
Geweldig team om voor ritzeges te gaan. Intxausti voor het klassement en misschien Ion ook. Was erg goed in Baskenland met een 3e plek en heeft een goede tijdrit waarin hij veel kan pakken op concurrenten .
5 mei 2015
Wat Sven zegt, Izagirre was behoorlijk goed in Baskenland. Die zie ik nog wel hoog eindigen.
5 mei 2015
Ze kunnen het beste gewoon in de TTT op een kwartier eindigen, dan kan het rittenkapen beginnen. In plaats van dat Movistar weer alle bergetappes voor Sky en Saxo tot halverwege de laatste beklimming op kop gaan rijden voor een verre ereplaats en een top 10 in het AK...
5 mei 2015
Leuk om het weer eens zo te zien. Ritten kapen als instelling, dat belooft tenminste wat actie van een van de sterkere klassements teams :)
5 mei 2015
Ik zie dit team het ploegenklassement winnen.
5 mei 2015
@ javier Sky komt ook wel met een aardig ploegje ;).

Reacties zijn gesloten.