Movistar met meerdere troeven in Ronde van Vlaanderen

donderdag 30 maart 2023 om 13:24
Movistar met meerdere troeven in Ronde van Vlaanderen

Iván García - foto: Cor Vos (archief)

Movistar heeft zijn selecties bekendgemaakt voor de Ronde van Vlaanderen. In de mannenkoers rekent de ploeg op enkele sterke pionnen en ook voor de vrouwenkoers heeft het meerdere sportieve ijzers in het vuur, al is wereldkampioene Annemiek van Vleuten wel de grote blikvanger.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

In het verleden deed Movistar vaak voor spek en bonen mee in een koers als de Ronde van Vlaanderen, maar dat is nu echt verleden tijd. De formatie heeft – met Matteo Jorgenson, Iván García Cortina en Oier Lazkano – meerdere sterke renners in de gelederen voor de mannenwedstrijd.

Jorgenson en García Cortina maakten vorige week nog indruk in de E3 Saxo Classic. De beloftevolle allrounder Jorgenson eindigde in deze klassieker als vierde, de Spaanse Flandrien García Cortina werd vijfde. En dan hebben we nog Lazkano. De 23-jarige Spanjaard verraste woensdag nog de wielerwereld door als tweede te finishen in Dwars door Vlaanderen, na een dag in vroege vlucht.

De selectie bestaat verder nog uit Zwitser Johan Jacobs, de Deen Mathias Norsgaard, de Duitser Juri Hollmann en de Spanjaard Iván Romeo.

Lees ook:
Deelnemers Ronde van Vlaanderen 2023
Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?

Van Vleuten en Mackaij zorgen voor Nederlandse inbreng
In de vrouwenkoers rekent de ploeg vooral op Annemiek van Vleuten. De regerend wereldkampioene zal zondag aan de start verschijnen van haar laatste Ronde van Vlaanderen. De 40-jarige renster verbleef de voorbije weken op hoogte en kwam sinds Strade Bianche (4e) niet meer in actie.

Van Vleuten was in haar carrière al twee keer de beste in de Ronde van Vlaanderen. In 2011 was het haar eerste grote zege als profwielrenster en exact tien jaar later soleerde ze op knappe wijze naar een nieuwe overwinning in Vlaanderens Mooiste.

Voor Van Vleuten is het een bijzondere Ronde van Vlaanderen – foto: Cor Vos

Van Vleuten is zeker niet de enige Movistar-renster met mooie adelbrieven voor de Ronde. Ook Floortje Mackaij, Arlenis Sierra (4e in 2022), Liane Lippert en Aude Biannic zijn rensters om in de gaten te houden. Sheyla Gutiérrez maakt eveneens deel uit van de selectie.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen voor vrouwen 2023 – Blijft Kopecky koningin?

Dit artikel delen:

8 Reacties

Rondje 25 30 maart 2023 om 14:32

Matteo Jorgenson, Iván García Cortina, Oké. Maar Oier Lazkano vind ik wat overdreven.
Afgelopen week voor het eerst een leuke notering in een klassieker vanuit een kopgroep. Wel goed dat hij na te zijn ingerekend het nogmaals probeert. Maar om nu te zeggen dat hij tot de favorieten behoort (lees meerdere ijzers in het vuur) gaat me te ver. Dan moet hij toch minimaal drie á vier keer top tien hebben gereden. En daarbij komt ook nog dat Dwars door Vlaanderen niet het kaliber Ronde van Vlaanderen heeft. Daar komt nog net wat meer bij kijken.

2
AnderJ 30 maart 2023 om 15:24

Eens that Lazkano niet overhyped moet worden, maar hij wordt hierboven alleen als sterke renner van Movistar omschreven. Dat vind ik niet onredelijk.

EDIT: ik zie nu dat Lazkano inmiddels in de voorbeschouwing voor RVV wordt genoemd als renner waar Wielerflits benieuwd naar is. Dat is een categorie hoger dan "sterke renner van Movistar" maar ook niet veel meer dan dat.

1
Groetjesaandevoetjes 30 maart 2023 om 14:14

Ik had Jorgensen eerder verwacht in koersen als AGR, LBL, maar zie hem niet eens op de voorlopige startlijst staan. Knap dat hij al zo goed was in E3, had ik niet verwacht.

0
lo squalo dello Stretto 30 maart 2023 om 15:11

Hij won in februari al de ronde van Oman en was in Parijs-Nice 8ste in het eindklassement (waarbij hij met de ploegentijdrit echt geen voordeel had). Hoezo zou hij nog niet goed zijn dan? Lijkt me eerder straf dat hij het kan rekken tot LBL.

0
Dikke Vrouw 30 maart 2023 om 14:27

Hup oier .

0
Jose Maria 30 maart 2023 om 14:48

Nu al de druk op Oier Lazcano te leggen om uitslagen te rijden vind ik veel te vroeg, die jongen moet gewoon een vrije rol krijgen zonder al te veel druk. Als hij een mindere uitslag rijdt in Vlaanderen is dat ook niet erg. Hij heeft laten zien dat hij een harde wedstrijd in Vlaanderen aan kan, laat hem nu dan ook maar spelen of een keer hard tegen de lamp aan lopen, daar leer je alleen maar van.

0
lo squalo dello Stretto 30 maart 2023 om 15:14

Denk dat we die Lazkano nu ook niet moeten overhypen. Beetje type van der Hoorn misschien gelet op zijn zege in de Ronde van Wallonië vorig jaar.

Van Garcia Cortina denk ik al jaren dat die gaat doorbreken maar het lukt maar niet. Wel zo’n renner die tussen plek 11-25 er wel bij zal zijn zondag.

Jorgenson toch echt veruit het meeste klasse in hun selectie zondag. Toch de enige die dicht bij het podium kan eindigen en waarvan dat niet eens gek zou zijn. Beetje zoals z’n landgenoot Powless ook.

0
Het Luipaard van Lent 30 maart 2023 om 15:36

Movistar zet toch een erg leuke ploeg neer voor de Vlaamse klassiekers, en doet het vooralsnog ook nog beter dan Quickstep; wie had dat vorig jaar gedacht?

Ik zie wel kansen voor top-10 noteringen, misschien top-5. Maar top-3 gaat erg lastig worden. Hoop dat ze koers gaan maken!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone