Movistar verlengt met Rojas, Erviti en nog twee renners

woensdag 5 oktober 2022 om 10:27
Movistar verlengt met Rojas, Erviti en nog twee renners

Imanol Erviti - foto: Cor Vos

De Spaanse wielerploeg Movistar heeft vier aflopende contracten verlengd. Imanol Erviti (38), José Joaquín Rojas (37), Lluís Mas (32) en Albert Torres (32) komen ook volgend jaar uit voor de formatie van manager Eusebio Unzué. De vier ervaren renners tekenen bij voor één seizoen.

Erviti en Rojas behoren inmiddels tot het meubilair van Movistar. Erviti maakt zich op voor zijn negentiende seizoen in dienst van de ploeg, nadat hij in 2005 zijn profdebuut maakte voor (toen nog) Illes Balears-Caisse d’Epargne. De Spanjaard groeide uit tot een gewaardeerde knecht en wegkapitein, maar zegevierde in zijn eerste jaren als wielrenner ook nog in enkele wedstrijden. Zo won hij in 2008 en 2010 een etappe in de Vuelta a España.

Erviti is ook een belangrijke pion in de voorjaarsklassiekers, met top 10-noteringen in de Ronde van Vlaanderen (7e in 2016) en Parijs-Roubaix (9e in 2016) als uitschieters. Zijn generatiegenoot Rojas, sinds 2007 actief voor wat we nu kennen als Movistar, is tevens inzetbaar op verschillende terreinen. Rojas begon als veelbelovende sprinter aan zijn carrière, maar besloot zich op een gegeven moment om te turnen tot meesterknecht. Zo was hij de laatste jaren belangrijk voor kopmannen als Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa.

Rojas koerst nog een jaar in het tenue van Movistar – foto: Cor Vos

Lluís Mas, niet te verwarren met zijn naam- en ploeggenoot Enric Mas, komt sinds 2019 uit voor Movistar. De Spanjaard stond bij zijn vorige ploeg Caja Rural-Seguros RGA bekend als een rasaanvaller, maar functioneert bij Movistar vooral in een dienende rol. Dit is ook het geval voor Torres, die we vooral kennen van zijn vele successen op de baan. Bij Movistar krijgt hij de vrijheid om het weg- en baanwielrennen te combineren.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Geel Zwarte Bril 5 oktober 2022 om 10:56

Bejaardenploeg zo haha

1
Lay On 5 oktober 2022 om 11:16

Elosegui zal dan wel weg moeten. En Gonzalo Serrano’s contract is ook nog niet verlengd. Kan best dat die na z’n uitslagen van de laatste maand elders een beter contract kan tekenen.

1
Kerstie 5 oktober 2022 om 19:31

Serrano had al een contract voor langer. Alleen dat weet PCS nu pas na een inlezing ergens

0
BoemBoemWvA 5 oktober 2022 om 12:27

Movistar heeft echt teveel opvulling. Er rijden toch wel betere Spaanse renners rond?

1
Murcia 5 oktober 2022 om 12:32

Valverde zwaait dan wel af maar zijn vrienden mogen blijven. Erviti en Rojas lopen als knechten op hun laatste benen maar door Piti zijn ze verzekerd van wat extra pensioenopbouw.

0
Thoin 5 oktober 2022 om 13:43

Die rijden voor andere ploegen… Carlos Rodriguez zit bij Ineos, Juan Ayuso bij UAE, Juanpe Lopez bij Trek, Romo bij Astana.

Bij Khern-Pharma zitten een paar goeie jongeren. Adria, Arrietta, Pierna

0
Promiz Rigloc 5 oktober 2022 om 12:30

En ondertussen maar klagen dat alle succesvolle jonge Spanjaarden voor “buitenlandse” ploegen rijden.

Voor de prestaties die een Erviti en Rojas nog leveren, kan je natuurlijk ook twee talentvolle jonge gasten de kans geven.

Je bent de laatste Spaanse ploeg die nog op het hoogste niveau meedoet, en het scheelde al niet veel of ook dat was voltooid verleden tijd. Misschien eens nadenken waardoor dit komt ?

Ik heb niks tegen bijna veertigers in het peloton, maar als ze de doorstroom van eventueel talentvollere jongeren in de weg staan terwijl de heren zelf nog amper toegevoegde waarde hebben (Met alle respect) ….. Tsja ?!?

1
Dikke Vrouw 5 oktober 2022 om 11:27

Nu alejandro nog

0
Steve De Wolf 5 oktober 2022 om 12:31

Wat met Sosa? Zo’n talent, maar hij moet zich wel dringend herpakken, vrees ik.

0
lo squalo dello Stretto 5 oktober 2022 om 15:15

Wat een reacties weer… Van Emden en Gesink worden “cultuurbewakers” genoemd maar Erviti en Rojas (samen in totaal 49 grote rondes aan ervaring) zouden moeten vertrekken?

0
Brabander 5 oktober 2022 om 16:26

Dat is inderdaad exact hetzelfde ja

0
Kerstie 5 oktober 2022 om 19:32

Maar Lluis Mas niet, en ze lieten de maat van Torres vorig jaar wel gaan. Beetje vreemd dat die 2 dus blijven. Torres’ wordt ook betaald door de Spaanse bond door zijn baan kwaliteiten dus die staat letterlijk iemand in de weg/ op de weg

0
Promiz Rigloc 6 oktober 2022 om 11:57

Smaken verschillen uiteraard Lo Squalo dello Stretto. Persoonlijk ben ik van mening dat Van Emden en in mindere mate Gesink er ook wel een punt achter mogen zetten.

"Cultuur bewakers" zou ik ze al helemaal niet noemen, aangezien het huidige Jumbo-Visma juist in niets meer lijkt op de ploeg van een aantal jaren geleden en al zijn voorgangers.

Van doping ploeg (Rabobank) naar het lelijkste en armste eendje van de klas (Belkin), om nu dankzij een totaal ander beleid uit te groeien tot een prachtige zwaan. (Jumbo-Visma).

Dus graag hoor ik van je welke cultuur Van Emden en Gesink bewaren, die zo belangrijk is voor de huidige ploeg ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone