Movistar verlengt contracten, broers Izagirre blijven samen

dinsdag 22 september 2015 om 15:54
Movistar verlengt contracten, broers Izagirre blijven samen

Foto: Sirotti

Movistar heeft een zevental renners langer aan zich weten te binden. De contracten van de broers Gorka en Ion Izagirre en van Imanol Erviti, Franciso José Ventoso, José Joaquin Rojas, Javier Moreno en Dayer Quintana zijn allemaal verlengd, meldt de Spaanse ploeg op de officiële website.

Het nieuws over de contractverlengingen betekent dat de broers Izagirre, die al sinds 2011 voor dezelfde ploeg rijden, niet zullen worden gescheiden. Gorka stond volgens eerdere berichten in de nadrukkelijke belangstelling van Sky.

Dit artikel delen:

11 Reacties

ValverdeBassoNibali 22 september 2015 om 15:59

Gorka naar Sky leek een zekere transfer dacht ik. Mooi dat ze bij Movistar blijven, zijn uitstekende renners.

0
Verweggistan 22 september 2015 om 16:00

Anton, Capecchi en Sanz hebben dan nog geen duidelijkheid; Lastras (stopt), Intxausti en Gadret vertrekken.

0
Ciclismo92 22 september 2015 om 16:12

Waar gaat Intxausti heen dan? Uitstekende renner, kan me niet voorstellen dat ze die weg willen hebben.

0
Front-runner 22 september 2015 om 16:24

Intxausti werd ook genoemd bij Sky, maar dit is nog niet bevestigd. Sky lijkt alle transfers pas na de WK te gaan bevestigen.

0
Tutu888 22 september 2015 om 16:28

Denk dat er bij de broers Izagirre nog wel wat progressie mogelijk is. Maar ook de vraag of ze op termijn voor Spanje opvolgers van de gouden generatie kunnen worden.

0
koos1 22 september 2015 om 16:28

Gorka Izagirre zal wel bij Sky in beeld zijn geweest voor als Nieve was vertrokken daar.

0
Purito 22 september 2015 om 16:35

@Tutu888
Fernandez, Soler en Landa.

Dat zijn al de opvolgers van de gouden generatie. Ion is een fantastische renner, maar net niet goed genoeg om die drie toppers op te volgen.

0
Raafje 22 september 2015 om 17:48

@Purito
Bedoel je Ruben Fernández?

0
Dayer Quintana 22 september 2015 om 20:53

Met Nelson Oliveira erbij kunnen ze volgend jaar ook echt gaan meestrijden voor het WK ploegentijdrijden. Dayer heeft voorlopig moeite om te bevestigen, Soler en Fernandez zijn grote talenten.

0
rahimns 23 september 2015 om 00:48

@Purito dat zijn talentvolle renners, maar toch niet op het niveau Contador, Rodriguez en Valverde.. zo als het er nu uit gaat zien, zal Spanje de komende jaren echt een stapje terug gaan doen.

0
123poetertjes 23 september 2015 om 10:35

Het Spaanse wielrennen is op sterven na dood. Het leeft totaal niet buiten het Baskenland, er wordt amper in geïnvesteerd en er zijn geen koersen op .2-niveau om beloften al op semihoog niveau te laten wennen. Daarnaast zijn er nog maar twee Continentale teams; één hiervan bestaat volledig uit Basken, en de andere heeft maar drie renners van onder de 23 jaar onder contract staan. Ter vergelijk: Italië heeft achttien .2-wedstrijden en naast haar anderhalve WT- en vier PCT-teams ook nog vijf continentale teams, die stuk voor stuk voor meer dan de helft uit jongeren bestaan (Uniero bijvoorbeeld heeft twee 23+-renners op veertien) en nog twee alom gewaardeerde beloftenteams die nog heel veel talent afleveren.
Italië is echter alleen nog maar een voorbeeld. België, Frankrijk, Nederland en ook Duitsland doen hier niet of nauwelijks voor onder. Daarnaast zijn de Angelsaksische landen in opkomst, levert Colombia stelselmatig goede klimmers af en bouwt Afrika ook langzaam een mooi jeugdcircuit op. Spanje blijft een beetje achter. Ze staan dertiende op de U23-ranking van PCS, met Soler als enige naam binnen de top 100. Die kreeg de meeste van zijn punten door als zo'n beetje de enige prof te starten in de Toekomstronde. Op de juniorenranking staan ze niet eens genoteerd.

De echte talenten zijn op een handje te tellen. Dat Landa een wereldtopper is staat buiten kijf. Kijken we verder dan wordt de spoeling dun. Fernandez heb ik nog steeds mijn twijfels over. Het is een goede renner maar niet indrukwekkend voor een 24-jarige, en ik denk dat hij toch blijft hangen zoals Anton, Intxausti en de Izagirres op een gegeven moment ook deden. Van Soler is de Toekomstronde voorlopig een behoorlijke uitschieter, waardoor ik in hem ook een soort Frenandez zie. Lobato heeft nog de meeste kans om door te groeien, maar die is ook al 26. Caja Rural heeft met Barbero een goede renner, maar die heeft buiten Spanje ook nog niet heel bewonderenswaardig gepresteerd en is net als Fernandez al 24 en moet toch langzaam bevestigen. Zijn Vuelta was in ieder geval geen succes. Kijken we op beloftenniveau dat zien we naast Soler nog een paar redelijke renners. Amezqueta heeft de Ronde van Portugal voor Beloften gewonnen, Roson doet het aardig als stagiair bij Caja Rural en Arcas die naar Movistar gaat zal ongetwijfeld een aardig talent op amateurniveau zijn, al ken ik hem verder helemaal niet. Al deze mannen zijn echter ook al 22 en geen dermate natuurtalenten dat ik ze de komende jaren zie meten met de wereldtop.

Wel rijdt er bij het beloftenteam van Caja Rural de nieuwe Miguel Indurain rond. Miguel junior welteverstaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone