Movistar-ploegleider Arrieta: “Klassement uit het hoofd van Valverde praten wordt lastig”

woensdag 21 augustus 2019 om 18:41
Movistar-ploegleider Arrieta: “Klassement uit het hoofd van Valverde praten wordt lastig”

Movistar-ploegleider José Luis Arrieta hoopt dat Alejandro Valverde in de Vuelta a España het klassement uit zijn hoofd kan zetten om op jacht te gaan naar ritzeges. “Maar het zal lastig worden om een klassement uit het hoofd van Valverde te praten”, vertelt Arrieta tegen het Spaanse Marca.

“In de Tour de France was het ook het idee om het klassement te laten gaan, maar daar eindigde hij door zijn kwaliteiten en door de omstandigheden in de top-10”, gaat Arrieta verder over de wereldkampioen, die dit seizoen tot nu toe goed was voor vier zeges.

Bij Movistar zijn Nairo Quintana en Richard Carapaz de absolute klassementstroeven. Arrieta denkt dat de aanwezigheid van de Colombiaan en Ecuadoraan Valverde juist rust kan geven. “Als er zich mogelijkheden voor doen, dan moet Valverde deze grijpen. Op andere momenten kan hij de klassementsmannen dan weer bijstaan. Ik denk dat hij daardoor rustiger aan de start zal staan, omdat zij de druk wegnemen”, concludeert de Spanjaard tot slot.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Random wielerliefhebber. 21 augustus 2019 om 18:42

Valverde is ploegleider maar tegelijkertijd renner, die kijkt zelf wel wat hij doet.

Chrys 21 augustus 2019 om 18:42

lol

Hollow Knight 21 augustus 2019 om 18:56

Valverde zou veel meer etappes gewonnen hebben als hij niet zo koppig was om steeds voor een klassement te rijden in een grote ronde.

Al rouw ik er niet om, want ik ben alles behalve een fan (mede ook door zijn manier van koersen).

Ik snap niet dat zoveel renners liever vierde worden in het eindklassement dan meerdere etappes winnen en eventueel een bergtrui (zoals Alaphilippe verleden jaar in de Tour).

Random wielerliefhebber. 21 augustus 2019 om 19:02

Hoeveel renners hebben top 4 gereden in de Tour en hoeveel 2+ etappes gewonnen?

Zeldzaam -> prestigieus

Hollow Knight 21 augustus 2019 om 19:11

Hoeveel mensen herinneren zich wie er vierde is geworden in een wedstrijd? Ik ben het voor deze Tour al vergeten.

Ik denk dat renners zoals Voeckler & De Gendt meer fans hebben dan renners zoals Kruijswijk die niet durven aanvallen en onzichtbaar zijn voor een groot deel van het jaar.

Rico. 21 augustus 2019 om 19:16

@Hollow: Idd, want als er één klassementsrenner is die nooit heeft aangevallen in zijn carrière, dan is het Kruijswijk. Wat een onzin verkondig je weer.

Hollow Knight 21 augustus 2019 om 19:30

@rico

Drie seconden versnellen en dan achterom kijken is geen aanval.

Brabander 21 augustus 2019 om 19:34

Ik herinner me Zubeldia ook nog gewoon hoor. Ik vind dat altijd zulke nonsens. Renners die meerdere malen top 10 in een grote ronde gereden hebben herinner je je toch altijd nog? Anders volg je het maar erg zijdelings of ben je gewoon vergeetachtig.

Brabander 21 augustus 2019 om 19:37

@Hollow Knight: je bent dus vergeetachtig, want ik herinner me die solo vorig jaar naar Alpe d’Huez maar al te goed ;)

Gebruikersnaam 21 augustus 2019 om 20:59

@Brabander Zubeldia is gewoon een grote inside joke. De oninteressante renner die iedereen zich herinnert omdat men tot in de treure bleef herhalen dat iedereen hem ging vergeten. De vergeten renner die iedereen spontaan opnoemt als de renner die ze zich toch nog herinneren. Meintjes leek een leuke opvolger, maar die was helaas zelfs niet oninteressant genoeg om opvallend oninteressant te zijn, hij blonk zelfs daar niet in uit.

Azevedo, Gonzalez de Galdeano, Nardello, Valjavec en Serrano zullen ook wel een belletje doen rinkelen, maar daar komt niemand spontaan zelf op. Dat zijn van die “ach ja” namen.

Brabander 21 augustus 2019 om 21:03

Het ging er toch om of je ze herinnert? Je lepelt er al gelijk een aantal op. Die ik overigens ook allemaal herinner

SteelHorseCowboy 21 augustus 2019 om 19:17

Heerlijk. Een renner met klasse die doet waar hij zin in heeft. Slim? Nee. Mooi. Zeker!
N.B. Waarmee ik niet wil zeggen dat Valverde niet slim is. Hij vindt het alleen moeilijk om keuzes te maken.

Romāns Vainšteins 21 augustus 2019 om 19:42

Ik vind het tijd voor Valverde om af te gaan zwaaien. Met een mooie ritzege zou dat prima samen gaan.

Kannibaal van Schepdaal 21 augustus 2019 om 20:12

Ageist. Als je zijn leeftijd niet zou kennen, zou je zoiets nooit zeggen. Net nog top tien gereden in de Tour, inderdaad, het wordt gênant.

skylimit 21 augustus 2019 om 20:13

@rv mag valverde dat gewoon zelf bepalen;), zolang hij er nog plezier in heeft en de prestaties ook nog bevredigend zijn, laat hem lekker door fietsen. Geeft toch altijd wat meer cachet aan wedstrijden waaraan hij deelneemt.

Hollow Knight 21 augustus 2019 om 20:48

@skylimit

Ik heb Valverde nog nooit zien aanvallen in een WT-wedstrijd dus qua spektakel gaat niemand deze doodsaaie renner missen. Hij heeft een enorm groot palmares, maar 99% van zijn overwinningen zijn op dezelfde manier behaald: afwachtend rijden en dan een sprint winnen.

In van die kleine Spaanse koersjes durft hij weleens aanvallend koersen (en ik herinner me ook 1 keertje tijdens de Roma Maxima), maar daar blijft het ook bij.

Totaal geen legende wat mij betreft. Ik denk dat Remco Evenepoel in zijn eerste profjaar al meer in de aanval heeft gereden dan Valverde in zijn hele carrière.

Romāns Vainšteins 21 augustus 2019 om 21:21

Tuurlijk is Valverde wel een legende want in zijn niche, de wachtwachtpoef, is het de grootste meester die ik heb zien rijden. In de pijl en Luik geen betere ooit gezien.

Mocht hij zo nog eens een dikke vuelta-etappe winnen is dat toch het ideale moment om de ploegleiderswagen in te stappen ?

wilbertdh 22 augustus 2019 om 07:39

@Hollow Volta a Catalunya is WT. Daar herinner ik me een aanval bergop tegen Froome en Contador, daar weinig afwachten bij.

IlPirata 21 augustus 2019 om 20:01

Al willen ze de vuelta winnen kunnen ze beter voor carapaz gaan rijden, ik zie valverde en quintana dit seizoen de vuelta niet winnen.

wimpy 21 augustus 2019 om 20:44

Hij kan trouwens alleen recordhouder worden. Nooit eindigde een renner 19 keer in de top 10 van een grote ronde.

Brabander 21 augustus 2019 om 21:05

Dat lijkt me dan dus alvast een zekerheidje, dat-ie voor het klassement gaat. Leuk feitje. Wie staat/staan er op 18?

Sonsbach Allstars 21 augustus 2019 om 20:56

Als het om kopmanschap in een grote ronde gaat, is Valverde al jaren de roze olifant in de ploegbus bij Movistar. Die situatie is daar al jaren remmende factor.

maklukzat 21 augustus 2019 om 21:31

Valverde knechten voor vertrekkende renners als Nairo Quintana en Richard Carapaz. Ik zien het niet snel gebeuren.

Djoop 21 augustus 2019 om 22:11

Ik vind een controlerend Movistar zo mogelijk nog saaier dan I-NEOs. Gelukkig zullen de vertrekkende kopmannen gemotiveerd zijn. Zeker Nairo na dat tactische debacle in de Tour.

KennyKlimmen 21 augustus 2019 om 22:33

@Random W. Mooi omschreven. Renner en ploegleider in één. Ik kan me wel voorstellen dat andere beoogde kopmannen binnen Movistar ieder jaar harder bidden om het einde van wielercarrière….

wimpy 21 augustus 2019 om 22:44

@brabander Bartali, Gimondi en Delgado zie eerder bericht https://www.wielerflits.nl/nieuws/tour-2019-wereldkampioen-valverde-evenaart-record/

assen 22 augustus 2019 om 08:50

Als Valverde wat slimmer geweest was had ie al een stuk meer gewonnen. En dat zegt veel, met zijn erelijst.

P.S.
Wie herinnert zich de laatste bergetappe van de Tour nog? Waar hij de beste was maar toch niet won?

Brummel 22 augustus 2019 om 10:42

het blijft een vreemd argument: “maar wie herinnerd zich nou dat ….?”.

Dan mis je toch een boel van de sport. Fietsen kijk voor het moment zelf, dus niet voor de warme herinneringen. En waar de één kleurloos naar een podiumplek of etappezege rijdt, kunnen sommige renners op weergaloze wijze strijden voor een 8e plek in het AK. Het is allemaal lastig te vergelijken. Als je van lijstjes houdt, kijk dan niet naar de koers, maar naar procyclingstats.

P.S. alles aan Movistar is pure stand-up. Daar kunnen we nog jaren om lachen.

Bergje over 23 augustus 2019 om 11:49

Brummel +1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.