Movistar hengelt Will Barta binnen

woensdag 20 oktober 2021 om 16:17
Movistar hengelt Will Barta binnen

foto: Cor Vos

Movistar heeft de komst van Will Barta aangekondigd. De 25-jarige Amerikaan komt over van EF Education-Nippo en tekent een contract voor twee seizoenen bij de Spaanse WorldTour-ploeg.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met Barta haalt Movistar een allrounder in huis, die volgens het team uit de voeten kan in het heuvelachtige terrein en ook in de tijdritten voor zijn kans kan gaan. De Amerikaan heeft er al drie jaar in de WorldTour opzitten. Na zijn beloftenperiode bij Axeon Hagens Berman stapte hij over naar CCC. Na twee jaar in Poolse dienst vertrok hij naar EF Education-Nippo, maar die ploeg diende Barta slechts een seizoen.

“Dat ik onderdeel word van zo’n sterke ploeg geeft mij erg veel motivatie. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de successen van de ploeg”, reageert Barta. “Mijn doelen voor de komende jaren zijn om hulp te leveren aan mijn ploeggenoten, maar ook om zelf voor goede resultaten te gaan als die kans zich voordoet. Ik wil mij persoonlijk richten op kleine rittenkoersen en zo groeien dat ik daarin kan meedoen om de zeges.”

Barta wordt naast Matteo Jorgenson de tweede Amerikaan in de selectie van Movistar. “Het is een bonus dat ik nu ploeggenoot wordt van een van mijn beste vrienden. Wij kennen elkaar al sinds we 10 jaar oud zijn”, aldus Barta. Eerder kondigde de blauwe armada van manager Eusebio Unzué ook al de transfers van Óscar Rodríguez, Max KanterAlex Aranburu, Oier Lazkano, Gorka IzagirreIván Sosa en Vinícius Rangel aan.

Dit artikel delen:

9 Reacties

filver 20 oktober 2021 om 16:25

“hengelt”… Gaan ze vissen?

0
Dikke Vrouw 20 oktober 2021 om 16:39

Origineel die reactie van barta

0
hartstikkebedankt 20 oktober 2021 om 16:49

Barta laat weten de stap naar zijn nieuwe ploeg eigenlijk helemaal niet te zien zitten. “Ik heb een hekel aan Spanjaarden en Valverde is de grootste eikel die het wielrennen ooit heeft gekend. Er meldde zich echter geen enkele andere ploeg, dus zet ik me er maar overheen. Ik heb namelijk nog minder zin om bij de Walmart achter de kassa te zitten.” De ploeg hoeft echter niet veel van hem te verwachten: “Ik weet niet of ik mijn best ga doen, eerst maar eens kalkoen met Kerst en dan zien we wel. Ik ga echter niet knechten voor Alejandro”, aldus de onverschillige Barta.

0
Thijs E 20 oktober 2021 om 23:09

@ hartstikke: mooi.

Ik denk dat Barta sowieso al die 2 jaa nodig heeft voordat hij de basistactiek van Movistar doorheeft.

0
Murcia 20 oktober 2021 om 16:51

Weer een aankoopbeleid dat voor een groot gedeelte door de waarzegster op de kermis aan Eus is voorgesteld. Met Izagirre en Aranburu zowaar twee mannen die werkelijk iets toevoegen aan de ploeg maar voor de rest een combinatie van wensdenken en de hoop dat de chaostheorie hen nu een keer geluk zal brengen. Als Jorgenson al lijkt mee te beslissen over wie er in de ploeg mag komen, ik kan geen andere reden bedenken dat zijn jeugdvriend nu bij de Movi’s komt fietsen is het einde wel zoek.

0
lo squalo dello Stretto 20 oktober 2021 om 16:56

Is Movistar actief in de VS? Een Jorgenson snap ik nog; daar zit veel potentieel in. Maar zo’n Barta? Kunnen ze dan niemand extra uit Zuid-Amerika / Spanje een kans geven op WT-niveau?

0
dit is mijn voorwiel 20 oktober 2021 om 17:25

Zal weinig gekost hebben…?

0
Murcia 20 oktober 2021 om 17:29

Telefonica, het moederbedrijf zit vooral in Latijns-Amerika. In de VS nauwelijks behalve Florida. Dus is het mij ook een raadsel waarom Eus hem haalt. Barta’s claim to fame was die ene tijdrit in de Vuelta waar Roglic hem nipt voorbleef maar voor de rest is hij nooit opgevallen in zijn profloopbaan.

0
beppe-saronni 21 oktober 2021 om 16:17

Prima aankoop.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone