Movistar hengelt Will Barta binnen
foto: Cor Vos
woensdag 20 oktober 2021 om 16:17

Movistar hengelt Will Barta binnen

Movistar heeft de komst van Will Barta aangekondigd. De 25-jarige Amerikaan komt over van EF Education-Nippo en tekent een contract voor twee seizoenen bij de Spaanse WorldTour-ploeg.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Met Barta haalt Movistar een allrounder in huis, die volgens het team uit de voeten kan in het heuvelachtige terrein en ook in de tijdritten voor zijn kans kan gaan. De Amerikaan heeft er al drie jaar in de WorldTour opzitten. Na zijn beloftenperiode bij Axeon Hagens Berman stapte hij over naar CCC. Na twee jaar in Poolse dienst vertrok hij naar EF Education-Nippo, maar die ploeg diende Barta slechts een seizoen.

“Dat ik onderdeel word van zo’n sterke ploeg geeft mij erg veel motivatie. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de successen van de ploeg”, reageert Barta. “Mijn doelen voor de komende jaren zijn om hulp te leveren aan mijn ploeggenoten, maar ook om zelf voor goede resultaten te gaan als die kans zich voordoet. Ik wil mij persoonlijk richten op kleine rittenkoersen en zo groeien dat ik daarin kan meedoen om de zeges.”

Barta wordt naast Matteo Jorgenson de tweede Amerikaan in de selectie van Movistar. “Het is een bonus dat ik nu ploeggenoot wordt van een van mijn beste vrienden. Wij kennen elkaar al sinds we 10 jaar oud zijn”, aldus Barta. Eerder kondigde de blauwe armada van manager Eusebio Unzué ook al de transfers van Óscar Rodríguez, Max KanterAlex Aranburu, Oier Lazkano, Gorka IzagirreIván Sosa en Vinícius Rangel aan.

 
9 Reacties
Sorteer op:
20 oktober 2021
"hengelt"... Gaan ze vissen?
20 oktober 2021
Origineel die reactie van barta
  20 oktober 2021
  Barta laat weten de stap naar zijn nieuwe ploeg eigenlijk helemaal niet te zien zitten. "Ik heb een hekel aan Spanjaarden en Valverde is de grootste eikel die het wielrennen ooit heeft gekend. Er meldde zich echter geen enkele andere ploeg, dus zet ik me er maar overheen. Ik heb namelijk nog minder zin om bij de Walmart achter de kassa te zitten." De ploeg hoeft echter niet veel van hem te verwachten: "Ik weet niet of ik mijn best ga doen, eerst maar eens kalkoen met Kerst en dan zien we wel. Ik ga echter niet knechten voor Alejandro", aldus de onverschillige Barta.
  20 oktober 2021
  @ hartstikke: mooi. Ik denk dat Barta sowieso al die 2 jaa nodig heeft voordat hij de basistactiek van Movistar doorheeft.
20 oktober 2021
Weer een aankoopbeleid dat voor een groot gedeelte door de waarzegster op de kermis aan Eus is voorgesteld. Met Izagirre en Aranburu zowaar twee mannen die werkelijk iets toevoegen aan de ploeg maar voor de rest een combinatie van wensdenken en de hoop dat de chaostheorie hen nu een keer geluk zal brengen. Als Jorgenson al lijkt mee te beslissen over wie er in de ploeg mag komen, ik kan geen andere reden bedenken dat zijn jeugdvriend nu bij de Movi's komt fietsen is het einde wel zoek.
Is Movistar actief in de VS? Een Jorgenson snap ik nog; daar zit veel potentieel in. Maar zo'n Barta? Kunnen ze dan niemand extra uit Zuid-Amerika / Spanje een kans geven op WT-niveau?
  Zal weinig gekost hebben…?
  20 oktober 2021
  Telefonica, het moederbedrijf zit vooral in Latijns-Amerika. In de VS nauwelijks behalve Florida. Dus is het mij ook een raadsel waarom Eus hem haalt. Barta's claim to fame was die ene tijdrit in de Vuelta waar Roglic hem nipt voorbleef maar voor de rest is hij nooit opgevallen in zijn profloopbaan.
21 oktober 2021
Prima aankoop.

Reacties zijn gesloten.