Movistar-manager Unzué: “Na de eerste bergetappes weten we wie de leider is”

vrijdag 25 juni 2021 om 12:26
Movistar-manager Unzué: “Na de eerste bergetappes weten we wie de leider is”

López en Mas zijn de kopmannen - foto: Cor Vos

Movistar begint komende zaterdag met twee klassementskopmannen aan de Tour de France. Miguel Ángel López en Enric Mas zijn de aangewezen renners om een goed klassement te rijden. “Pas na de eerste bergritten weten we wie de leider is”, laat teambaas Eusebio Unzué daags voor de Tourstart weten.

Op een persconferentie keken Unzué, Mas en López vooruit naar de komende Ronde van Frankrijk. Unzué onderstreept nog maar eens dat er twee kopmannen zijn voor het algemeen klassement. “Het is zaak om de tijdrit in de eerste week goed door te komen. Na de Alpen zullen we zien hoe ze ervoor staan. Met name de rit naar Tignes zal een goed beeld geven van de verhoudingen. Dan kunnen we ook een duidelijke leider aanwijzen.”

De ervaren teammanager blijft echter wel realistisch als het gaat om een eventuele eindzege. “De Slovenen (doelt op titelverdediger Tadej Pogačar en Primož Roglič, red.) en Ricard Carapaz zijn mijn favorieten. Ze zijn superieur en dus moeten wij op een andere manier succes behalen”, aldus Unzué, die tijdens de Tour ook nog kan rekenen op boegbeeld Alejandro Valverde.

Valverde zal in de Tour worden uitgespeeld als rittenkaper en luxeknecht – foto: Cor Vos

Valverde voor ritzeges 
Unzué verwacht wel wat van de 41-jarige Spanjaard, die al kan terugkijken op een uitstekend seizoen. “Valverde krijgt in de eerste week een paar mooie kansen. Als hij de vorm heeft van de voorbije Dauphiné, dan maakt hij zeker kans op een ritzege. Verder zal hij in een dienende rol koersen voor López en Mas.” De ploeg Movistar liet eerder op de dag weten dat Telefónica twee jaar langer aanblijft als sponsor.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Jean Dumas 25 juni 2021 om 12:32

Dan kunnen jullie daar mooi achteraan rijden.

0
Abdoe 25 juni 2021 om 12:44

Dat wordt weer smullen, vooral als Valverde scherp rijdt in de eerste week/tijdrit en alvast een minuutje pakt op zijn “kopmannen”.

0
Bergje over 25 juni 2021 om 18:38

Toch fantastisch hoe dit nu al decenia iedere keer weer gaat bij Movistar.
Dit hoort er gewoon bij.

0
Ab Normaal 25 juni 2021 om 12:45

Nergens een woord over Soler.

0
Kannibaal van Schepdaal 25 juni 2021 om 13:07

Unpopular opinion: Soler moet onderhand een van de meest overroepen renners van het peloton zijn. Hij is al 28 jaar en heeft nog nooit een dicht klassement gereden in een grote ronde, en toch wordt hij steeds weer naar voren geschoven als mogelijke klassementsrenner bij de start van een grote ronde. Geen idee waarom hij hier de rol van (mede)kopman zou verdienen. Valverde is in blakende vorm op zijn aankomsten, Lopez rijdt steevast top tien in een grote ronde en Mas reed vorig jaar tweemaal top vijf in een grote ronde. Soler mag knechten, en hoeft daar niet om te mopperen.

0
IlPirata 25 juni 2021 om 13:18

Soler is geen kopman voor een grote ronde, heeft nooit bevestigd. Alle ballen op Lopez deze TdF.

0
lo squalo dello Stretto 25 juni 2021 om 13:48

Klopt; al heeft hij wel bepaalde kwaliteiten waardoor het zou kunnen (daarom geen eindwinst maar wel top-5 of zelfs podium). Er zijn wel meer renners die zelfs pas na hun 30e zichzelf ontdekten als klassementsrenner. Het is niet zo dat Caruso bv. per se een betere renner is dan Soler. Maar goed, voor deze Tour zal hij inderdaad moeten knechten of misschien vanuit een vlucht een etappe kunnen meenemen.

0
Verweggistan 25 juni 2021 om 12:51

Valverde is altijd de kopman.

0
Marszzz 25 juni 2021 om 12:51

Zoals altijd bij die ploeg geen consistent plan vanaf het begin en interne concurrentie. Pas na de eerste bergetappes gaat de ploeg in een of ander gareel. Kansloos tegen de ploegen die dat wel doen (Jumbo-Visma/Ineos/Emirates)

0
lo squalo dello Stretto 25 juni 2021 om 13:49

Wat ga je dan zeggen? MAL is de kopman en Mas minuten laten verliezen? Ze hoeven de koers niet te dragen, eerst maar kijken hoe de tijdrit en de rit naar Tignes verlopen. Lijkt me verdedigbaar dat je MAL, Mas en zelfs Valverde die eerste week wilt beschermen en wilt kijken hoe de benen er voor staan.

0
vevie 25 juni 2021 om 14:17

Klopt, Lo Squalo. Wanneer de absolute topfavoriet(en) niet in je eigen ploeg rijden, hoef je de koers niet te dragen. Ze kunnen het gewicht van de koers volledig bij Ineos, Jumbo en UAE leggen en zelf gewoon aanhaken. Zo komen ze vanzelf bovendrijven. Zoals gezegd zijn Mas en Lopez eigenlijk altijd wel top 10 kandidaten en dat zullen ze hier (uiteraard zonder pech) ook gewoon rijden.

0
sprintgeit 25 juni 2021 om 14:45

Als je het parcours zo bekijkt vraag je je toch ook af waarom ze niet wat forser op de Giro hebben ingezet. Die tijdritten zijn zo’n blok aan het been voor Mas en MAL tov Porte, Thomas, Kelderman, Rog en Pog. Ook een Haige, O’Connor, Uran etc. zie ik flink wat tijd pakken.

0
toiletduck 25 juni 2021 om 15:40

Dat is niet zo moeilijk toch? Tour en Vuelta zijn voor deze Spaanse ploeg met Spaans/Zuid-Amerikaans georiënteerde sponsors vele malen belangrijker dan Giro.

0
Polleke 25 juni 2021 om 15:57

In de tweede Netflix-serie kunnen we allemaal meegenieten van het tactische vernuft bij Movistar… 3 ploegleiders die voor de verdwaasde renners gaan kibbelen over de te hanteren strategie, nu al een klassieker in het gengre…Code Geel is een goeie tweede trouwens…

0
de adelaar 25 juni 2021 om 16:09

Valverde blijft op zijn fiets de eerste week en normaal gezien bij de eersten… Lopez en Mas zijn aangewezen om vanaf dan tijd goed te maken….

0
Ivanoviclover 25 juni 2021 om 16:21

Ja, we hebben bij Deceuninck gezien dat het een goede strategie is.

0
pirazzi 25 juni 2021 om 16:39

Opvallend dat Unzué Carapaz noemt ipv Thomas.

0
wiebipedia 25 juni 2021 om 17:14

Met dit parcours gaan ze neem ik aan ‘gewoon’ voor Mas. Die lijkt me de grootste kanshebber voor de Movi’s.

0
Pietspeed 25 juni 2021 om 20:17

Mas en Lopez, en Valverde vrije rol. Valverde is de facto niets anders dan de fietsende teammanager en Unzue de spreekbuis.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone