Movistar versterkt zich met beloftevolle Spanjaard

dinsdag 4 juni 2019 om 19:43
Movistar versterkt zich met beloftevolle Spanjaard

foto: Cor Vos

Movistar zal binnenkort kunnen beschikken over de diensten van Iñigo Elosegui. De 21-jarige Spanjaard – die nu nog uitkomt voor opleidingsploeg Lizarte – zal al deze zomer zijn debuut maken voor de WorldTour-ploeg.

Dit is bevestigd door zijn huidige teammanager Manolo Azkona. Elosegui staat bekend als een beloftevolle heuvelrenner, die ook kan uitblinken in het gebergte. Twee jaar geleden wist hij zich nog te kronen tot nationaal kampioen bij de beloften.

Dit seizoen won hij de Memorial Valenciaga. Elosegui en Movistar wisten afgelopen winter al tot een akkoord te komen. De verwachting is dat hij deze zomer zijn debuut zal maken in een Movistar-tenue.

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 4 juni 2019 om 20:00

Je ziet toch weinig Spaanse beloftes en junioren die in het internationale circuit serieus meekunnen… Dit is internationaal ook weer geen hoogvlieger.

Verweggistan 4 juni 2019 om 20:33

Nee, dat waren Carretero en Pedrero ook volgens mij niet. Maar blijkbaar lukt het Movistar om ze goed te ontwikkelen. En het lijkt dit jaar wel hip om halverwege het seizoen renners toe te voegen.

$kedel 4 juni 2019 om 21:02

Daarom is het beloftencircuit ook slechts een goede graadmeter voor/onder de Nederlanders, Belgen en dat handjevol Amerikanen, Britten e.d. die hier al jong wat wedstrijden kunnen komen rijden.

west 4 juni 2019 om 22:45

En Bernal en Sivakov en Moschetti en Kanter en Gall en Halvorsen en Dunbar en Touze en Hirschi en Pogacar en Ries en Foss en Gamper en Mader en Sosa en Cima en De Bodt en Leknessund en Dainese en Strakhov en Almeida….

Headlines

Materiaalzone

Populair